שאלה בעניין לכה

שאלה בעניין לכה

אחרי כל הקופסאות שלהם..גירדו לי האצבעות, והכנתי מעמד לסכו"ם ויצא לי דיי יפה..לדעתי(בקרוב תמונה) . צבעתי את הקופסא באקריליק, הדבקתי מפיות, גיהצתי, ושוב כיסיתי בדבק המיוחד על כל המשטח.(איך באמת אתן מורחות את הדבק שייצא אחיד? אני השתמשתי באצבעות...) האם אני צריכה לצפות גם בלכה?תודה.

idithgal

New member
ובאותו נושא

אחרי גיהוץ המפית כשאני מורחת לק המפית מתקלקלת, היא מתקמטת, נהיית שקופה- כאילו סופגת את הלק. מה אני עושה לא נכון?

ayelet i

New member
תשובה...

ראשית, דווקא מאחר ומדובר במעמד לסכום - הייתי מצפה בלכה עמידה - כיוון שזה כלי שעשוי להשרט מהסכו"ם ו/או לבוא במגע עם מים - וחבל שיהרס. לגבי הדבק - אני משתמשת בדבק פלסטי רגיל לחלוטין. מורחת שכבה עדינה עם האצבע. (אפשר לדלל בטיפה מים) עכשיו מחכה לתמונה!

אתי@

New member
דבק פלסטי רגיל - להדבקת מפיות../images/Emo35.gif

av_i_va

New member
חבל......./images/Emo4.gif

חבל שלא מתקבלות עבודות לשביעות רצונכן המלאה. כתבתי כאן בעבר ואולי זו הזדמנות לחזור על כך שנית: לא כל הנחייה שמתקבלת ממוכרת בחנות היא נכונה. התפקיד שלה זה למכור וכמה שיותר. א. אין צורך בדבק מיוחד על מנת להדביק מפית. (נתתי כאן מתכון לדבק שמשמש להדבקה של כמעט לכל דבר שאתן רוצות/צריכות להדביק) ב. אין צורך למרוח שום דבר מעל למפית. לגהץ היטב - וזהו!!! ג. על מנת להגן על העבודה - להשתמש בלכה. תמיד לכה ספרי. לא מורחים כלום על מפית. רק מרססים. ד. למי שמכינה כלים שבאים במגע עם רטיבות או לחות, להשתדל להדביק את המפית במקום מרוחק ככל הניתן ממגע עם לחות ולרסס בלכה. ליתר בטחון - לחזור על פעולת הריסוס פעמיים. אם מקפידים על תהליכי עבודה נכונים - אין כל סיבה לקבל קמטים.

אבל.. בהתחלה

לא מרחתי דבק מעל המפית רק גיהצתי וזהו ובצד אחר, כן מרחתי דבק..והאפקט היה שונה!! ועוד דבר- בהחלט הרבה יותר יפה,כמו שאמרת..לצבוע מתחת בלבן ותודה על כל הטיפים..

av_i_va

New member
העיקר שאת מרוצה

ודאי שקיבלת אפקט שונה לאחר שמרחת דבק על המפית. קיבלת ברק. בדיוק כמו עם לכה. אני רוצה להסביר לך על מנת שתביני מה עומד מאחורי כל הרעיון: המפית, לאחר שמפרידים אותה מיתר השכבות - מאבדת את עומק הצבע המקורי. המלצתי לצבוע את המשטח בלבן לפני הדבקת הדבק, על מנת לנסות לשחזר את הצבע (2 השכבות המופרדות לבנות) אם תמרחי דבק מעל לפמית, תקבלי ברק שמדגיש את צבעי המפית. את אותו אפקט בדיוק תקבלי גם עם לכה, רק שעל ידי ריסוס בלכה את גם מגנה על העבודה.

idithgal

New member
../images/Emo8.gif טוב...מחר אקנה לקה לריסוס...

ניחשתי שזה מה שצריך, אבל חיכיתי לאישור...

popo11

New member
אני צובעת בלכה

כשאני מתשמשת במפית, אני מדללת דבק במים (על המכחול) ומורחת שכבה מעל המפית המודבקת. עוד לא יצא לי לגהץ את זה .... אח"כ אני צובעת (למשל בקופסאות התה שבגלריה שלי) ולבסוף מורחת לכה. עוד לא נרשמה פאשלה. שנה טובה !

למעלה