שאלה בנושא נשיכות

bookU

New member
שאלה בנושא נשיכות

שלום לכן, אני חדשה בפורום ומבקשת את עצתכן כמנוסות. אני מניחה שכולכן נתקלתן מקרוב או מרחוק בתופעת הנשיכות הטבעית לחלוטין לגילאי שנה עד שנתיים וחצי ואולי צפונה. גם אני לא מתרגשת מהעניין, גם כשביתי בת השנתיים וארבע מגיעה הביתה מהגן נשוכה. הבעיה מתחילה כשהבנים מסויימים בגן מכפכפים אותה ומציקים לה וכדי להגן על עצמה היא נושכת (רק אותם) ואז מגיעות התלונות מההורים. הסיטואציה לא נעימה, מרגיזה ולא הוגנת. איך מגיבים? מה אומרים? מחכה לשמוע מכן. תודה

לדעתי הכל מתחיל ונגמר בגננת

ראשית, לא ברור לי למה ההורים של אותם ילדים שננשכים יודעים שזו הבת שלך שנשכה
(אלא אם כן אותם ילדים סיפרו להורים). מבחינתי הגננת אמורה לשמור את המידע הזה לעצמה ולא לחשוף אותו בדיוק כמו שהיא לא אמורה לספר לך מי "מכפכף" ומציק לבת שלך. כמו-כן חלק מהתפקיד של הגננת הוא להשגיח ולוודא שלא מציקים לאף אחד ובזה נכללת גם הבת שלך, במיוחד אם ידוע מראש שזה משהו שחוזר על עצמו. אז שווה לדעתי לעשות תיאום ציפיות עם הגננת ולגבש תוכנית פעולה. את מצידך יכולה להסביר לבת שלך שאם מישהו מציק לה היא צריכה פשוט לקום וללכת למקום אחר. לא פותרים אלימות מסוג אחד באלימות מסוג אחר וזה משהו שלדעתי כן אפשר לחנך וללמד בבית.

bookU

New member
זה טוב ויפה

לחנך ילד שלא פותרים אלימות באלימות בגיל חמש שש זה טוב ויפה, בגיל שנתיים זה לא אלימות, זה סוג של תקשורת אצל אלה שלא מדברים וזה סוג של השרדות אצל אלה שמציקים להם. השאלה שלי היתה איך להתמודד עם הורים שכאלה. אל תשכחי שילדים בגיל הזה כבר יכולים לאמר מי הציק להם ומי נשך אותם, אבל הילדים הם בכלל לא האישיו מכיוון שנשיכות וכפכופים הם לחלוטין טבעיים בגיל הזה ואין לי בעיה עם מי שמכפכף את הבת שלי, אלא עם ההורים שלו.

מנסיוני אחרי שהנסיך ננשך והרביץ בתגובה...

את אמורה להפנות את ההורים לגננת. את לא נמצאת בשעות היום בגן ולכן בשעות שהילדה שלך בגן מי שאחראי עליה היא הגננת והצוות שלה. ההורים הרי לא מצפים שתבואי להיות שומרת ראש צמודה של הבת שלך בשעות פעילות הגן ולכן חשוב מאד ליזום שיחה עם הגננת ולהבהיר שאת מצפה ממנה להתמודד עם הנושא וגם לפתור אותו ולהורים שפונים אליך את יכולה לומר ששוחחת עם הגננת ומאחר והיא האחראית בשעות הגן על הילדים היא תפתור את הבעיה. מאחר ואנחנו בני אנוש ואין לנו יכולות שליטה טלפתיות על הילדים שלנו את לא מסוגלת לשלוט בתגובות של הבת שלך כשמציקים לה. ההורים צריכים להבין את זה ואולי כדאי שהגננת תשים בתיק של כל ילד פתק עם תיאור קצר של המצב בגן וכיצד היא והצוות מטפלים בבעיה עד לפתרונה המלא (מבלי להזכיר שמות).

bookU

New member
תודה על ההתיחסות

כשהגעתי היום לגן דיברתי עם הגננת וביקשתי שבמידה והורה מתלונן שביתי נושכת (מדובר בשני ילדים ספציפיים בלבד שנוהגים להציק לה דווקא מתוך אהבה) שתיידע את אותו ההורה שבנו ננשך כתוצאה מכך שהרביץ ולא כי הוא קורבן להתעללות. מעבר לכך הבהרתי שאינני מעוניינת לדעת מי הרביץ או מי הציק מכיוון שאלו ילדים וזה טבעם. מקווה שנהגתי כשורה. בכל אופן תודה על התמיכה. הורים זה עם לא פשוט הא :)

UmaGuza

New member
אני חושבת שנהגת כשורה

לא כל כך הבנתי מדבריך אם התלונות הגיעו ישירות אליך או אל הגננת, אם מתלוננים לגננת לא ברור לי מדוע היא לא אומרת להם שהנשיכה היתה כתגובה למכות שהילדה קיבלה, ואם הם באים בתלונות אליך נראה לי לגיטימי לחלוטין שתגידי להם "דווקא ממה שאני הבנתי מהגננת, הבת שלי נשכה כי...". ובכל מקרה אני לא מבינה מה הם רוצים ממך, אם יש להם תלונות על מה שקורה בשעות הגן שיפנו לגננת.

bookU

New member
יש מין סוג כזה של הורים

יש מין סוג כזה של הורים היסטריים שרק רואים סימן קטן על הילד שלהם וכבר רצים לוודא מי עשה לו את זה. כאילו שזה ממש חשוב או שיש לזה משמעות. הילדים בני שנתיים, מה לא ברור שככה הם מתקשרים אחד עם השני. הבת שלי מגיעה בבוקר לגן מיד קופצים עליה ארבעה חמישה בנים, לפחות שניים מהם מכפכפים אותה לשלום והשלישי חוטף לה את בקבוק המים. אילו אקטים של חיזור בגיל הזה. וכן...הם מתעמתים איתך כהורה אל הורה ודואגים שתדעי ש"הבת שלך נושכת" (רק את הבן שלהם כי הוא מציק לה כל היום אבל זה לא חשוב). אז לכל ההורים האלה...תפסיקו לבדוק את הילד שלכם מכף רגל עד ראש כשהוא חוזר מהגן שמא נפלה שערה מראשו וקחו בחשבון שכל נשיכה שתגלו על עורו הזך, היא רק סימון קטן כאות אזהרה מאיזו ילדה חכמה שנשבר לה ה... שמציקים לה.

למעלה