שאלה בנושא הנקה

tamielsh

New member
שאלה בנושא הנקה

רותם בת 5 חודשים עד כה ינקה כמעט מלא (מאחר וחזרתי לאחרונה לעבודה) פרט לסימילאק בצהריים ולפני השינה. ישנה לילות שלמים מאז גיל חודשיים. כך שעד פה הכל נפלא! רותם הולכת לישון מידי ערב בין שמונה לתשע בערב בחודש/חודשיים האחרונים היא מעירה אותי (היא אפילו לא מתעוררת אלא רק מייללת) בדיוק בשעה חמש לפנות בוקר (דקה או שתיים לפני או אחרי אבל ממש סמוך לחמש) היא יונקת מתוך שינה. בימים האחרונים שמתי לב שגם אם אני מוציאה אותה מהשד לאחר כמה דקות היא ממשיכה לשיון - כך שהיא ככל הנראה היא לא התעוררה מרעב!!! היא ממשיכה לישון כל בוקר עד השעה שבע וגם אז היא לא מורעבת אלא רק לאחר חצי שעה בערך היא אוכלת. יש לציין כי היא לא מוכנה לקחת מוצץ למרות כל הניסיונות שלי! מוכרת לכן התופעה הזו!? האם יש המלצה מה לעשות כדי למנוע התעוררות זו? תמי

sagitlaleche

New member
התעוררות בלילה ../images/Emo20.gif

קשה לדעת מדוע התינוקות שלנו מתעוררים בלילה. לעתים מרעב, לעתים מהרצון להרגיש שוב את אמא קרוב-קרוב, אחרי שעות שלא היו צמודים אליה. סביר להניח שהיא כן רעבה ויונקת את מה שהיא צריכה כדי להמשיך לישון עד הבוקר. תינוקות רבים יונקים במשך הלילה ללא התעוררות ממשית, אלא תוך כדי התעוררות-מנומנמת. גיל 5 חודשים הוא עדיין לא גיל להרגלים בענייני שנת-לילה. נסי ללכת לישון כמה שיותר מוקדם כדי שתשני גם את כמה שעות טובות לפני שהיא מתעוררת ב 5 בבוקר. לילה טוב!

למעלה