שאלה בסיסית

alongp

New member
שאלה בסיסית

שלום לכולם! אני מתחילה ללמוד השנה באוניברסיטה בירושלים ורציתי לדעת אם יש לי אפשרות ללמוד שנה אחת או יותר בחו"ל (ארה"ב) במסגרת התואר הראשון?? יש למישהו מושג או שאני במקום הלא נכון???

Big Air

New member
תלוי במסלול הלימוד שלך.

יש אוניברסיטאות שמאפשרות בחו"ל כחלק מהתואר (בדרך כלל סמסטר). אם את רוצה ללמוד בחו"ל, את צריכה לעשות זאת בדרך הרגילה, ובתקווה יתחשבו בנקודות שהספקת באוניברסיטת ירושילים. כמו כן, התואר שלך יהיה של האוניברסיטה בחו"ל ולא של אוניברסיטת ירושלים

alongp

New member
או קיי. ואם התואר שלי

יהיה של האוניברסיטה בחו"ל, זה ייחשב יותר טוב או פחות טוב בארץ, או שזה תלוי באוניברסיטה שבה אני אלמד?

berlinale

New member
יש לך כמה אפשרויות

מה שאת מתארת הוא חילופי סטודנטים - סטודנט מאוניברסיטה X בחו"ל לומד שנה בירושלים, ואת לומדת שנה ב - X. לירושלים הסכמים עם מספר (רב) של אוניברסיטאות, וכדאי לברר באגודת הסטודנטים איזה ואיך מגישים מועדמות - אבל זה מה שאת מתארת, ולא רק שזה אפשרי, אלא שזה יכול להיות מומלץ (גם כחווייה, גם כהרחבת אופקים, וגם ברמה המקצועית, זה טוב לקו"ח). השנה הזאת תחשב לך לקראת התואר בעברית ואת התואר את תקבלי מן העברית, עם או בלי ציון שהשתתפת בחילופי סטודנטים. אפשרות אחרת, שזה מה שבל-אייר מתאר, זה להירשם לאוניברסיטה בחו"ל, ולנסות לעבור לאוניברסיטה ההיא כמו סטודנטית רגילה, ולקוות שתקבלי הכרה בקורסים שלמדת. זה מומלץ אם את מעוניינת למעשה ללמוד באוניברסיטה הנ"ל בחו"ל, ולקבל ממנה את התואר, אבל זה להתחיל הכול מהתחלה וזה למעשה יכול להיות בכל אוניברסיטה בין א' (אנטרקטיקה) לת' (תוניסיה). לגבי השאלה שלך, אם התואר שתקבלי מאוניברסיטה מארה"ב יחשב פחות מן התואר מן העברית, זה תלוי כמובן מאיזה אוניברסיטה בארה"ב, ובאיזה פקולטה, ומה את מתכוונת לעשות עם התואר.

למעלה