שאלה בעיצוב אתר ב ASP.NET

ד ו ב י ר

New member
שאלה

ב"ה שלום אני מפתח אתר ב ASP.NET. אני מעוניין שבאחד מהדפים יהיה איזה textarea שבו משתמש יוכל לכתוב דברים, אבל שזה יהיה תיבה שבה יוכלו לעצב את הטקסט, לדוגמא, לשנות גופן, גודל, הדגשה, ולהוסיף רשימה (כמו תבליטים ומספור בוורד), ע"י כפתורים שאני אספק לו בסרגל כלים שאני אפתח. אני חושב ש RichTextBox אמור להיות משהו שמבצע משהו כזה, אבל הבעיה היא שאני לא יכול להוסיף אותו ל web form. חשבתי לכתוב פקד חדש משלי (web control) בשפת vb, אבל אני לא יודע אם זה אפשרי. אם זה אפשרי, או שיש לכם דרך יותר מומלצת לעשות את, אני אשמח מאוד אם תסבירו לי. תודה רבה מראש

gilad g

New member
זה אפשרי,

ויש אנשים שכבר עשו את זה

ד ו ב י ר

New member
תודה. זה מאוד עזר לי. יש לי עוד

משהו שרציתי לשאול בקשר לזה. בנתיים, בכל הפקדים שהשתמשתי, הגבתי לאירוע של פקד, בדף עצמו, לדוגמא, אם תיבת טקסט שונתה, אז אני מציג משהו על המסך. הדבר היחיד שקשור לדף אחר הוא, כשאירוע מסויים קורה, אני עושה redirect לדף אחר. מה שאני רוצה לעשות בקשר לזה הוא, שאחרי שהמשתמש יערוך את הטקסט, הוא ילחץ על כפתור, ואז המידע (שזה בעצם קטע גדול ב html) יעבור ויוצג בדף אחר. איך אני יכול לעשות את זה? תודה רבה מראש

ד ו ב י ר

New member
ועוד שאלה

הורדתי את הפקד, וקיבלתי כל מיני קבצים, שהחשוב שבהם הוא FreeTextBox.dll, והוא נמצא בספרייה bin. הבעיה שלי היא כזו: נניח ששם הקובץ הוא editor.aspx, אזי כשאני ניגש לקובץ דרך IE, ואני רושם http://localhost/editor.aspx, אני רואה את הפקד, אבל אם אני מוסיף את הקובץ לפרוייקט קיים שאני כותב ב visual studio, ואני לוחץ על ה tab שנקרא design, כתוב לי למעלה: Error Creating Control. האם יש משהו שצריך להוסיף לפרוייקט, שעל ידי זה, הפרוייקט מזהה את הפקד? תודה רבה מראש

ד ו ב י ר

New member
שאלה בעיצוב אתר ב ASP.NET

ב"ה שלום באתר שלי, אני רוצה שיהיו הרשאות כניסה שונות למשתמשים שונים. באתר עצמו יש בצד איזה תפריט של אפשרויות (תיבת ניווט). מה שקורה אצלי הוא, שלמשתמשים שונים, יש אפשרויות שונות בתפריט. אני מתלבט האם לפתח תיבת ניווט שונה לכל סוג משתמש, ואז כשהמשתמש נכנס, אני בודק את ההרשאה שלו, ולפי זה אני מציג את הדף עם תיבת הניווט המתאימה, או שכדאי לגתוב פקד שמהווה תיבת ניווט, ולפי סוג המשתמש, אני אוסיף ב run time את האפשרויות לתפריט. מה לפי דעתכם, הכי כדאי לעשות? הערה: מאוד חשוב לי, שיהיה אפשר להרחיב את האתר אחר כך, (להוסיף אפשרויות שונות חדשות, (שלא כלולות בעיצוב הנוכחי של האתר), בתפריט), וזה אומר שאני רוצה שכשאני ארחיב את האתר, אני אצטרך לעשות את מספר השינויים המינימלי. תודה רבה מראש

ד ו ב י ר

New member
עוד הערה קטנה

אם אתם חושבים שכדאי להשתמש בפקד דינצי, (האפשרות השניה), ואתם מכירים לינק לפקד כזה שכבר קיים (תיבת הניווט צריכה להיות בעברית, וצד ימין של המסך), אז זה יהיה ממש ענק מצדכם. תודה רבה

Zeliran

New member
אפשר גם..

לעשות שהתפריט יהיה repeater שיקבל נתונים מבסיס הנתונים, ויציג את האייטמים המתאימים למשתמש שמחובר, בצורה כזאת ניתן גם לערוף את התפריט בלי הרבה בעיה למקרה שבעתיד תרצה אולי להוסיף\להסיר קטגוריה

למעלה