שאלה בעניין תב"ע

ericson1

New member
שאלה בעניין תב"ע

שלום רב אני חדש כאן וגם חדש לגמרי בכל הנושא . אז קודם כל אין לי מושג מה זה תב"ע חוץ מהמילים שמרכיבות את זה ... אני מעוניין לבנות בבית הוריי תוספת לביתם . נאמר לי שאני צריך קודם להשיג את ה-תב"ע של הבית .. בפ"ת , בניין ערים .. שמעתי גם שאפשר להשיג את זה דרך האתר שלהם . זה נכון ? אשמח מאוד אם תעזרו לי בצעדים שעליי לבצע ואיך עושים את זה . תודה מראש .

בינא

Member
הטעו אותך. אינך צריך תב"ע. עליך לגשת לעירייה

למחלקת ההנדסה, לארכיב, ולבקש שם, על-סמך הכתובת, שיוציאו את תיק הבנין של בית הוריך. גם שמם ומספרי תעודות הזהות שלהם כבעלים, יכולים להיות לעזר. אם הבית ישן, יש סיכוי שהתיק הועבר לגניזה, אבל דרוש במכתב שתשאיר שם שימציאו לך אותו וחובה עליהם לעשות זאת...לא מייד, אבל תוך 30 יום. בתיק תמצא את תוכנית ההגשה ואת חותמת היתר הבניה של המבנה הקיים. במקביל, תוכל לבקש את התקנון של הגוש והחלקה (את מספרם תוכל לקבל בארכיב), הרלוונטיים לבית הוריך. בתקנון הזה מופיעים כל המגבלות של מה מותר לבנות (% בניה) כמה קומות, איזה שטח ועוד ועוד. עם התקנון, מוטב שתיגש לשיחת יעוץ על אדריכל/ית שעוסקים שתכנון והגשות לבתים פרטיים, כדי שהם יקראו ויוכלו ליעץ לכם, מה אפשרי לבצע מבחינת גודל השטח. בטוח שתחויבו לבנות ממ"ד כדבר ראשון ורצוי שהוא יהיה בגודל של חדר מלא ולא רק מה שדורש הג"א. מומלץ לא לבצע את התהליך לבד, אם לא מבינים. רצוי לעבוד עם בעל מקצוע כמו אדריכל או מלווה בניה מקצועי, אשר מצויים בעבודות מסוג זה - שיפוץ והרחבה של בית פרטי. חשוב שתדעו כי עדיף לכם להגיש תוכנית תוספות ושינויים, כי זהו הליך הגשה מזורז, על הריסה ובניית חדש המחייב היתר בניה גם להריסה וגם לבניה. אם זה בית לשימור (מהעתיקים ביותר בפ"ת), חובה לקחת אדריכל שמתמצא בבתים כאלה בהצלחה.

למעלה