שאלה בנושא תזונה

דליה139

New member
שאלה בנושא תזונה

קראתי שכאשר אוכלים מזון עמילני - הכוונה אורז, קטניות ...תפו"א בטטה , דלורית וכו' לא מומלץ לאכול מזון חומצי למשל עגבנייה..
האם כאשר אני מנביטה את הקיטניות אני כבר כן יכולה לאכול אותם עם עגבניה?

תודה ושבת שלום

רותי 2905

New member
אכילת קטניות יחד עם עגבניות

ברמת האידיאל עדיף לאכול את העגבנית לבד ללא מאכלים נוספים באותה ארוחה
ברמה הביצועית - ניתן לאכול את העגבניה יחד עם קטניות
אם את סובלת מבעיה כלשהיא במערכת העיכול או ממערכת עיכול רגישה - עדיף שתתיעצי עם נטורופת / תזונאי מוסמך

ilan91

New member
צירופי מזון...

של חומצות עם חלבונים או עמילנים אינו רצוי.
למעט עגבניות עם אגוזים\זרעים או גבינה (לא מומלץ ואפילו מזיק)
שזה צירוף אפשרי.
מבחינת צירופי-מזון, קטניות נחשבות למזון חלבוני ולא לעמילני
לכן אפשר לאכול באותה ארוחה גם עגבניה,
בוודאי ובוודאי אם הקטניות מונבטות.

hal767

New member
נכון, עמילן ועגבניה הינו צירוף בלתי אפשרי

לעיכול.
קטנית מונבטת אינה מכילה עמילן.

אבי 122

New member
עגבניה ועמילן

מה בדיוק קורה, כאשר עגבניה ועמילן נאכלים ביחד ?
האם אכילת סלט שמכיל עגבניה- עם לחם- עלול להזיק ?

תודה

hal767

New member
בנוכחות עגבניה נהרסים מיצי העיכול

מפרקי העמילן. הם דורשים סביבה בסיסית כדי לפעול ולא סביבה חומצית.

אי הקפדה על הצירוף גורם נזק בכך שמביא להתקלקלות מזון במערכת העיכול. תוצרי הקלקול הזה משבשים את פעולת מערכת העיכול וחלקם ניספג לדם במעיים ומזהם אותו ואת הגוף כולו.

squalus

New member
אין שום סיכון ואין שום בעיה לשלב

כל התיאוריה של "צירופי מזון" זה סתם סיפורי סבתא, אין לזה שום בסיס מדעי, ואין שום סיכון בשילוב איזה סוג מזון שבא לך.
העיכול של העבניה והפירוק של העמילנים מתרחשים בשני מקומות שונים לגמרי בגוף.
פירוק עמילנים מתחיל בפה, בו מופרשים אנזימי עמילאז ברוק. כאשר האוכל מגיע לקיבה, פירוק העמילנים נפסק, וזה לא משנה אם אכלת רק עמילנים או שילוב של סטייק, מיץ עגבניות, תפוח אדמה ולחם. זהו מנגנון הפעולה הטבעי של הגוף, הקיבה היא סביבה חומצית, והעמילאזים מפסיקים לפרק את העמילן.
כאשר המזון יוצא מהקיבה, הוא מאוד חומצי בגלל מיצי הקיבה, הוא עובר לתריסריון, שם מופרשים מהלבלב תמיסות בסיסיות (בעיקר סודיום ביקרבונט) לנטרול החומציות, וכמו כן מופרשים אנזימי עמילאז חדשים, ופירוק העמילנים ממשיך. מיליוני שנות אבולוציה דאגו לכך, והמנגון עובד יפה מאוד, עם כל שילוב אוכל שרק תרצה.
כמו כן, בניגוד לעוד מיני שמועות, מזון לא מתקלקל במערכת העיכול, כי לשם קלקול מזון צריך פעילות בקטריאלית, וחיידקים לא מסוגלים לשרוד בסביבה החומצית מאוד של הקיבה.
כל ההתעסקות במה זה מזון חלבונים, מה זה מזון עמילני, וכו' זו התעסקות מיותרת לחלוטין, תאכל מה שמתחשק לך ושיהיה בתאבון.

ilan91

New member
אם לא בעצמך, לפחות תתחשב בסובבים אותך...

אני בטוח שאתה סובל מעודף גזים...

