שאלה בנושא IVF

dana31

New member
שאלה בנושא IVF

בוקר טוב אשמח לדעת מה הפרוצדורה על מנת להתחיל בטיפולי הפריות כמה זמן לפני יש להתחיל את הפרוצדורה על מנת לא "להפסיד זמן"... האם יש צורך בצילום רחם לפני כן? אשמח לדעת קצת יותר...

venus13

New member
שלום דנה

לא כתבת הרבה פרטים -כמה זמן את מנסה, בת כמה את, האם אותרה בעיה מיוחדת (זרע למשל) האם התחלת באיזשהו טיפול, האם את במעקב רופא פריון וכו´? בכל מקרה - במידה ועדין לא עשית דבר בענין - עליך ללכת לרופא נשים ולהתייעץ איתו - בהתאם לנתונים - מה עושים עכשיו. אם אתם צעירים, לא ידוע בעיה מיוחדת ואתם לא מנסים יותר מחצי שנה - שנה -בד"כ ימליצו לכם פשוט להמשיך ולנסות לפני שנכנסים למעגל של טפוליםץ. במידה והנכם מנסים זמן מה והנכם מעל לגיל מסויים - כדאי להתחיל בטיפולים מתחילים בבבירור - קודם כל כדאי לבדוק אם לא מדובר בבעיית זרע - ורופא נשים יכול לתת לך ולבן זוגך הפניה לבדיקת זרע. אלא אם כן יש בעייה מיוחדת - כמו היעדר ווסת , פוליציסיות וכו - נהוג בשלב ראשוני - מתחילים בכדורי איקקלומין, עוברים להזרעות, ורק אח"כ עוברים להפריית מבחנה. לצילום רחם שולחים בד"כ לפני הפריית מבחנה או לאחר מספר הזרעות שכשלו - אלא אם כן יש לרופא סיבה אחרת שבשלה הוא מחליט שכדאי לעשות את הצילום עוד קודם לכן. מאחלת לך שתיכנסי להריון בקרוב - ולא תיזקקי לכל האינפורמציה הזאת שיהיה בהצלחה ונוס

רומי 007

New member
המלצתי

ניתן לקבל יעוץ בכל יחידת IVF גם מבלי להתחייב להיות מטופלת שלהם ומבלי להביא התחייבות מקופ"ח (טופס 17). ממליצה לך בימים הקרובים לקבוע תור בשתי מחלקות שאת שוקלת לעבור בהן את הפרוצדורה הזו ללכת ליעוץ (רוב המחלקות יוצאות לפגרה לקראת אמצע אוגוסט אז עדיף למהר). תפגשי שם ען אחות ורופא ותקבלי את כל ההסבר כולל לוחות זמנים ופרוטוקול טיפול. כל זאת כמובן - אם יש לך ביד מכתב מרופא שאומר שאת מיועדת לIVF. לאחר מכן תקבלי טפסים לקופה שלך לועדה רפואית. יש רשימה ארוכה של בדיקות אותן תצטרכי לעבור. כמעט כולן בדיקות דם שאת התוצאות עליהן יהיה לך תוך יום עד שבוע. בנוסף עוד כמה בדיקות דם שלוקחות שבועיים שלושה כמו אדמת וצהבת וכן בדיקת איידס. לך ולבן הזוג. בן הזוג צריך להביא תוצאות בדיקת זרע. כמו כן תצרכי להביא אישור על בדיקת פאפ תקינה (ממעבדה, אפשר דרך הגניקולוג בקופה או פרטי) ואישור על בדיקה גניקולוגית ואולטרסאונד תקינים. אחרי שתאספי את כל החומר תהיה לך ועדה רפואית בקופה ורק אז יאשרו לך את הטיפול. אז ממתינים לוסת לפי הפרוטוקול שנקבע לך ומתחילים. אז כאמור - המלצתי היא קודם כל ללכת לשמוע במחלקה - כך תדעי בדיוק מה דורשים ותראי איפה יותר נעים לך להיות מטופלת. במקביל תכיני את תיק הבדיקות. בקרוב יש חודש של חגים לכן כדאי עכשיו לקבל את היעוץ ולהכין את התיק בחודש וחצי הקרובים (לחלק מהבדיקות תצטרכי להיות ביום מסויים של המחזור). כשמגישים לועדה רפואית התשובה תוך שבוע שבועיים מקסימום. שיהיה לך המון בהצלחה.

רומי, אני גם לפני IVF

ואני רוצה להבין - אני בוחרת באיזה מחלקה ואיזה בית חולים ללכת? חשבתי שהרופא אמור לשלוח אותי לשם. בעלי הלך לעשות בדיקות, ואני חשבתי שאחרי שהוא יביא את התוצאות נלך לרופא שלי והוא יגיד לנו הלאה. ממה שכתבת אני רואה שהבנתי לא נכון. אז - אני הבנתי אותך נכון עכשיו? אני בוחרת בי"ח שאני רוצה?

בוקר טוב בנות

סליחה אם אני שוב מציקה אבל מאוד חשוב לי לקבל תשובה על השאלה הזאת.אז בבקשה תענו לי - אני צריכה להחליט איזה בי"ח אני רוצה וללכת לפתוח שם תיק? מה עוד??

matan10

New member
שלום רוצהמשפחה

קודם כל אני רוצה לאחל לך בהצלחה, ולהעיד לפחות מנסיון אישי שהתהליך מפחיד מאד בהתחלה אבל לא נורא בכלל. לשאלתך, את יכולה לבחור ורצוי שתבחרי את המחלקה שאיתה את רוצה לעבוד. בעקרון לכל קופה יש ב"ח שאיתה היא עובדת, אולם זה לא צריך למנוע ממך לבקש מחלקה אחרת ואז תצטרכי לבקש טופס 17 עבור אותו ב"ח מהקופה שלך. זה ביוקרטיה אבל בהחלט אפשרי אם מתעקשים. אני מציעה לך לשקול לקחת ב"ח שקרוב למקום מגוריך או למקום עבודתך כי יש צורך בבדיקות דם ואולטרה סאונד שמתקיימות בבוקר. וכך תוכלי לחסוך זמן יקר. אולי תנסי לקבוע פגישה יעוץ בשתי מחלקות, אין צורך בטופס 17 בשביל זה. להתרשם מהצוות, מהפרוטקול, מהאחיות, וכמובן מהרופאים . באותה פגישת יעוץ יגידו לך איזה בדיקות דם לעשות, מסמכים וכדומה. אם את מתלבטת בין שתי מחלקות ו/או רופאים תוכלי לנסות לרשום כאן ואני בטוחה שתקבלי פידבקים לכאן או לכאן בהצלחה !! מתן

למעלה