שאלה בנושא לינוקס

שאלה בנושא לינוקס

שלום לכם,במחשב שלי מותקן וינדוס 2000 ו 98 second edition ,כשאני מפעיל את המחשב יוצא תפריט של שתי המערכות הפעלה ומשם אני בוחר באיזו להשתמש כמו שאתם יודעים,השאלה היא האם ניתן להתקין לינוקס בתור מערכת הפעלה שלישית וגם תישאר לי אופצית הבחירה? תודה

antidot

New member
לא טריוויאלי אך אפשר

יש 2 מצבים אפשריים: 1. אתה הולך להתקין את לינוקס על אותו דיסק איפה שיושבות שאר מערכות ההפעלה ובשביל זה אתה חייב לפנות PARTITION נפרד ללינוקס ואז: 1. אתה יוצר PATRITION ללינוקס 2. אתה מריץ את ההתקנה של לינוקס ואומר לו לאיזה PATRITION להתקין את עצמו 3. בשלבים אחרונים תשאל האם אתה רוצה להתקין BOOTLOADER שזה בד``כ LILO תענה כן תגיד לו להתקין את עצמו לMBR (master boot sector) 4. LILO אמור לזהות את הוינדוס במחשב שלך ולהוסיף את עצמו לתפריט שלו התוצאה: באיתחול של המחשב תקבל תפריט של LILO שיתן לך לבחור בין לינוקס לוינדוס ואם תבחר וידוס תקבל את התפריט הרגיל של וינדוס מצב שני: אתה מתקין את הלינוקס לדיסק נפרד ואז זה קצת יותר מסובך: אני לא הולך לתאר את כל התהליך אך יש מלא חומר בנושא באינטרנט. הצעה אישית זה לקרוא את העזרה על LILO (בלינוקס: man lilo מתוך הSHELL של לינוקס) אם תגיד איך אתה הולך להתקין אני יכול להדריך אותך... P.S.: יש אפשרות להתקין לינוקס על PARTITION של וידוס יש כמה גירסאות של לינוקס התומכות בזה אך אני לא ממליץ. זה כמובן יפשט את תהליך ההתקנה אך יוריד דרסטית את הביצועים. וכמובן ברוך הבא לעולם הקוד הפתוח... תעיף מבט גפ בלינק המצורף

למעלה