0 אור 0

New member
למען האמת

אני לא בדיוק מאמינה בתורה של צירופי מזון ולא מטיפה אותה,
אבל משיחות עם מטפלים שנוקטים בגישה שלי (התאמת התזונה למטופל מבין שיטות שונות שקיימות) , שמעתי לא פעם שדוקא הגישה של הצירופים מסייעת לאנשים רבים להגיע לאיזון מהיר מאד של מערכת העיכול .

squalus

New member
הליקובקטר גם לא מסוגל לשרוד בתוך הקיבה

הסביבה חומצית מידי לכל חיידק.
ה. פילורי חי בתוך דופן הקיבה, בין תאי האפיתל המדפנים את הקיבה, ומפרישים ריר שמגן עליהם מהחומציות.
בשביל לשרוד בתוך הקיבה עצמה (נניח שהחיידק מגיע לראשונה עם אוכל), הוא מפריש אנזים אוריאז שמשחרר, בין היתר, אמוניה, שמנטרלת את החומציות, זה מאפשר לחיידק לשחות אל דופן הקיבה ולהתחפר בה, שם הוא מוגן מהחומציות. זוהי הגנה לטווח קצר, היא רק מאפשרת לו לשחות אל הדופן, לא לחיות בתוך הקיבה, ובטח ובטח שלא להתחיל לפרק אוכל שיושב בתוך הקיבה ולגרום לריקבון, שום חיידק לא מסוגל לעשות את זה בתוך הקיבה של אדם בריא.
הבעיות מתחילות כשמסיבה כלשהי חומציות הקיבה לא מספיק גבוהה, בין אם זה נגרם מפתולוגיה כלשהי, או מהאדם עצמו, שכל פעם שהוא חושב שיש לו צרבת, הוא לוקח כדור נוגד-חומציות, ובעצם גורם ליותר נזק.

דליה139

New member
גילוי אישי בנושא צירופי מזון

אני בחודשים האחרונים עברתי לתזונה טבעונית בלבד. היו לי כל מיני "מיחושים" אחרי אכילת מזונות מסויימים וגם העבודה שלי והחשיפה הבלתי נתפסת לאנשים החולים במחלות הקשורות בדרכי העיכול הובילו אותי למסקנה (שאינה מדעית .... ) שכנראה יש קשר בין הזלילות שהעולם המערבי מתאפיין לבין המצבים שמתגלים.

אז גם נחשפתי לעיקרונות של צירופי המזון.. ואני חייבת להודות שהחיים שלי השתפרו פלאים. לא ירדתי במשקל.. אבל ההיקפים הוצרו ... תחושה של קלילות.. אני מצליחה לקום בבוקר מוקדם.. יש רוגע פנימי.

אז החלטתי להעמיק יותר וגם לקרא ואולי גם ללכת בהמשך למטפל מקצועי.

אני באופן אישי יצאתי מזה נשכרת. לכן לא כ"כ משנה לי אם המדע מאשש את זה או לא.

שבת שלום

squalus

New member
זו אנקדוטה

אז את גם עברת לטבעונות, גם התחלת להמנע ממזונות שידעת שעושים לך רע, גם הפסקת זלילות, וגם התחלת לצירופי מזון, אבל משום מה החלטת לייחס את השיפור הבריאותי דוקא לחלק של הצירופי מזון?

אשאל את זה כך. אם אני אוכל מגש פיצה ביום במשך שנים, ויום אחד מחליט להפסיק לאכול פיצה, ובאותו הזמן אני מתחיל לאכול ענב אחד ביום.
האם אני אייחס את הירידה במשקל והתחושה של הקלילות לזה שהפסקתי את הפיצה? או לזה שאני עכשיו אוכל ענב ביום?

דליה139

New member
היי

"אני בחודשים האחרונים עברתי לתזונה טבעונית בלבד. היו לי כל מיני "מיחושים" אחרי אכילת מזונות מסויימים וגם העבודה שלי והחשיפה הבלתי נתפסת לאנשים החולים במחלות הקשורות בדרכי העיכול הובילו אותי למסקנה (שאינה מדעית .... ) שכנראה יש קשר בין הזלילות שהעולם המערבי מתאפיין לבין המצבים שמתגלים".

צטטת משהו והוא קצת לקה בהבנת הנאמר. אני לא זללתי..לא פיצות ולא בשרים ולא שום דבר. וגם לא עברתי לענב ביום.

התחלתי עם טבעונות מטעמים אחרים. והם קשורים לכאבי בטן לאחר ארוחות.. ועוד שלל דברים ותופעות. כן לאחר שעשיתי הפרדה בין מזונות.. אני מרגישה יותר טוב.

כל טוב. ממליצה לך בחום לנסות. אגב זה לא מחייב אותך לעבור לטבעונות..

למעלה