שאלה בנושא שיעמום

zahav11

New member
שאלה בנושא שיעמום

מה אתם עושים עם השעות ה"מתות" שיש לילד ביום והוא צמא לתעסוקה, אבל לכם אין כוח/זמן /חשק לעשות זאת? כמו בשבת בבוקר מוקדם שעוד כל הבית ישן, או שחוזרים מיום ארוך בחוץ (בשבת),הילד נח שעה-שעתיים (מחשב וכו..) ושוב רוצה תעסוקה?

dina199

New member
גם מחשב זה תעסוקה

ואפילו טלוויזיה. השאלה מי מגדיר את זה כמנוחה ולא כתעסוקה : את או הוא ? או שהוא לא רוצה להיות לבד ומבקש תעסוקה יחד איתך ?

sha na na revol

New member
א. כל טוב שמשעמם לו

אני הרגשתי תמיד בדיוק ההפך, שהרצון לשלב בי"ס עם פעילות פנאי מעמיס עלי כל הזמן, ואני לא מספיק לא מזה ולא מזה. דבר שני, לגבי מה עושים, לברר במה הוא עוד חזק חוץ ממחשב, ולפתח את אצלו, לדעתי.

מרב געש

New member
שנים הייתי "עובדת" בשבת בבוקר כשכל העולם ישן

עובדת בלהסיק את ילדי כי הם התעוררו מוקדם, ודרשו תשומת לב. מרגיז אבל זה מה שהיה. - אם את יכולה לעשות תורנות עם בעלך מה טוב. - אם את יכולה להזמין בייביסיטר של בוקר - גם טוב אולי תקבלי עוד עצות טובות אחרות, אבל אם בסופו של דבר תצטרכי להמשיך ולקום בבוקר, הכי כדאי להשלים עם זה ולקבל את זה שעד שכל הקטנים יגדלו מספיק בשביל לאפשר לך את עונג שבת הזה צריך לוותר ולנסות לעשות משהו כפי בשבת בבוקר. אז תחפשי דברים שיכולים להיות כיף משותף, להכין חלה, לעשות אמבטית קצף משותפת, לצאת לסיבוב במזג אויר יפה, לשים את הילד באוטו ולנסוע לסופר שבו אפשר לקנות רוגלך חמים לכל השאר לארוחת הבוקר. בקיצור לעשות מהלימון למונדה.

יש אפשרות ללמדו להעסיק את עצמו?

משחק שהוא אוהב ואפשר לשחק לבד (למשל, שעת השיא) לקרוא ספר לראות טלוויזיה לשחק במחשב יש הרבה אופציות, שבהם ילד יכול להעסיק את עצמו, ואולי כדאי לנסות ללמד אותו לבחור לבד פעילות שקטה.

dina199

New member
לכן שאלתי :

האם לו עצמו נמאס מהמחשב והוא מחפש תעסוקה אחרת? או שהאמא מחליטה שהוא היה יותר מדי זמו במחשב אבל לא מצליחה למצוא לו תעסוקה אחרת והוא משתימם ? (השאלות תקפות גם לגבי טלוויזיה
)

הבנות שלי מעסיקות את עצמן לרוב

אבל אני משתדלת מאוד ביום שישי שהן תלכנה לישון כמה שיותר מאוחר אפילו אם צריך בחצות ככה זה מבטיח לי שהן קמות רק בשעה 9-10 שעד אז אני כבר ערה שעה וחצי והספקתי להכין א. בוקר וצהריים. לפעמים אני מכינה אוכל כבר ארוז ויוצאים ליום שלם בחוץ. לפעמים רק לחצי יום. נורא תלוי מה הבנות רוצות לעשות (אנחנו עושים סקר משפחתי בשישי בערב כדי שנספיק למלא דלק וכל מה שצריך לטיול חוץ). אם לא נוסעים לשום מקום - הבנות יוצאות לטיול אופניים בחוץ חלק מהדרך הולכות עם אבא וחלק לבד. הולכים לסבתא (מזלי שהיא גרה קרוב) האמצעית שהיא הבוגרת מבין השתיים מסיעים אותה לחבר לכל השבת (כן כן אנחנו כמעט חוגגים שנה שהם ביחד). ואם אין תוכניות אז לרוב הן בתורנות טלויזיה/מחשב או שהגדולה מביניהן באבירות מכינה סלט חביתה/ לחם מטוגן ושאר דברים שהן אוהבות ואני רק דואגת לחומרים ושלא ישרפו לי את המטבח. אח"כ בתורנות הן יושבות לראות תוכניות שהקליטו או בזמן אמת ואני חוזרת למיטה לנוח. ככה מעבירים שבתות כאן.

