שאלה (בעיה)

שאלה (בעיה)

נרשמתי להנדסה מכנית באונ´ ת"א, לפני כמה זמן הם שלחו לי הודעה שאני מועמד "חסר פיזיקה" (תואר מעליב למדי) מועמדים כאלה צריכים לעבור בחינה בפיזיקה לפני תחילת הלימודים. עכשיו, תאריך אחרון להרשמה הוא ב 15.8 ועד אז לא תהיה לי עדיין תעודת בגרות (כולל הפיזיקה 5 שעשיתי), אז האם אני צריך ללכת לבחינה? או לא? צריך לפחות 70 בבגרות 5 פיזיקה כדי להתחיל ללמוד. אם לא הייתי בטוח שיהיה לי את הציון הזה, הייתי הולך להבחן, אבל, אני משוכנע, ב 100% שיהיה לי מעל 80. וב 95% שיהיה לי מעל 90. אז, הבעייה שלי היא, שאם הם יראו שלא ניגשתי לבחינה אז הם יפסלו אותי מיידית, ואולי לא ישימו לב שאני לא חסר פיסיקה. מה כדאי לעשות? להבחן בכל מקרה? לא הצלחתי לחשוב על שום חתימה מקורית...

תעשה דבר פשוט מאוד..

תירשם לבחינה בפיזיקה (אני מניח שזה לא כרוך בתשלום). את ציוני הבגרויות שלך, תקבל האוניברסיטה בשבוע הראשון של ספטמבר (ואולי אף מוקדם יותר). אז הם יראו שאתה לא "חסר פיזיקה", ולא תהיה לך בעיה לא לגשת לבחינה. ואם הבחינה תהיה לפני שהם יקבלו את תעודת הבגרות שלך, קרוב לוודאי תצטרך לעשות אותה. טמטום, אבל כזאת היא אוניברסיטת תל-אביב...

אז זהו, שזה עולה 190 אבל זה לא הכסף

אם אני אצטרך לעשות את הבחינה אני אצטרך ללמוד אליה, אני רוצה לשמור על מעט החופש שיש לי... הבחינה היא ב 30.8 ולא נראה לי שזה מבחן אמריקאי... אז יקח זמן לבדוק אותה (לא יודע כמה אבל לפחות שבוע?) אז בטח אני אקבל כבר את הבגרות. טוב בקיצור, אתם לא ממש עוזרים. אני פשוט אתקשר ביום ראשון, לא יודע למה העלתי את זה כאן בכלל, יש עוד מישהו שמעוניין בתשובה? כשאקבל אותה, לשתף אתכם? לא הצלחתי לחשוב על שום חתימה מקורית...

Aphophis

New member
תפרסם את התשובה

זה די מעניין אותי. גם אני קיבלתי את זה, אבל אני מניח שזה נשלח אוטומטית אז זה לא באמת משנה... אני ממש לא מתכוון לגשת, רק עכשיו התחלתי להנות מפיזיקה מעניינת ואני לא חוזר לחוקי קירכהוף (אני יודע שאני לא מאיית נכון), ניוטון, וכל שאר החבורה.

אוקיי - אז הנה עוד עצות מועילות...

תראה - הייתי במצב די דומה לשלך בשנה שעברה. נרשמתי לתל-אביב לרפואת שיניים, והוגדרתי כ"חסר כימיה". במקרה שלי הם אפילו לא טרחו להודיע לי שיש קורס בכימיה (שהייתי צריך כי לא עשיתי בבית-הספר), ושיש בחינה אחריו, ולכן בסופו של דבר הלכתי ללמוד בירושלים - דבר שאני מרוצה ממנו מאוד. מה שאני מציע לך לעשות הוא לפנות טלפונית למשרד ההרשמה של תל-אביב (הם אמנם די גסי רוח, אבל עם קצת רצון טוב הם אולי יוכלו לעזור), ולספר להם את הסיפור שסיפרת לנו. בתור חיזוק לטענה שלך שבסופו של דבר לא תצטרך את הבחינה ממילא, תביא את ציון המגן שלך (שאני מניח שהוא בטווח המתאים). עוד אפשרות היא שתפנה למדור עתודה ותבקש מהם עזרה. די ברור שזה יהיה דפוק מצידך לעשות את הבחינה שוב, ולזיין לעצמך ת´שכל עם חוקי קירכהוף וחוק גאוס ושאר חיות (זיינתי לעצמי ת´שכל עם זה כל שנה א´, וזה לא היה נעים במיוחד).

Ziv17

New member
שאלה

גם לי שלחו את הזימון הזה למועמדים חסרי פיזיקה וישר זרקתי את זה לפח. בשביל מה עשיתי בגרות בפיזיקה אם לא בשביל להימנע מדברים כאלה? הם כאילו אומרים לך שלא היית צריך לעשות בגרות בפיזיקה...וזה לא נכון אל תשכח גם ששלחת לעתודה (בתוך מעטפת ההרשמה) אישור על כל המקצועות בהם נבחנת/תבחן וזה אמור להספיק לאוניברסיטאות. אם הם לא יהיו מוכנים לקבל את העמדה שלי אז שיקפצו. הרי בשביל מה חרשתי בתיכון?

למעלה