שאלה \ בעיה

• פותח הנושא roli
  • פורסם בתאריך

roli

New member
שאלה \ בעיה

להדס הקטן שלי יש בשבועיים האחרונים חומר נוזלי קצת דביק על העלים ומפוזרות גם מעין פקעות קטנות של קורים עדינים פה ושם בין העלים. מה זה ואיך מטפלים בזה?

minigan

New member
מידע נוסף

האם הקורים בין העלים, על העלים או מתחת לעלים? האם העלים משנים גוון? גוון כסוף? נקודות כהות? האם בזכוכית מגדלת אתה רואה יצורים שמתנועעים על העלים? האם תוכל לצרף צילום? לפי התאור שלך יש כרגע כמה אפשרויות:כנימות, תריפס ואקריות. מידע נוסף הכרחי.

roli

New member
אז ככה...

בעלים לא נראה שינוי צורה או צבע, הקורים נמצאים בין העלים לרוב, (נדמה לי, אני לא בבית עכשיו. אם אני אגלה אחרת אני אעדכן). עם זכוכית מגדלת לא הסתכלתי, וגם אין לי בכלל בבית...אבל יצורים קטנים לא ראיתי, אבל אני אנסה לבדוק עוד פעם.

minigan

New member
קשה, קשה..תן רמז

המידע עדיין לא חד-משמעי. העלים הדביקים מצביעים אולי על כנימות, אבל לא ברור לי איך נראים הקורים המסתוריים האלה. אני רואה בפרטים האישיים שלך שהמקצוע אנימציה ווידאו כך שלא צריכה להיות לך בעיה להעלות תצלום לפורום.

roli

New member
תפסת אותי...../images/Emo13.gif

אז הנה אני מצרף תמונה אבל לא איכותית מאוד כי היא מוידאו (אין לי מצלמה דיגיטלית :( ). אפשר לראות פה גם את הפקעות הלבנות שעשויות מקורים, וגם את החומר הנוזלי המבריק. יש דיאגנוזה?

minigan

New member
התמונה לא משהו... אבל יש הימור

כנראה כנימה קמחית. תמעך אותה ואם יוצא נוזל אדמדם - בינגו. כנימה קטנה, כ-4 מ"מ אורך, מכוסה בגדילי שעווה לבנים באורכים שונים. הכנימה מתיישבת בעיקר בצד התחתון של העלים, לאורך מפרקים ולאורך שורשים בקרקע. היא מוצצת מוהל בכמויות גדולות ואת חלקו מפרישה על פני נוף הצמח (טל דבש). על טל הדבש מתפתחות פטריות פייחת שמכערות את הצמח ומעכבות את גדילתו. הדברה-ניתן להסיר את הכנימה בעזרת מברשת שיניים טבולה בכוהל מדולל. יעילות שיטה זו נמוכה ויש לחזור על הפעולה מדי פעם.ניתן לרסס זוהרנאט או זוהר נוי (יעילות נמוכה) או להגמיע את הצמח בתמיסת אקוגן קונפידור. פירינקס גם מבצע את העבודה. לרסס את הנוף ולהגמיע את האדמה בצוואר השורש. בהצלחה

roli

New member
תודה על העזרה

אני לא בטוח שזה זה, כשמעכתי את הפקעות האלה יצא חומר חום- ירקרק כזה (די מגעיל האמת) ולא אדום. ומה שרואים על העלים מלבד הפקעות הוא רק נוזל מבריק כזה. אולי אני פשוט אצתרך לנסות כמה טיפולים.

minigan

New member
צבע כפונקציה של מין ושלבי התפתחות

אם זו לא כנימה קמחית אז כנראה כנימת- השעווה פלורידית. הצבע במעיכה משתנה לפי: זכר/נקבה ודרגת התפתחות הזחל (יש 3 דרגות). הפרשת "טל דבש" קיימת ב-2 סוגי הכנימות. ההדברה זהה לשתיהם. בהצלחה

roli

New member
תודה minigan

אני אנסה את הטיפול, בטח אקפוץ אליכם למשתלה בקרוב כדי להשיג את החומר.

dharani

New member
קימחיות על בטוח אולי איצריה

קונפידור מילת הקסם אני מטפל בשיטה קצת אחרת אני ממלא דלי עם מים מוסיף כשלושה סמק קונפידור וטובל את כל העציצץ למשך כעשר דקות בהצלחה

למעלה