שאלה בנושא קולנוע

SAMMIEL

New member
שאלה בנושא קולנוע

אם נגיד בא לי ללמוד קולנוע מה אני אמור להגיש לועדת קבלה? אני צריך להביא דברים שביימתי או שזה על סמך שיחה אישית בלבד?

Warby Parker

New member
משתנה ממוסד למוסד.

בגדול אני ממליץ לך לבדוק בפורום לימודי תסריטאות, אבל על קצה המזלג: יש מספר לא מועט של מוסדות בארץ שמלמדים קולנוע. ביניהם המכללה האקדמית ספיר, אוניברסיטת ת"א וגם סם שפיגל. שתי הראשונות שהזכרתי לא דורשות שום דבר למעט עמידה בסכם (בגרות ופסיכומטרי). בסם שפיגל זה אחרת וזה יותר מורכב בהרבה.

במכללות לא

לפי מיטב הכרותי, ואולי אני טועה. בנוגע לאוניברסיטאות, צריך לבדוק. עדיין לא נראה לי, הרי הולכים ללמוד את זה, תנאי קבלה בד"כ זה פסיכומטרי בגרויות ומכינות(או אחד מהם), לא מכירה שצריך להראות איזה תיק עבודות כלשהו. תעשה כמוני, תשאיר פרטים באוניברסיטה שאתה מעוניין ללמוד בה.

במדרשה לאמנות בבית ברל

אתה צריך כמובן לעמוד בציון סכם (בגרות ופסיכומטרי) ואח"כ יש ועדת קבלה שבמסגרתה מקבלים גם מבחן בית. ככה זה - כל מוסד טוב (גם אוניברסיטה וגם המכללות הנחשבות בתחום)רוצה לסנן את המועמדים ולקבל רק את הסטודנטים הטובים ביותר. ממה שאני הבנתי בבית ברל - לא מצפים ממך להציג סרטים שביימת – כי אתה הרי הולך ללמוד את התחום – אבל כל עבודה שכבר עשית (בתחום הקולנוע או כל תחום אחר) שתראה את הפוטנציאל האמנותי שלך תעזור. ובהקשר זה – מציע לך לבדוק לפני הרשמה באיזה מוסד אתה מקבל תואר ראשון ובאיזה רק תעודה. יש על זה הרבה דיונים בפורום סטודנטים לקולנוע ותסריטאות. שיהיה בהצלחה

למעלה