שאלה בעניין פר"ח

elevation99

New member
שאלה בעניין פר"ח

חשבתי לעשות פר"ח בשנה הקרובה (שנה ב´ שלי) ורציתי לדעת אם יש כאן עוד מישהו שעושה/עשה פר"ח ואיך זה מסתדר מבחינת הלימודים, עם כל העומס של שנה ב´ , והאם לצבא בכלל אכפת מזה שעתודאי מקבל גם מלגת פר"ח... אם יש עוד עצות חשובות בנושא אשמח לשמוע גם אני רוצה חתימה מגניבה בסוף ההודעה

elevation99

New member
בטוח?

זה סה"כ 4 שעות שבועיות. בנוסף אני גם גר בבית השקעה נפשית- עם זה אין לי בעיה בכלל- אני אוהב ילדים מבחינת עומס הלימודים יש בעיות? גם אני רוצה חתימה מגניבה בסוף ההודעה

זה תלוי

אני מתאר לעצמי שתוכל להתגמש קמעה עם המערכת, אחרי הכל ישנם הרבה סטודנטים שעושים פר"ח והאוניברסיטאות מכירות בזה. אגב, פר"ח יכול להיות גם טיפול בזקנים, במשפחות במצוקה, באסירים משוחררים וכיו"ב.

arifell

New member
פר"ח

נתונים: 1. המלגה בגובה 50% שכר לימוד- נניח אתה עוסק בהוראה פרטית (מתימטיקה/כימיה/פיזיקה/טעמי המקרא...) אתה מרוויח אותה כמות בשעתיים שבוועיות 2. אתה צריך להשלים 8 פגישות חודשיות של שעתיים- זה נשמע לא קשה, ובדרך כלל זה באמת לא קשה, אבל אתה מחוייב לזה, אם פספסת פגישה- אתה משלים, אם פספסת באשמת החניך- אתה משלים. יפה, אבל אם הוא שוב ושבו לא מופיע, עד שהרכז עושה משהו בנידון, אתה כבר פספת 10 פגישות שהסיכוי שלך להשלים הוא אפסי... 3. 4 שעות שבועיות זה לא כולל זמן הגעה לשם ובחזרה 4. נסיעות מחזירים, עד 50% מחיר חופשי חודשי 5. זה יכול להיות כיף, זה מאד תלוי בקשר שאתה יוצר עם החניך. 6. ברגע שזווגת לחניך, אתה די תקוע איתו, עם מחוייבות לפגוש אותו פעמיים בשבוע (או לנסות) אז תזכור את זה. 7. צריך לתכנן את הפעילויות שלך מראש, זה לא נכלל בתוספת התשלום של מלגת פר"ח 8. בפר"ח אין חופשות כלומר, אתה צריך להישאר בסביבות המקום בו אתה לומד, גם בחופשים כמו פסח, פורים וכד´... זה יכול להיות כיף, אבל זה יכול להיות סבל

SivanGn

New member
מבחינת הלימודים, זה תלוי במה

שאתה לומד. אם אתה צריך להישאר עד מאוחר באוניברסיטה (למשל במחשבים, אם אתה לא מתכנת מהבית), אז זה קצת הורס את סדר היום. אבל בד"כ זה לא נורא - יומיים בשבוע אתה יוצא מוקדם יותר. הם גם משתדלים לתת לך חניך שקרוב לבית שלך. אבל צריך להדגיש שזה באמת מאוד קשה מהבחינה נפשית. לפעמים החניכים דכאוניים, אדישים וכו´. זה לא הכי פשוט. כמובן שהיתרון הוא שיש קצת כסף לבזבוזים...

למעלה