שאלה בנושא ריצוף

burtburt

New member
שאלה בנושא ריצוף

אהלן, אני נמצא בשלבי גמר של קוטג' דו-משפחתי; הרצף שלי שגבה ממני עד כה 70 ש"ח למ"ר עבודה לכל הבית, פתאום רוצה 180 ש"ח למ"ר עבור 40 מ"ר של ריצוף חוץ של גרניט פורצלן עבה ואיכותי בשני גדלים (30X30 ו-15X15) מבלי לראות את האריח אפילו... לטענתו בגלל שהחיתוך מסובך יותר (כמה כבר יש לחתוך 10%?) ועניין הגדלים (כי צריך דוקטורט כנראה) אני לא מתכוון לשלם את המחיר הזה, גם כי אין לי את הכסף הזה וגם לו היה זה נשמע לי מחיר הזוי לחלוטין; בכל אופן, רציתי לשאול אם האם מניסיונכם זה נשמע מחיר הגיוני ואם לא האם יש לכם להמליץ לי על רצף טוב במחיר סביר. תודה.

fireman

New member
רגע רגע....

ייתכן ויש נימוק דיי טוב להבדל במחיר. כמה שאלות על הפרק: 1. האם המשטח עליו יבוצע הריצוף כבר קיים? 2. כמה מהאריחים הם 30X30 וכמה 15X15? 3. האם אתה מרצף באלכסונים? 4. האם אתה מבצע דוגמת שטיח בריצוף שמשלבת אריחים במקביל ואריחים באלכסונים? 5. מה גודל האריח שריצפת בכל הבית ומה הייתה הצורה של ההנחה? מקבילי או אלכסוני? לתשומת לבך! לרצף 1 מ"ר של אריח 45X45 מצריך הנחה של 4 אריחים. ריצוף של 1 מ"ר 15X15 מצריך הנחה של יותר מ-36 אריחים אם אתה עושה אלכסונים ושטיחים כמות החיתוכים היא אסטרונומית באריחים בגודל כזה... על כל מ"ר אריחים הוא יעבוד פי 10 במקרה הטוב.

burtburt

New member
אוקיי...

1. משטח הבטון שעליו נרצף קיים, אם זו הכוונה. 2. לא בדקתי אבל אני מניח שכמות שני הגדלים שווה. הרעיון הוא לעשות דוגמא שחוזרת על עצמה על בכל איזור ריצוף החוץ, לא משהו מחוכם מדי. לא מרצף באלכסונים וגם בלי גם לא דוגמאות שטיח. 3. האריח בבית בקומת הקרקע הוא 60X60, ובקומה א' 33X33. ללא אלכסונים קשה לי להאמין שמדובר בכל-כך הרבה יותר עבודה

fireman

New member
מדובר בהרבה יותר עבודה

ככל שהאריח קטן יותר מרכיב העבודה הולך וגדל וזו עובדה קיימת. להדביק על קיר קרמיקה של 60X30 זה לא אותו דבר כמו להדביק קרמיקה של 10X10 ואתה לא יכול לצפות מאיש מקצוע לגבות את אותו המחיר על העבודה כשהוא עובד על מ"ר אחד נתון פי 10 לפחות. מחיר העבודה לריצוף 60X60 ו33X33 במקביל ללא אלכסונים שקיבלת הוא מחיר מצויין. ברגע שהכנסת לתוך המשוואה את האריחים של ה15X15 ואת הדוגמא המחזורית הפכת את מרכיב העבודה למשמעותי מבחינת התמחור. אין היום רצף שיתן לך הצעת מחיר למ"ר עבודה מבלי לדעת מה גודל האריח שאתה מרצף בו שכן כמות העבודה בגדלים שונים שונה באופן משמעותי. 180 ש"ח נראה לי מחיר הוגן, אם איש המקצוע הזה כבר עשה את העבודה על כל הבית ועשה עבודה טובה נסה להתמקח קצת, כמוכן נסה לקבל הצעות מחיר מרצפים אחרים. לא לשכוח שבריצוף חוץ חשוב מאוד שהשיפועים יבוצעו כהלכה לצורך ניקוז וחשוב מאוד לבצע פוגות ולמלא היטב ברובה

ITCHAKG

New member
לדעתי המחיר קצת גבוה בהשוואה ל-70ש'/מ"ר

ייתכן והרצף מנצל את העובדה שהוא בסוף הדרך ואין לך הסכם על סוג זה של גודלי אריחים. באופן כללי משטח חוצ ללא מחיצות ופרעות הוא נוח מאד לעבודה ניתן לנסות להשוות את המחיר של רצוף חוץ לרצוף באמבטיה שהיא קטנה ומליאה בחיתוכים והתאמות. כמו שכתב פיירמן תנסה לדבר אל ליבו של הרצף, ולומר לו שהוא הולך להפסיד ממליץ בגלל עיניו הגדולות. כל הנאמר לעיל מותנה בכך, שאכן אין בצוע באלכסון ואין שטיחים או חיצוכי דוגמאות.

בינא

Member
המחיר גבוה בכל קנה מידה אם אינו כולל חומרים

אבל אם הוא כולל את החומרים (חול, מלט, ערב דיבקי, פרופילי גמר וכיו"ב), המחיר "רק" קצת גבוה וגם זה "רק" יחסית למה שלקח לרצוף המבנה שהוא מחיר יחסי נמוך... ל-40 מ"ר כדאי לבקש הצעות מחיר נוספות...בעיקר אם אין מספיק תקציב. אין חשיבות לעובדה שיש 2 מידות אריחים...להפך, זה מקל על הרצף במידה מסויימת...אלא אם אין התאמה טובה בין 2 המידות (אם 30/30 זה לא בדיוק אלא 30.5/30.7 וה-15/15 זה 14.9/14.8)...

burtburt

New member
הדבר היחיד שהמחיר כולל זה רובה

כל שאר חומרי הגלם עלי. לומר את האמת אני לא בעניין של להתחנן לאף אחד עבור הנחה זניחה ממחיר גבוה מלכתחילה. אם אני מבין נכון, למעט דעת fireman, נראה שכדאי לי לשחררו לחפש רצף אחר... תודה על התגובות, סוף שבוע נעים לכולם.

למעלה