שאלה בנושא שפיצים .

daditami

New member
שאלה בנושא שפיצים .

או איך שלא קוראים להם (חישורים ?!) אני רוכב על GIANT TRANCE X 3 כבר שנה. בחודשים האחרונים הגברתי את הרכיבות שלי בעיקר XC ופחות טכני (מעולם לא רכבתי אגרסיבי, רק בן שמן , פארק קנדה וכו') וזאת על מנת לעבוד על הכושר שלי שאכן השתפר. ואף הורדתי במשקל. ודווקא עכשיו שהעומס ירד, לעיתים קרובות נשבר לי שפיץ בגלגל (יותר באחורי אבל גם בקידמי). האם אפשרי (כמובן בחנות, לי יש ידיים שמאליות),להחליף את השפיצים לסוג חזק יותר? אם כן האם יש המלצות לסוג מסויים? אין לי ממש כסף לקנות גלגלים חדשים. צרפתי תמונה של אחד שנשבר היום . כולם נשברו באותה צורה החישוקים הם של ALEXRIM DP17 DISC תודה דדי

dotanalon

New member
יש אפשרות אבל אחרי שנשברים יותר מ5-7 ...

שפיצים בתקופה קצרה מומלץ להחליף את כולם ולבנות את הגלגל מחדש. עלות מוערכת (תלוי בסוג השפיצים) 150-250 ש"ח

daditami

New member
זאת הייתה הכוונה שלי

האם ניתן להחליף את כולם ? אני מבין שכן. האם יש המלצה לסוג מסויים שנחשב חזק במיוחד? עלי לציין שהחישוקים עצמם עושים עבודה יפה
, ואין בעיית שמיניות או כל דבר אחר. תודה דדי

dotanalon

New member
תלוי במשקל ובסגנון הרכיבה

סט שפיצים איכותי + בנייה יעלה לך 250 שקל לעומתץ זאת שפיצים פשוטים אבל בעובי 2 מ"מ ולא 1.8 יעלה לך 150 תעשה את החשבון שלך עלות לעומת צורך...

daditami

New member
פרטים בפנים

משקל 111 ק"ג במגמת ירידה (לא לדאוג אני 1.91 מטר) קרוס קאנטרי שתי רכיבות נפח בשבוע על שביל 4*4 . בימי שישי רכיבה "טכנית" בן שמן , קנדה , חרובית , בית קשת וכדומה. איזה שפיצים (של איזו חברה )נחשבים איכותיים וחזקים ? דדי

פרטים בפנים

כיוון שאני מפעיל עומסים כמו שלך לצערי אז גם אתה חייב גלגלים עמידים. חוזקו של הגלגל תלוי בחוזקו של החישוק חוזקם של החישורים ואיכות הבניה. לפי מה שאתה מתאר הגלגל כבר לא נמצא במצב מאוזן לפחות לא מבחינת לחצים ולכן נישברים שפיצים. השפיצים הכי נפוצים הם לדעתי של DT-SWISS שפיצים פחות נפוצים הם של SAPIM (שלדעתי טובים יותר) יש גם שפיצים של וויל סמית. יכול להיות שיש עוד אבל אני לא מכיר. מבחינת עובי השפיצים יש לך 2 אפשרויות הזולה היא שפיצים בעובי קבוע של 2 מ"מ היקרה היא שפיצים בעובי משתנה של 2-1.8-2 מ"מ היקרה יותר באופן מפתיע תחזיק יותר למרות שרוב השפיץ דק יותר. לגבי החישוק שיש לך עכשיו הוא חישוק צר ולדעתי לא הכי חזק הוא מתאים לדעתי לרוכב קל יותר שרוכב פחות טכני ויותר מרחקים. הוא גם יחסית לא כבד אז שווה לשקול אם לבנות את הגלגלים מחדש או לקנות סט אגרסיבי יותר

dotanalon

New member
dt-swiss או SAPIM

בעיקרון יש כל כך הרבה סוגים של שפיצים שאני יכול לכתוב לך מאמר שלם אבל אתה צריך את השפיצים של אחת החברות האלו בעובי 2 מ"מ וזה יספיק

elaadz

New member
המלצה

דדי שלום לא כדאי להתעסק עם בנייה מחודשת עם חישוק כזה. ב 900 שח תמצא זוג גלגלים wtb dual duty נאבות דאור ב"אופן" באור יהודה. גלגלים מאד חזקים ומתאימים למשקל שלך.

daditami

New member
תודה

אכן אני יורד מהסיפור של הגלגלים הנוכחיים ומבצע "מארבים" למשדרגים במעמד הקנייה
עדכון יבוא. דדי

למעלה