שאלה בעניין האיחוד האירופי

WesternStar

New member
שאלה בעניין האיחוד האירופי

אם יש בידי אזרחות של מדינה ששייכת לאיחוד האירופי, איזה זכויות זה מקנה לי (בענייני הגירה)? האם זה אומר שאני יכול להגר ולהתאזרח בכל מדינה ששייכת לאיחוד האירופי? גם במדינה שלא בה יש לי את האזרחות המקורית? תודה לעונים.

Nobilis

New member
תשובה בקצרה

אתה יכול להתגורר ללא הגבלה בכל מדינה באיחוד האירופי, ולהנות מאותם התנאים של המקומיים בכל הקשור ללימודים, מערכת הבריאות, וכו', כל זמן שאינך נזקק לסעד מן המדינה. בנוגע לעבודה - בגדול, אתה יכול לעבוד בכל המדינות באיחוד. בקטן, יש הגבלות מסויימות על אזרחים של מצטרפות חדשות לאיחוד, אשר מוסרות בהדרגה במהלך שבע השנים שלאחר הצטרפותן. בנוגע להתאזרחות - לכל מדינה הכללים שלה בנוגע להתאזרחות מהגרים. יחד עם זאת, שים לב שהתאזרחות לא תיתן לך הרבה מעבר לזכות להצביע לפרלמנט המקומי. כל שאר הזכויות (למעט הזכות לקצבאות סעד) מוקנות לך ממילא.

WesternStar

New member
thanks nobilis

one more thing, Regarding Romania and Bulgaria, which will soon join the Europe Union : I read that there are special restrictions regarding this states? What does it mean in terms of immigration to foreign EU state? what are the restrictions?

Nobilis

New member
שמע...

הנושא נדון כאן לעייפה, אנא קרא פתילים לאחור (מנגנון החיפוש יכול לעזור אף הוא). בתמצית - אזרחי המצטרפות החדשות יוגבלו מבחינת הזכות לעבוד במדינות הקיימות. ההגבלות יוסרו בהדרגה במהלך שבע השנים הקרובות, כל מדינה והקצב שלה.

למעלה