שאלה בעילום שם

שאלה בעילום שם

נתבקשתי להעלות את השאלה בעילום שם:
יש לי 2 ילדים שלקחתי לבדיקת מוקסו : התוצאות של הבן בן 10 עם ציונים טובים אך טועה לעיתים בשטויות ובבית צוחק על כך הם : גששים משמעותיים בתזמון תפקודי קשב בנורמה לל קשיים באימפולסביות והיפר
לאחר מתן ריטלין בלי שינוי קיים חשד בגלל קשיים ניכרים בתזמון לקשב וריכוז וממולץ הארכת זמן במבחן ומץן הפסקות יזומות בין משימות בכיתה
לאור האמור אני אמשיך לאבחון פסיכו דדקטי ,האם כל מכון שאבחר מוכר עי משרד החינוך?
אם בתי שבגללה פניתי ,תלמידת כיתה א התוצאה שאין עדות להפרעה וכיוון שהיה שיפור עם ריטלין 10 מג, באימפולסביות ככל הנראה מדובר בקשיים על רקע רגשי,
האם יש צורך גם בתשובה זאת אבחון פסיכו דדקטי?

מנסה לענות כמאבחנת לקויות למידה

קודם כל, מודה שלא הבנתי עד הסוף - לא את הנתונים ולא את השאלה.
אבל אנסה לענות מתוך תפיסת עולמי וניסיוני המקצועי.
אבחון פסיכו-דידקטי אין מטרתו לאבחן הפרעת קשב וריכוז - אבחנה של הפרעת קשב וריכוז הינה אבחנה רפואית, וכדאי לפנות לנוירולוג ילדים / פסיכיאטר ילדים, המומחים בתחום הקשב על מנת שיפענח את ממצאי בדיקת המוקסו, תוך שקלול נתונים נוספים (דיווחים מבית הספר, דיווח על התנהגות בבית וכדומה).
יתרה מזאת, כל עוד אין קשיים לימודיים או לכל הפחות תחושה של פער בין יכולות לבין הישגים בפועל, אין טעם לערוך אבחון פסיכו-דידקטי.
לא הצלחתי להבין לגבי שני הילדים, בין ה-10 ובוגרת כיתה א', האם יש קשיים לימודיים מעבר לחשד של הפרעת קשב. במידה וישנם, אז בהחלט כדאי לערוך אבחון דידקטי, במטרה למפות את תחומי היכולת והקושי של הילדים, לזהות את הגורמים לקשיים הלימודיים, ובהתאם לכך לתת המלצות הן במישור הטיפולי והן לבית הספר (בין היתר, התאמות בדרכי ההבחנות, שוב בהתאם לצורך).
במידה ורוצים אבחון שהוא גם דידקטי וגם פסיכולוגי (ולכן גם יקר יותר), אני ממליצה בחום שהוא ייערך על ידי שני אנשי מקצוע שונים ולא רק על ידי פסיכולוג חינוכי, ויש הרבה מכונים שעובדים בדרך הזו - הפרדה של שני חלקי האבחון לשני אנשי מקצוע המומחים בתחומם, ועריכת סיכום אינטגרטיבי אחד. יסלחו לי כאן כל הפסיכולוגים החינוכיים, כבודם במקומם מונח, אבל בתחום לקויות הלמידה הם לא מבינים.
לגבי הכרה על ידי משרד החינוך - כל פסיכולוגי חינוכי וכל מומחה ללקויות למידה (בעלי תואר שני בתחום לקויות הלמידה) מוכרים על ידי משרד החינוך, ולא משנה היכן הם עובדים.
מקווה שסייעתי במשהו, ואם לא קלעתי - אשמח לחידוד השאלה כך שאוכל להמשיך לעזור.

למעלה