שאלה בנושא Domain

X 9 5 0 0

New member
שאלה בנושא Domain

שלום, אני חדש בענייני Domain ורציתי לברר לגבי הנ"ל: אם אני מעוניין ליצור אתר אינטרנט בעצמי ורוכש Domain (ראיתי שבאתר godaddy המחיר שפוי) - האם מספיק לרכוש רק את שם ה-Domain או שצריך גם לשלם כל חודש כמה $$$ עבור Web hosting? אין לי צורך בשטח אחסון גדול, האתר מיועד לא לצרכים עסקיים אלא יותר משהו שאמורים לגשת אליו משפחה וחברים. מה בדיוק אוכל לעשות (אם בכלל) ב"אתר" הרשום על שמי אם רק ארשום את ה-Domain על שמי? ומה בדיוק נותן Web hosting? תודה!

yarontor

New member
הדומיין זה כמו השם שלך

הדומין זה כמו השם של בן האדם (נניח יצחק) האתר זה כמו הגוף של בן האדם אם אתה רוצה שמישהו יצעק "יצחק" והגוף ידע להסתובב אחורה אתה צריך גם שם (דומיין) וגם אתר (גוף) זה שקנית רק את הדומיין (השם) זה עוד לא אומר שיש לך אתר. וזה גם לא אומר שאתה צריך שרת / אחסון - כי יש לך רק שם אין לך עדיין גוף (אתר) שצריך לשלם על המקום שהוא תופס (כמו ארנונה...) רק אם תיצור קשר עם חברת אחסון ורק אם תשדר לשרת האחסון שלך קבצים - רק אז יהיה לך אתר. ורק אז תצטרך לשלם אחסון (כמו ארנונה) על המקום שהקבצים של האתר של תופסים. במצב שבו רק הדומיין רשום על שמך - אין לך הרבה מה לעשות (כי קנית רק את השם יצחק...ולא את הגוף שלו....) ולשאלתך האחרונה : Web hosting = אחסון כלומר העלות של האחסון (ארנונה) שאתה משלם עבור האחסון של הקבצים של האתר שלך על שרת שכל הזמן משדר את האתר לאינטרנט - כדי שכווווולם יראו אותו בהצלחה

solokkhz

New member
אחד מההסברים היותר נחמדים שיצא לי לשמוע

כל הכבוד

רישום דומיין ואחסון - איך להוזיל עלויות

אם המטרה היא אתר קהילתי קטן, וגם בראיה לעתיד לא יהיה לא שימוש משמעותי, תוכל להוריד עלויות: 1. קנה דומיין עם סיומת זולה כמו למשל .info 2. אכסן בחינם באתרים כמו 110mb, freehostia אגב, אותם אתרים (כמו גם google pages) מאפשרים גם בניית אתר על subdomain שלהם. חינם. בהצלחה.

למעלה