שאלה בסיסית

Deosette

New member
שאלה בסיסית

קראתי את הלינק של "חלום צלול- מהו ואיך" ובכל זאת מטרידה אותה השאלה- מה בדיוק מבדיל בין חלום צלול לפשוט חלום? הרי בכל החלומות יש משמעות גם אם היא בלתי הגיונית ונראת בכלל לא קשורה. בכל חלום מרגישים את הכאב, ובכל חלום ניתן לעוף בתנאי שמאפשרים לעצמנו לעשות זאת. ובעצם, כך גיליתי, בכל חלום מסתתרת עמוק בתוכנו (במידה זו או אחרת) הידיעה שאנו חולמים. עם ההבדל הוא מהות המציאות. הרי בחלום שהוא מציאותי לגמרי, אין אנו יכולים לעוף או לעבור דרך מראה- ותאמינו לי שניסיתי, כי אנו מוגבלים ע´´י עיקרון המציאות. וכמובן, שקורה שאני עפה אבל בחלום שלא חייב לי דווקא צלול. לדעתי חלום צלול זה משהו שמתייחס באופן ממשי למציאות, כמו המקרים של הקרנה אסטרלית (קרה לי פעמיים), או עם חלומך נחלם גם ע´´י מישהו אחר. חלומות טלפתיה וכדומה. עד לפני שבועיים האמנתי בחלומות הצלולים אבל כמה חלומות צלולים, לכאורה, שלי ושל אחרים בפורום הזה גרם לי לשקול מחדש את מהות ההגדרה ודי להתנגד לנסיון ההבחנה בין צלול לחלום רגיל. לדעתי כשאנו חוקרים נושא, חשוב לשמור על רמה של ביקורת. "cogito ergo sum" שזה מלטינית "אני חושב משמע אני קיים" כולם מכירים את המשפט של דקארט. אך זהו משפט יחידי מתוך: "לחשוב, פירושו להטיל ספק, ולחשוב פירושו: להיות קיים". לדעתי חקירת החלומות צריכה להיות מושתת על בסיס זה. מקוה שהפעם הצלחתי להביע את עצמי כראוי ושלא תתקפו אותי אלא תכבדו את הדעה שלי ותדונו בה.

LucidGuess

New member
ההבדל בין חלום רגיל לחלום צלול

קודם אני חושב שאת "חייבת" לנו הסבר לגבי הסיפור שסיפרת לנו קודם עם בית הספר, אמרת שהיית חולה ולא יצאת לטיול, אז בבקשה תסבירי בדיוק איך צילמו אותך שם, את מוכנה להסביר? כולנו סקרנים לדעת מה קרה באותו יום מיסתורי ... ההבדל היחיד בין חלום צלול לחלום חלום רגיל זו העובדה שאת יודעת שאת חולמת, ומסוגלת ( אם את רוצה ) לישלוט בחלום ומהלך הדברים שקורים שם. גם חלום צלול וגם רגיל, שניהם מאד מציאותיים, אין הבדל, בשניהם מרגישים תחושות מאד מציאותיות, העניין הוא שבחלום רגיל את חושבת שזו המציאות ולכן את זורמת עם מה שקורה סביבך, את לא עושה דברים שלא היית עושה במציאות, את מתנהגת כאילו את ערה. לעומת זאת בחלום צלול את יודעת שאת חולמת ולכן את יכולה "לישבור" באופן לגמרי מודע את הזרימה של החלום ולשנות את מהלך החלום כפי שאת רוצה שיהיה, באופן מודע לגמרי! עם מודעות עצמית מלאה בתוך החלום! נכון, שבהצלילות גבוהה, קשה בהתחלה לעוף או לעבור דרך קירות, כי המוח שלך עדיין מגיב לדברים בחלום כאילו שאת בעולם האמיתי, אבל עם קצת אימון את מתחילה להשתחרר מהכבלים האלו של עולם המציאות, ואת יכולה בהחלט לעבור דךר קירות, לעוף, ולעשות המון דברים שאי אפשר לעשות במציאות! אני בעצמי עשיתי את זה בחלומות צלולים שהיו לי, אז אל תגידי שזה לא אפשרי, את רק צריכה להתאמן, ולהאמין. אז מה קרה שם בבית ספר אז?? .... LucidGuess

Deosette

New member
אבל...