TikvaBonneh

New member
הילד שלך נשמע מאוד תקשורתי.

ברוצה תעסוקה אני מניחה שהוא רוצה אינטראקציה איתך. איזה יופי.

zahav11

New member
ילד תקשורתי

זו "הבעיה". רוצה שאני אתעסק איתו כל הזמן. מדי פעם נותן לי הפסקה קצרה. לשמוח?

zahav11

New member
לבד מול המחשב

יכול גם שעה. נכנס לגוגל, כותב מה שהוא רוצה לראות או לשמוע ונהנה לו.משוגע על מוסיקה קלאסית - כותב את שם המלחין ומשם השמיים הם הגבול, אבל לא רק מוסיקה קלאסית, גם סיפורים שירים וכו... הילד בן 9.

בגיל 9 את לא קצינת בידור שלו יותר

למדתי אותו להעסיק את עצמו - טלויזיה/מחשב/אופניים אפילו סתם ירידה לחצר/גינה לבד - לחצי שעה כשאת יכולה לראות אותו מהחלון של הבית. אצלנו זה תמיד עובד. נכון להיום היא כבר בת 11 והשניה נושקת ל-17 ויודעות להעסיק את עצמן נפלא בשבתות כשאנחנו רוצים לישון עוד קצת. אני גם נוהגת להשאיר להן מצרכים למה שהן הכי אוהבות על מדף מסודר במקרר והן מכינות לעצמן ארוחת בוקר ולפעמים הן מתחשבות ומכינות גם לנו.

dina199

New member
האם הוא משחק משחקי מחשב?

כי קריאה או שמיעה פסיבית באמת יכולים לשעמם אחרי שעה. האם כשהוא מסיים עם המחשב הוא בא אלייך בטענות שמשעמם לו? ואם הוא אוהב מוסיקה , האם יש מצב שילמד נגינה ?

הבן שלי, באיחור מה, גילה את סרטי הארי פוטר

יש לנו 2 בבית והוא רואה אותם בחדר, בערב. הוא ביקש ממני לקנות לו עוד סרטים בסידרה (עד לפני כמה ימים הוא אמר שזה משעמם, אין לי מושג איך הוא שינה את דעתו). הוא משחק הרבה באייפוד ובמחשב, מחפש שירים ומשחקים בגוגל כדי לשים אותם באייפוד. פה ושם (בעיקר כשאמא אומרת
) הוא בפייסבוק (אני מאש מעודד א זה מאחר והשכבה והכיתה מאד מגובשות וקובעות הרבה עיניינים בפייסבוק). לפעמים יוצא לפארק אם קובעים ואם בא לו, פה ושם מזמין או הולך לחבר, רוכב על האופניים בישוב (קרה לא פעם ש"נעלם" לכמה שעות, רכב או הלך ברגל לחבר או לאמא שלי לבד). האמת היא, שמעולם לא אמר שמשעמם לו, לא "מתקרצץ", מעסיק א עצמו נהדר, לפעמים לא יוצא מהחדר לדקות ארוכות (בן 12 וחצי, נער מתבגר). דווקא הילדה, שהיא נ"ט, מחפשת מאד את קרבתי בחודשים האחרונים, כי מצבה החברי די עגום.

לראות טלויזיה בחיבוק

הכי לא חינוכי בעולם, אבל נותן לך אפשרות לנוח על השפה, ולו - לקבל את החיבוק ("האינטראקציה" השקטה) שלך

למעלה