שאלה בעיניין נידה

Jאפאר

New member
שאלה בעיניין נידה

שלום לכם אמנם הפורום הזה עוסק בעניני גירושין אך מטבע הדברים אולי יהיה כאן מי שיאות/תאות לענות לי בנושא אחר... אני מתנצל מראש אם השאלה אינה מתאימה לפורום. אינני דתי, לכן מחילה על הבורות שלי. חשוב לי כי אלו שבוחרים לענות לי יהיו מקרב הציבור הדתי על כל גווניו, עד כמה שאפשר וכן אנשים נשואים או גרושים במגוון גילאים. למיטב ידיעתי מצוות שמירת נידה אומרת כי אסור לקיים יחסי מין מרגע שהאישה מגלה שהיא במחזור ועד תום המחזור + שבעה נקיים וכמובן טבילה במקווה. אם ככה השאלות שלי הן כדלקמן: א. האם דייקתי בדברי שלעיל? או אולי התחלת ימי הנידה נקבעת אחרת? ב. אם כן אזי יוצא שזוג דתי המקפיד על שמירת נידה לא מקיים יחסי מין (וכל מגע פיזי אחר) במשך כשבועיים ימים בכל חודש. האמנם כך? כמה זמן זה יוצא בדרך כלל בפועל? ג. אם כל זה נכון הרי שקיום המצווה קשה ביותר
אני מבין את הרעיון שמאחורי המצווה ואת חשיבותה לזוגיות אבל ברור לי שזה קשה למדי ולכן שאלתי היא: האם למיטב ידיעתכם זוגות דתיים אכן מקפידים על המצווה >>כלשונה<< או שרוב הזוגות נוהגים לחפף בכל מיני דרכים?.. תודה

טוב, שאלת אז אני אענה מהכיוון שלי..

אני תוהה אם השאלה היא מסקרנות או שיש לה עוד מטרות. אם זה מתוך סקרנות, לפחות זאת לא שוב השאלה עם הסדין.. א. יש דיני הרחקות (דברים שמרחיקים פיזית בין איש לאישה בימי נידותה. לגבי כמות ואופי ההרחקות יש דעות שונות ומצבים שונים אבל יש קונצנזוס לגבי הבסיס. מעבר ליחסי מין עצמם שאסורים, גם כל מגע אחר אסור. בנוסף ישנם דברים נוספים שמביאים לקרבה - וגם הם אסורים. משך הזמן הזה בעיקרון הוא הרגע שהאישה רואה את נידותה ועד סוף המחזור. במקור בשלב זה היא הייתה אמורה לטבול וזהו. אלא, בגלל כל מיני סיבוכים שונים שקשורים לטומאות שונות ולקושי להבדיל בניהם 'קיבלו על עצמן' בנות ישראל לחכות שבעה נקיים מכל סוג של דימום שקשור בעניין. ככה שהתיאור שהבאת הוא די נכון. ב. כמו שכתבתי למעלה. רק יש תקופות שונות כמו הריון שבהם זה שונה. בנוסף, מי שלוקחת כדורים גם יכולה להגדיל את המרווחים. ג. קיום המצווה הוא בהחלט לא פשוט ומורכב אבל כמו שכתבת - בהחלט יש פה גם פן חיובי. לא עשיתי סקר לגבי מי מקיים מה - אני יכול להעיד רק על עצמי (ועל הגרושה) שקיימנו את הדינים הנוגעים לזה, למעט אולי העברה של מלח מפעם לפעם :)

Jאפאר

New member
תודה למשיבים

תודה רבה על התשובות. השאלה אינה נובעת מסקרנות אלא מדיון שהיה בייני לבין מספר חברים וחברות (כולם חילוניים) על נושא הזוגיות. בקרב חלקים מסוימים הציבור החילוני יש בורות בכל מה שקשור לנושא זה וכידוע בורות לעיתים מביאה להתהוותן של השערות. רבים כלל אינם מבינים עד כמה המצווה הזאת יפה וחשובה. אני מזדהה במאה אחוז עם מה שכתבת וכן עם מה שכתבה המגיבה "לי0712". אין ספק שיש במצווה זו חוכמה רבה במובנים רבים. תודה לכם, תבורכו באשר אתם.

לי0712

New member
מסכימה עם "מעביר דף"

דעתי כאישה שבהחלט חושבת שזהו צורך בסיסי לשני המינים, שזה לא קשה. השאלה כמו כל דבר ממה זה מתחיל כלומר האם שמירת הנידה מתחילה כניסוי או מתוך אמונה אמיתית בקיום המצווה, שכן אם מדובר בקיום המצווה אז בשבועיים בהם אין קרבה פיסית יש קירבה לבבית, נפשית, זה הזמן לשיחות שכן לא נותנים למצב להרחיק בין בני הזוג אלא לקרב בינהם לא רק דרך המשיכה הגופנית. בזמן זה מקדישים אחד לשני זמן של שיחות, טיול רגלי זוגי, ועוד דברים שכל זוג בוחר לעצמו לפי העדפותיו. חברותיי שומרות על קיום המצווה על כל כלליה גם כי החשיבות של מצווה זו גדולה לקיום הבית היהודי וגם כי תשומת הלב לעיניין וההתייחסות לכל נושא חיי אישות הופך את הכל למשהו יפה, עדין, נקי וטהור, וכן יש גם את תחושה של גיוון ו"משחקים", כמו בשיטת "המקל והגזר" "נשיקה סטירה" יש בזה משהו מדליק...

slomit308

New member
תשובה לשאלת הנידה

השאלה שלך נפלאה וההבנה מלאה,ואני שמחה לענות,
זוגות דתיים וחרדים ויש גם חילוניים מקיימים את התהליך(לומדים אותו)זה ממש לא קשה כי בזמן שהאשה במחזור מימילא זה זמן רגיש עבורה והיא זקוקה לפרטיות יתר, הזוגיות מתרכזת אז בחברות בשיחות בתמיכה(כמו לפני החתונה)ולא בגופניות הכי מצחיק שמלמדים את זה עכשיו בחוגי טנטרה-רק שבשבועיים הללו גם לא נוגעים איש ברעהו, והגעגועים טובים לחיזוק הקשר,והצפייה ליום הנקי-גם.

למעלה