שאלה בעניין IVF

beli11

New member
שאלה בעניין IVF

ובכן במזל טוב עלינו כיתה לIVF ,אני בקופת חולים כללית אבל מטופלת ע"י רופא פרטי שאני מאוד מעריכה ומומחה בתחום (מקבלת החזרים כמובן כמה שאפשר סיפור ארוך למה פרטי אבל ככה הכי טוב בעיניי) ,הסיפור הולך ומסתבך כי אני רשומה במחוז ת"א אבל מטופלת בצפון (בי"ח אלישע) הסיבות לכך שאני בצפון רבות וטובות ואני מרוצה מכך ששם אני (קרובה למשפחה,לחברות , ובמקור אני משם ומתכננת גם לחזור לשם) בכל אופן רציתי לשאול האם מישהי מהבנות יודעת האם אני צריכה לשנות את כתובתי לצפון לשם כך (לקבלת אישור להיות מטופלת באלישע) משום שאני רשומה במרכז? שזו אופציה קלה מבחינתי (לשנות את הכתובת) או השאלה הכי חשובה היא האם אני יכולה להשאר רשומה במחוז מרכז ובכל זאת לקבל אישור לטיפול בצפון?

Galit29

New member
היי בלי

מזל-טוב על העליית כיתה (
) יש לי חברה שעושה הזרעות באשקלון וגרה ברמת-גן, ואני יודעת שכדי לקבל את ההזרעות שם היא נאלצה להחליף כתובת (היא מהכללית). אז לדעתי כן, את צריכה להחליף כתובת

beli11

New member
תודה ועוד שאלה חשובה

תודה על התשובה המהירה ורציתי להוסיף שאלה : האם במידה ואקבל אישור לצפון את בדיקות הדם של המעקב אוכל עדיין לעשות במרכז או שגם לא? כי תרופות אני כבר יודעת (מנסיון מר ) שברגע שאת במחוז צפון אין אפשרות לקנות במחוז אחר (רוקחת מחוזית קשוחה במחוז צפון ). מתנצלת מראש על כל השאלות זה פשוט כל כך הרבה ביורקרטיה ואין לי כל כך מושג....

ginger5

New member
לא חושבת שאת חייבת להחליף כתובת

אני בכללית, רשומה במחוז השרון ומטופלת בבני ציון בחיפה. לא התבקשתי לשנות את כתובתי או לשנות את רישומי במחוז. את כל האישורים אני מקבלת במחוז השרון ואת הטיפול עושה בחיפה. לגבי תרופות, יצא לי כמה פעמים לקנות תרופות במחוזות שונים - במרכז, בשרון ואפילו בבאר שבע ולא היתה לי בעיה בשום בית מרקחת (לפעמים ביקשו להמיר את המרשם למרשם של הכללית, אבל זה לא בגלל הבדלים במחוז). הבנתי שמחוז חיפה נחשב קשה במיוחד בכל הנוגע לאישורים לטיפולים שלא במסגרת בתי החולים של הכללית ולכן לא הייתי משנה כתובת (לא ששאר המחוזות מקלים במיוחד). לגבי בדיקות דם - אני חושבת שאפשר לעשות את הבדיקות דם בקופ"ח שקרובה אלייך אבל תצטרכי להגיע בכל מקרה לאולטרסאונד לחיפה (ככה זה בבני ציון -אולי באלישע זה אחרת?)

נועם@בת

New member
אני לא יודעת מה ההליכים בכללית

אבל את המעקב את לא חייבת לעשות באלישע. אני עברתי שם 3 שאיבות, ואת כל המעקב עשיתי אצל הרופא ליד הבית (לא שאלישע רחוק כל כך מהבית שלי). כדאי לך להרים טלפון ולוודא שהסדרים לא השתנו מאז. בהצלחה נועם

אני שמעתי שדווקא:

לגבי הצפון אבל לא אותו מחוז, קל יותר להשיג תור לאלישע... מי שמחיפה בכללית מחכה מלא אפילו חצי שנה(?) או הולכת לביח כרמל של הקופה כך שייתכן וזה אפילו ייתרון...שווה בירור! (אבל שוב: זה לגבי מחוז אחר בצפון...לא יודעת לגבי המרכז)

למעלה