שאלה בעניין מזוזה

שאלה בעניין מזוזה

האם מותר לקבוע מזוזה שלא כהלכה כלומר לא בתוך המסגרת אלא בדופן כי אין אפשרות לקבוע מזוזה בתוך המסגרת כי אז הדלת לא תסגר .

אופירA

New member
מנהל
באילו פורומים אתה רגיל לתשובה בתוך 36 דקות?

בכל מקרה, פה זה לא המקום. פה לוקח זמן עד שאנשים נכנסים. לא ברור למה אתה קורא מסגרת ולמה דופן, לכן קשה לענות על שאלתך. קשה להבין באיזו דלת מדובר, שמזוזה לא תיתן לה להיסגר. את המזוזות קובעים על המשקוף.

מדובר בדלת כניסה מאלומיניום

שהדלת נסגרת לגמרי ואין מקום בחלל הרגיל כמו כל דלת שהקורות רחבות ואפשר לשים מזוזה.פה שמו את המזוזה בחוץ על הדופן החיצונית לרחוב שמו שעובר ברחוב רואה מולו מזוזה כי היא בחוץ לגמרי. השאלה לפי ההלכה אם להחליף דלת לדלת אחרת או שזה בסדר כך. כי לטעמי זה לא בסדר זה בכלל לא בחלל הדלת אלא ממש בחוץ. חוץ מזה חשבתי שיש פה אנשים בעלי ידע .

אופירA

New member
מנהל
יש פה הרבה אנשים עם הרבה ידע

אבל לך יש איזה חוסר סבלנות שלא ברורה הסיבה לו. ומרוב חוסר סבלנות, אתה לא מרגיש שאינך מתבטא במילים המקובלות בעברית, ולכן קשה לענות לך. זה לא קשור לידע, זה קשור לנתוני השאלה שלך. את המזוזות יש לקבוע על משקוף הדלת (מה שאתה מכנה, משום מה, במילה "קורות"). כאשר לדלת אין כלל משקוף מקורות עץ או אלומיניום, המשקוף שלה הוא הקיר בו היא קבועה, באיזור הצמוד לצירי הדלת. אם שם המזוזה - הרי היא קבועה במקום הראוי לה. אין שום בעיה הלכתית שהמזוזה תיראה לרחוב.

dafosh

New member
נראה לי שאפשר (פעם ראיתי בחנות)

נא לא לזלזל זה לא מכובד ולא ראוי.. שאלה מהסוג ששאלת לא שכיחה גם אולי לכן גם אין תשובה עליה בשולחן ערוך,אז ק``ו שאנשים לא ידעו תשובתה אם לא ניתקלו בה.. אני חושבת שמותר פעם ראיתי בתוך וגם מחוץ אבל לא מאותה הסיבה שלך אבל ראיתי מקרים.. כדאי לשאול ת`רב

vodka6

New member
מה קרה אין סבלנות?

תן להוציא שבת ברוגע... למיטב ידיעתי הלא וודאית בטפח הסמוך לדלת אבל תן קצת יותר פרטים, יתכן שהפתח לא מחייב כלל מזוזה

הרבצען אופירה

לא מרוצה ממני מילים לא בעברית לא מובנות נו שווין. העניין הוא כזה זה דלת ראשית לחברה שהדלת נסגרת בדיוק על המשקוף כלומר בחלל הכניסה איפה ששמים מזוזה כרגיל אין מקום כי אז הדלת לא תסגר עד פה מובן? ואז לקחו מזוזה וקבעו אותה מחוץ לדלת היא קבועה על הדלת החיצונית ולא בחלל הפנימי. אתם מבינים או שזה לא מובן גם עכשיו? רק תשובות מוסמכות הילכתית לא תשובות כגון נראה לי ש....וכו

אלי ו.

New member
האם המזוזה על הדלת או על הקיר

החיצוני? אם על הקיר, באיזה מרחק מהפתח?

למעלה