שאלה בנושא עבודה

yanivbr1

New member
שאלה בנושא עבודה

שלום עומר יש לי שאלה בנושא עבודה: הוצאתי 3 רונים: 1.תיוואז 2.וונג'ו 3.וונג'ו מודה לך מראש יניב

יניב...

ת'יוואז הוא הרון של השמירה, או ההגנה. אני לא יודעת מי אתה, מה השאלהשיש לך לגבי העבודה, אבל הרון הזה מבקש לספר, שיש איזו שהיא אושיה שיש לפתור, בעיין, איך לומר, האגו. אני לא יכולה לעזור לך לחשוב על כיוונים במיקרה הזה, מפני שבאמת אין לי שום מידע על המצב שלך כרגע... אני רק יכולה להגיד לך, שהרון הזה אומר לך - תחשוב מה הציפיות שלך מהאנשים שעובדים איתך. האם הן ריאליות? האם העמיתים שלך מאכזבים אותך? וונג'ו הוא רון מעניין, ומעניין שהוא יצא לך פעמיים. זהו הרון שסוגר את שמיניית הרונים הראשונה, והוא סוגר אותה בחיוך. הוא מספר על שימחה ואושר. א-בל, וזה אבל גדול, הוא גם מדבר על נקודת מבט צרה יחסית. כלומר, הוא מסמל על סופו של הקרב, ואפילו על ניצחון שלך, אבל על חוסר היכולת להסתכל על המלחמה כולה, על התמונה הגדולה. אולי בכל זאת תפרט יותר לגבי השאלה שאתה מתחבט בה, כדי שנוכל לחשוב ביחד איך זה מתקשר לסיפור שלך?

yanivbr1

New member
המשך תשובה

היי עומר בכללי מה שרשמת עד עכשיו נכון מאוד . לפני חודש עברתי למקום חדש ואני עובד בעבודה שאינני אוהב - אני עושה אותה רק כי אין לי ברירה אחרת כרגע. לכן אני שואל מה יהיה כי אני לא שמח ומאושר עם העבודה שאני עושה כרגע ואין לי מושג האם יתאפשר לי ומתי להחליף עבודה . תודה יניב.

yanivbr1

New member
עוד...

היי עומר. הוצאתי שני רונים: 1.ג'רה 2.אלגיז מודה לך מאד על העזרה. יניב

מצטערת...

שלוקח לי לפעמים הרבה זמן לפענח קריאות. אני לא עושה את זה כלאחר יד, ואני משאירה לעצמי את זה לרגע של שקט, כמעט מדיטציה, כדי שאוכל להוריד את כל המסרים שיגיעו אליי דרך הקריאה. לכן אני לוקחת לעצמי לפעמים יום, יומיים או שלושה, לתפוס רגע של סופר ריכוז ולא לפספס אף ניואנס של החיזוי... סלחת?

אוקיי...

אלגיז זה רון מעניין שכדאי לנו להתעכב עליו. אלגיז הוא רון שמבקש להחליט, בין נקיטת דרך אקטיבית, לבין נקיטת דרך פסיבית. בין להילחם על הדרך שלך, לבין לתת לזמן לעשות את שלו. אני מקווה שההתלבטות פה ברורה לך. השאלה היא - האם זהו הזמן עבורך לפעול, לקחת את הגורל בידיים, ולהסתער קדימה על החיים? או שאולי כדאי להישען אחורה, ולתת קצת לחיים לסחוף אותך, ולראות מה יקרה? מה אתה אומר על השאלה הזו? מה האינטואיציה שלך אומרת? לאיזה סוג של התנהגות אתה נוטה בדרך כלל? ואולי חשוב יותר - האם אתה יכול להחליט על דרך, אולי הדרך הלא רגילה שלך, כדי להתמודד עם הסוגייה שעומדת בפניך עכשיו?

yanivbr1

New member
אין בעיה

תקחי את כל הזמן שבעולם. ונחזור לעיניינו.בדרך כלל הרגש לא נונן לי לשעות משהו שאני לא אוהב,ואני נוטה לתת לרגש משקל כבד בהחלטות שלי. אך במקרה זה למשל קיבלתי החלטה מתוך ידיעה שהאפשרויות שלי מוגבלות ואני יאלץ לעשות משהו שאני לא כל כך רוצה, ולכן במקרה זה השכל משחק תפקיד חשוב, כי אם אני יעזוב את העבודה ויחפש משהו שאני אוהב,קשה לי מאד להאמין שאני ימצא, ואני לא יכול להרשות לעצמי להתפנק בבית. מודה לך שוב על העזרה יניב

לא...

