שאלה בענייני זרע

נעמה122

New member
שאלה בענייני זרע

שלום. היום, אחרי ביקור אצל הרופא עם תשובות של בדיקת זרע חוזרת, קיבלנו בשורות לא טובות, שבדיקת הזרע היא מאד פתולוגית, ואין טעם לעשות השבחת זרע, כי אין מספיק "צורות תקינות" להשבחה. לכן, הוא יעץ לי פשוט להמשיך את הטיפול (אני לוקחת איקקלומין, אסטרופם וכוריגון לביוץ), למרות שאצלי מההתחלה הכל היה בסדר. האם באמת יש לנו סיכוי לפי דעתכן? או שאולי כל התרופות כרגע זה סתם, לאור העובדה שהזקיקים שלי נפגשים כל חודש בזרע לא תקין? ואולי בכל זאת יש מה לעשות? אם מישהי יודעת, אשמח לשמוע.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. האם את מטופלת אצל מומחה פוריות? יתכן ומצב הזרע באמת לא מוצלח הפעם, אבל ברוב המקרים הזרעה מצליחה להעלות את הסיכוי מעצם זה שהזרע המושבח מובא ישירות לתוך הרחם. יש רופאים שלא מאמינים בכוחה של הזרעה במקרים של פתולוגיה קשה. (הם לא מכירים את אייל של שלומי ואסנת שנולד מהזרעה של זרע כזה
). בכל מקרה התרופות שאת נוטלת יכולות להביא למספר ביציות גדול יותר ולהעלות את הסיכוי למפגש של הזרע עם הביצית. את יכולה לשאול גם באחד מפורומי הרופאים (בקישורים- בסרגל הכחול בראש העמוד). בהצלחה נועם

סנונית 1

New member
היי נעמה

האם בעלך עשה US אשכים? האם יש לו ורידים באשכים? כי אם כן המצב לא אבוד הוא יכול לעבור ניתוח פשוט (כמו נשים שיש להן ורידים ברגליים) ותוך זמן מה הזרעונים שלו יהיו בעלי צורה תקינה. בהצלחה.

נועה 35

New member
בעלי עשה ניתוח כזה

בעלי עשה ניתוח כזה לפני כשלושה חודשים ואנחנו מחכים לתוצאות.... בעוד כחודש נעשה בדיקת זרע ונוכל לדעת האם אכן הניתוח עזר (או שנזכה להריון...). הניתוח פשוט וכרוך באשפוז יום בלבד וההחלמה ממנו דומה להחלמה מניתוח שבר (קילה). לפני שעבר את הניתוח, עשה בעלי חיפוש ספרותי בנושא, ממנו עלה כי כ-60% מהמקרים הושג הריון טבעי תוך שנה. בכל אופן, גם אם הריון טבעי לא מושג, הניתוח עוזר אם בכל זאת צריכים לבצע השבחה והזרעה. עוד נתונים מעניינים: 40% ממקרי העקרות בגברים נובעים מוריקוצלה (ורידים מורחבים באשכים) וכ-80% ממקרי העקרות המשנית (כאשר כבר ישנם ילדים שהושגו באופן טבעי) מקורם גם כן בוריקוצלה. בכל אופן, בעלך צריך לגשת לאורולוג שיפנה אותו לעשות את הבדיקות הדרושות כמו אולטרא סאונד ודופלר בכדי לקבוע האם אכן זו הבעיה שהוא סובל ממנו. גברים מקבלים את המצב הזה באופן לא קל - מקווה ששלך לא יהיה כל כך רגיש אגו. בהצלחה. נועה.

נעמה122

New member
גם שלי כזה.

האמת, יש קטע קצת לא נעים שאי אפשר לדבר על זה בחופשיות דווקא עם הבן אדם שהכי הכי רוצים, כי אני לא רוצה להיראות מבואסת מדי, כדי שלא ירגיש שהוא אשם בזה, למרות שהוא די מרגיש רע גם ככה, במיוחד שאני זאת שמקבלת טיפול בינתיים, ועושה לעצמי את כל הבלגן ההורמונלי הזה בגוף. אבל מעודד אותי לשמוע שיש סיכוי לכל הענין הזה, אני חשבתי שזה אבוד אחרי הביקור אצל הרופא. אגב, בעיה במורפולוגיה יכולה להיות גם כן על רקע של וריקוצלה או שרק בכמות? אצלנו הכמות היתה דווקא בסדר, המורפולוגיה בכלל לא.

נועה 35

New member
וריקוצלה גורמת בעיקר לפגיעה מורפולו

ככל שאני יודעת, וריקוצלה גורמת בעיקר לפגיעה מורפולוגית ולא לפגיעה בכמות, כך שאם זו הבעיה שלכם, ייתכן שבעלך אכן סובל ממורפולוגיה. ודרך אגב, כדאי לך לחזור לרופא שלך, ייתכן שאין טעם שתקבלי את כל ההורמונים הנ"ל אם אצלך הכל בסדר והבעיה אצל בעלך. אני, אישית, לא מקבלת שום טיפול מהרגע שהתברר שהבעיה אצל בעלי. אין כאן עניין של אשמה. וריקוצלה זה עניין טבעי שקורה לאחוז לא קטן של גברים וצריך להתמודד איתו במקום להאשים או להרגיש אשמה. גם לבעלי לקח קצת זמן לעכל את העניין ונתתי לו את הזמן שלו (אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר כמעט שלוש שנים, בין השאר, בגלל שלא דחקתי בו יותר מדי) להתמודד עם העניין. עכשיו, לאחר שנתתי לו זמן ולאחר ששוחחנו בינינו על כך הוא מקבל את זה בסדר.

למעלה