שאלה בעברית צחה

שאלה בעברית צחה

מהי המילה (בעברית כמובן, אם כי גם לעז תתקבל) המתארת ההפך מבדיעבד / רטרואקטיבית ? בתודה מראש, המשורה.

גנגי

New member
מראש, אם כבר.

למפרע זה לאחר מעשה, כמו בדיעבד, ואילו הבקשה היתה למשהו שהוא ההיפך מ"בדיעבד", אם אינני טועה.

nutmeg

New member
בגדול - צודקת

בקטן - "למפרע" קיבל משמעות הפוכה בשפה מדוברת - שחבל על הזמן... עד כדי כך שמפרעה מקבלים עוד לפני שעושים את העבודה. או לפחות זה מה שידוע לי עד היום. בכל מקרה שווה לשאול אם "עברית צחה" כוללת עברית מדוברת או לא. (קרוב לודאי שלא אלא אם אתה ילידי
)

גרי רשף

New member
מפרעה ומקדמה../images/Emo22.gif

מפרעה- תשלום על חשבון החוב (החוב הקיים שיש לפורעו). מקדמה- תשלום מראש על חשבון החוב שטרם נוצר. מי שמשלם לאינסטלטורית לפני שהיא התחילה את העבודה וקנתה את החומרים- הרי הוא נותן לה מקדמה. אם כבר היו לה הוצאות (קנתה חומרים והתחילה את העבודה)- זו מפרעה. מה הדין לגבי מי שמקבל מקדמה/מפרעה על חשבון המשכורת? כעקרון מי שטרח בחודש ספטמבר יקבל משכורת בתחילת אוקטובר (עד תשעה לחודש על פי החוק). אם הוא מקבל תשלום על החשבון בחמישה עשר לתשיעי ניתן לראות בכך מפרעה ולא מקדמה מכיוון שהמעביד כבר חייב לו כסף על חשבון המחצית הראשונה של החודש.

../images/Emo45.gif על האינסטלטורית

אתה רואה, כשילדה קטנה תקרא את הודעתך, היא תדע שבעתיד פנויה לה האפשרות להיות גם שרברבית. (ואולי הייתי קצת ציני, אבל, בסופו של דבר, אני חושב שזו הדרך הנכונה.)

nutmeg

New member
לשרברבית

יש יותר מחריץ אחד - יותר משניים אפילו. השאלה אם זה נחשב ליתרון בשרברבות.

גנגי

New member
החריץ

הוא עדין ויפה ורובו ככולו מתגלה - החריץ... או, במילים אחרות: אשת חיל עם חריץ מי ימצא רחוק מפנינים מכרה בטח בה לב נותן העבודה (ג'ורה לא יחסר) דרשה פלייר ופשתים ותעש בחפץ כפיה ידיה שילחה בביוב וכפיה תמכו צינור פיה פתחה בעורמה ומסטיק ללא-סוכר על לשונה רבות בנות פתחו סתימה ואת עלית על כולנה תנו לה מפרי ידיה ותאכל גם היא חרא.

אטיוד5

Active member
נחמד להווכח ..

שמשלי לא (קרי למד אלף) עוזר בימים הקשים, אוי-אוי.
חשבתי גם על המהלך הבא: אשת חיל => אישה חרוצה => אישה עם חריץ.

אף אחד1

New member
הפכים

ההפך של בדיעבד הוא מלכתחילה. ההפך של רטרואקטיבית הוא משהו כמו מכאן ואילך, מכאן ולהבא.

למעלה