ל א שאלה של לב מול שכל. שאלה של לקחת אחריות על החיים ולדחוף חזק בכל הכוח, מול להניח לזמן לעשות את שלו. לחפש עבודה חדשה, מול לחכות שהדברים יסתדרו. הסברתי יותר טוב?

yanivbr1

New member
../images/Emo9.gifעומר יש לי עוד שאלה בנושא...

דבר ראשון אני מאוד מודה לך על עזרתך , אבל אני קצת מבולבל ואשמח אם תוכלי להסביר לי שוב בהתייחס לכל הרונים שהוצאתי = מה הכוונה ?? אין לי מצד אחד ציפיות גדולות מהעבודה הזאת כי אני לא אוהב את מה שאני עושה ואני יודע שכך לא אשאר הרבה זמן וגם אין לי ציפיות מהבוס שאני עובד בשבילו מאותה סיבה . הלכתי קצת לאיבוד בתשובה שלך בנושא הזה. אשמח אם תסבירי שוב את הכוונה של הרונים . שוב תודה מראש,יניב.

אבהיר -

אני רואה ברונים שקיבלת, שיש מאבק, בין מה שאתה אוהב, למה שנכון לך. בין האגו, האני, למה שהחיים מספקים לך. זה דבר ראשון. הדרך עבורך לפתור את הדילמה הזו, היא להחליט - האם אתה רץ ספרינט או מתכונן למרתון? האם אתה מוכן לוותר על התענוגות לטווח קצר, בתמורה לאיכות בטווח הארוך? האם אתה מתכוון לתפוס את החיים בשתי ידיים וכל הזמן לכוון את הדברים שיהיו לפי שביעות רצונך? או שאתה מוכן מדיי פעם לשחרר את המושכות, ולתת לחיים, לזמן, לעשות את שלהם? זו השאלה שניסיתי לבדוק מה דעתך עליה, ואחרי שתחשוב על זה קצת - מה אתה חושב שנכון עבורך? להקריב את הטווח הארוך למען הטווח הקצר, או ההיפך? אחרי שתקבל החלטה בעניין הזה, אתה תיקרא לפעולה - אם תבחר בטווח הקצר, אמליץ לך לעזוב את העבודה ולחפש משהו שתהנה ממנו עכשיו. אם תבחר בטווח הארוך, תצטרך להחליט בינך לבין עצמך על תקופת זמן שבה אתה מראש מחליט להישאר בעבודה הלא נעימה, בשביל להתקדם לאנשהוא שאתה רוצה להגיע אליו. בתקופה הזו, אין תלונות ואים תחושת חוסר סיפוק. אתה כל כולך מתכונן וממצה את האפשרויות כרגע למתי שיגיע הזמן שקבעת מראש ואז תשאל את עצמך, אם הגיע הזמן לעזוב ולהמשיך הלאה. אלה שתי האפשרויות, אני מקווה שהפעם זה מאד ברור לך. אני חוששת שהבהירות הזו גרעה מהיכולת שלך לקבל החלטה אובייקטיבית... בסוף, אני חושבת שאתה תהיה מאושר אחרי שתקבל את ההחלטה הזו. אמנם, רואים מהקריאה שעוד יש לך "מה ללמוד", עוד יש לך כיוונים בחיים להתפתח אליהם, אבל בתוך מה שהחיים שלך מכילים כרגע - אתה תהיה, כמו שאומרים באנגלית, on top of things. אם אתה מרגיש שמשהו לא ברור, אשמח מאוד להמשיך להבהיר לך!
ואם הכל ברור, בכל זאת, אתה מוזמן מאוד להמשיך ולהתלבט פה, לשתף בהחלטות ולעבור את התקופה הזו...

yanivbr1

New member
../images/Emo45.gifאחלה עומר !

תודה רבה לך על ההסבר , האמת שחשבתי את מה שכתבת אך התחלתי להתבלבל ולא ראיתי את התכל'ס אם יהיו לי עוד שאלות בהחלט אפנה אלייך, תודה מראש.

למעלה