היו לי חלומות שיכולתי לשלוט בהם מבלי שממש הבנתי שזה חלום. כלומר, למשל כשאני בסיטואציה מסויימת ואני חושבת על דבר העומד לקרות- זה קורה. כשאני רוצה במשהו זה בא. בכל זאת, ההבחנה נראית לי די מטושטשת- אבל זה הדבר שאני עומדת לחקור. עכשיו לגבי הסיפור בכיתה ז´. באמת שלא המצאתי אבל אני כבר רגילה שאנשים לא מאמינים לי. אז כמו שסיפרתי, לא יכולתי להגיע "ליום אתגרים" כי הייתי חולה ונורא רציתי להיות שם. באותו הזמן שהשכבה כייפה בסנפלינג, באנז´י וכל מיני, אני חלמתי חלום שבו ירדתי מההר (סנפלינג)מ למרות שמעולם לא עשיתי זאת. ובחלום אני נפלתי בצורה שגרמה לכולם לצחוק. לא ייחסתי חשיבות לחלום אלמלא למחרת בבית הספר כולם ירדו עליי על הנפילה- לא קלטתי מה קורה פה הרי לא הייתי שם!!!!! איך לא??? יש תמונה! וכך הראו את התמונה שלי- האמנם לא ראו פנים (כאילו הייתי עסוקה בלהתאושש מהנפילה) אבל מבנה גוף ובגדים זההים לשלי. ההסבר היחיד שאני יכולה לתת למקרה הזה, והמעשי, הוא שמישהי הייתה מאוד דומה לי, במקרה עם בגדים דומים לשלי, נפלה בסיטואציה הזו- אין לי מושג למה חשבו שזאת אני. ייתכן שחלמתי "כאילו בתוך גופה" כלומר, החלום היה מנקודת המבט של ... מי שזאת לא תהיה. ההסבר נשמע תלוש אך זה מה שיכולתי למצוא. הפוינט הוא שזה נחשב בעיניי כחלום צלול כיוון שמה שקרה בחלום אכן קרה במציאות ובו-זמנית. קראתי קצת על מקרים שבהם דווח על אנשים שנראו במקומות מסויימים כשלמעשה היו בכלל בבית! למשל סנטור (היו מוסרת יותר פרטים ושמות אך קראתי זאת ממש מזמן) שהיה חולה ונבצר ממנו להגיע לישיבת הפרלמנט (היה שם איזה משהו חשוב שמאוד רצה ללכת אליו) אך למחרת גילה את תמונתו בעיתון וכל חברי הפרלמנט והתקשורת נשבעו שהוא היה שם ואילו הוא אשתו והילדים בהחלט התעקשו שהוא היה בבית! אפילו הרופא העיד! כמו זה היו הרבה מקרים זהים. הדבר דומה לפרו "ממכושפות" שלמדה "להקרין" את עצמה למקום אחר. הקרנה אסטרית שנגרמת ע´´י רצון עז ביותר להיות במקום מסויים. זאת תופעה, אך אינני חושבת שזה המקרה פה. ובכל זאת, זאת תעלומה...

LucidGuess

New member
שמעי .... את מתחילה ממש להפחיד אותי

זה נשמע לי כמו איזה קטע מסרט אימים או מאיזור הדימדומים ... ואווווו ... את צודקת, גם בחלום רגיל את יכולה לישלוט, ואת עושה דברים שאת רוצה, ההבדל הוא שבחלום רגיל, גם אם את עפה, וגם אם את עושה קסמים ועוברת דרך קירות, עדיין את עושה את זה בצורה לא מודעת, לא מתוך מודעות עצמית, כי את בטוחה שזו המציאות, ומתוך נקודת המוצא הזאת את פועלת בחלום, כלומר את "כבולה" בכבלי החלום, את לא עושה באמת מה שאת רוצה אלא רק זורמת עם החלום כמו שהוא. בחלום צלול לעומת זאת את יודעת שאת חולמת, ואת עושה את כל הדברים עם מודעות עצמית מלאה, את פועלת מתוך הידיעה שזה רק חלום, ששום דבר לא יכול להזיק לך, את יודעת שאין סיבה לדאגה, את עושה דברים שאת יודעת שאת יכולה לעשות רק בגלל שזה חלום, את יכולה לשנות את הנוף, לזמן אנשים שבא לך להיפגש איתם, את יכולה לנסות לרפא את עצמך או להזמין רופא שירפא אותך, את יכולה לטייל בצורה לגמרי מודעת איפה שאת נמצאת ופשוט ליבחון דברים כמו חוקרת, זה משהו שונה לגמרי מחלום רגיל! למרות ששניהם מאד מציאותיים. וזה כיף!!
LucidGuess

למעלה