שאלה בנושא חשמל. פליז הלפ מי !!!!!/tapuzforum/images/emo12.gif

מקסימה35

New member
שאלה בנושא חשמל. פליז הלפ מי !!!!!/tapuzforum/images/emo12.gif

שמי מקסימה ואני בגיל 35. יש לי שאלה אולי קצת מוזרה אבל חשובה לי מאוד מאוד, אז ככה : בגיל צעיר מאוד הרגשתי שמה שבא לי ללמוד ולהיות זה משהו שקשור עם חשמל או משהו שקשור בטכנאות וכד`.. אני אומנם אישה אבל אני נמשכת יותר למקצועות ``גבריים``. כשהצטרכתי בבי``ס תיכון לבחור מקצוע כדי להמשיך באותה מגמה משום מה נמשכתי )כמובן( ללימודי חשמלאות והייתי מוכנה להתפשר על טכנאות- רכב.. בבי``ס כמובן שזה לא היה אפשרי בגלל שרשימת המקצועות כנ``ל הייתה מיועדת רק לבנים. מיותר לציין כמובן שההורים שלי כמעט שלחו אותי לקיבינימאט עם הרעיונות שלי ולחצו עלי ללכת למגמת תפירה ואופנה ואח``כ ללימודי עיצוב אופנה. כיום אני מעצבת אופנה עם תעודות אבל לא מעוניינת בכלל להתעסק עם משהו בכיוון. כיום אני משווקת מוצרי קוסמטיקה וב``ה מרוצה. אין תלונות.. אבל עדיין מכרסם בי הרצון הזה עם החשמל.. כיום אני מבינה דברים בסיסיים כמו לפרק ולתקן מכשירים שונים, השבוע למשל הרכבתי בבית חוטי חשמל עם בתי- מנורה )מה שרוב האנשים לא יודעים( ותמיד כשמישהו צריך תיקוני חשמל קטנים הם קוראים לי ואני מאושרת לסדר להם את הבעיה ולחסוך להם את הצורך בחשמלאי בשביל דברים שבשבילם הם גדולים ובשבילי זה סוג של בילוי והנאה. נשבעת לכם שהבילוי הכי חביב עלי זה להסתובב בהום- סנטר ולקנות כל מיני כלי- עבודה וכ``ו.. יש לי בבית כלי- עבודה יותר מכל גבר שאני מכירה. אנשים נדהמים כשהם רואים את זה, ועוד הכל שייך לאיזה בחורה.. בקיצור: הייתי מאוד רוצה לדעת אם יש איזה מקום שמקבל נשים ללימודי חשמלאות, גם נשים בגילי המופלג.. - זה לא חייב להיות איזה לימודים של כמה שנים שיוציאו אותי ``חשמלאית מוסמכת`` , מה שאני רוצה זה לדעת קצת יותר. לדעת למשל לתקן בויילר שמתקלקל או לסדר כל מיני בעיות וחיבורים בנקודות החשמל וכ``ו.. אני ממש נואשת ומתוסכלת. בשבילי כל נושא החשמלאות וכ``ו זה כמו חלום נשגב שלצערי לא יצא לי להגשים. מי יודע, אולי עדיין לא מאוחר.. בבקשה אם מישהו יודע משהו -אני אשמח לקבל עצות. תודה מראש לכולם ובהצלחה לכל הלומדים והלומדות ולכל אילה שבדרך..

חשמל

מקסימה בוקר אור, ראשית, ישנה אפשרות ללמוד לתואר ראשון בהנדסת חשמל,מה שאני מבינה שאת לא מעוניינת(המצחיק הוא שהמקצוע הזה הוא סבל נחלתם של הסטודנטים
) שנית, ישנם בי"ס מקצועיים של לימודי תעודה כגון, עמית ואורט-הקישי בגוגל וראי את התוכניות שלהם..מלמדים ללימודי תעודה בתחום החשמל וכו' בהצלחה

מקסימה35

New member
תודה ../tapuzforum/images/emo39.gif

אני אכן אנסה לברר איתם. אני ממש חייבת את הגשמת החלום הזה לעצמי. אני יודעת שהחלום הזה ייראה דבילי או הזוי לכמה מהקוראים אבל בשבילי זה עולם ומלואו. נשבעת לכם שכשאני מתקנת למישהו משהו בחשמל ואח``כ הכל פועל -אני מאושרת עד הגג. זה ממש כמו אקסטזה כזאת שאין לי אפשרות להסביר. נראה לי שאם אני בסוף אתמחה בתחום -אני ממש אתנדב לתקן לאנשים דברים. אולי סוף סוף יהיה להם מי שיסדר חשמל בלי לגבות מחירים אסטרונומיים על שטויות. חשבתי אפילו פעם להציע בחינם את עזרתי לאיזה חשמלאי כדי שילמד אותי מעט תו``כ עבודה. ושוב פעם: תודה, תודה, תודה לך ולכולם ושבת שלום..

למעלה