שאלה בנושא חלונות CE

norton3

New member
שאלה בנושא חלונות CE

שלום רב. האם מישהו יכול בבקשה לומר לי את ההבדלים בין חלונות CE לחלונות XP מנקודת מבטו של המפתח? תודה.

AYELET1

New member
הבדל ראשון שקופץ לי לראש זה שה-CE

זו מ"ה המותקנת על מכשירי EMBEDDED, שהם בד"כ מכשירים דלי אמצעים יותר, מה שאומר שהתוכנות חייבות להיכתב כרזות . למשל לא הייתי משתמשת ב-VB בתוכנה כזו...

BravoMan

Active member
סוף סוף - הפורום חי!!!

כמה זמן חיקיתי שתהיה פעילות אמיתית בפורום, כבר התחלתי לחשוש שהוא יורד עקב חוסר השתתפות. אז לשאלתך, אני כותב קצת תוכנות בתור תחביבי לפוקט. (יש לשים לב שמדובר במערכת קצת אחרת שבנויה על בסיסי CE) והנה מה שלמדתי בדרך: ראשית מה שאיילת כתבה לגבי קומפקטיות זה נכון. אילוצי חומרה, אבל יש עוד מלא סיבות לא להשתמש בVB וב.NET בכלל
1) הצורך בקומפקתיות הוליד כמה שינויים מאוד מעניינים: הראשון הוא היותה של המערכת מודולרית לחלוטין. כלומר כל יצרן חומרה יכול לבחור לוותר אפילו על רכיבים הכי בסיסיים כמו הSHELL או התמיכה במסך מגע, או תצוגה בכלל (למשל במכשירים לעיוורים. לכן אם תסתכל בMSDN תראה שבתעוד של הרבה API יש למטה הארה שיישום הפונקציה מותנה בבחירת ספק חומרה. לכן הרבה יותר קשה להתאים תוכנה למגוון רחב של מכשירים בייחוד אם היא משתמשת בפונקיות קצת יותר מיוחדות. 2) התכנות לCE ונגזרותיו כמו WINDOWS MOBILE דומה מאוד לתכנות רגיל לWIN32, אבל כל הAPI נותרו רק בגרסאת UNICODE ולאלה שיש גרסא EXTENDED ורגילה כמו RegOpenKey נותרה רק הגרסא (EXTENDED (RegOpenKeyEx. (שוב צמצום מקום). 3) ניהול הזכרון שונה, ויש גם אפשרות למערכת לבצע EXECUTE IN PLACE כלומר אם סוג הROM של המכשיר מתאים אין למערכת צורך לטעון את כל התוכנה לRAM אלא הקוד נשאר במקומו ורק המשתנים (HEAP, STACK) משתמשים בRAM. אם אתה תכנת ברמה גבוהה מאו אם כ מיני תריקים בASSEMBLER להזזת קוד או משחקי כתובות (קראתי על דברים כאלה, אבל לא ניסיתי אותם אף פעם) יש לכחת את זה בחשבון. אלא הבדלי העקריים. ספר לנו אם תמצא משהו שפיספסתי.

norton3

New member
לא ניראה לי שפיספסת משהו בגלל

שאני לא ממש מבין בתחום הזה ולכן שאלתי את השאלה שלי. אני כמובן מודה לך על תשובתך ואשמח לשמוע עוד אנשים כאן. תודה.

BravoMan

Active member
משום מה, נראה לי שרוב האנשים כאן

הם פאלמיסטים.
סתם מתוך סקרנות, אפשר לשאל מה הסיבה לשאלתך? ואם אני קבר מקשקש פה: יש הרבה יותר דימון בין WINDOWS CE וWINDOWS MOBILE על צורותיו לWINDOWS 95 / 98 /XP ודמיהם מאשר הבדלים. אני מאמין גם שישי שתי סיבות לכך: 1) MICROSOFT לא רצו להשקיע ולהמציא ארכיטקטורה חדשה כמו שעשו בPALM אפלו אם לכווץ את הנוכחית לא היה רעיון מוצלח ביותר עקב דרישות משאבים. 2) הם רצו שלמפתחים יהיה כמה שיותר כל לעבור לפתח עבור המערכת החדשה. הם גם נתנו קומפיילרים חינם, לפחות עד שיצא VS 2005 כדי שכל מי שחפץ (גם חובבן כמוני) יוכל לכתוב תוכות. זה היה מהלך שיווקי חכם כי ריבוי ישומים ועל כמה וכמה ריבוי ישומים חינמיים זה מה שמוכר מכשירים.

למעלה