שאלה בנושא דבק

שאלה בנושא דבק

השבוע נדרשתי למלא כמה חריצים\חללים בעץ אורן.

התחלתי עם דבק צהוב (אלמרס) נקי וילאתי חריץ אחד. גוון המילוי הסופי אכן יצא... צהוב.

לאחר מכן נזכרתי שבעצם הייתי צריך לערבב עם נסורת אז את המילוי הבא עשיתי עם נסורת גסה יחסית. המילוי עצמו יצא די כהה יחסית לאורן (והאמת היא שהנסורת לא הייתה כולה 100% אורן).

את הנסיון השלישי עשיתי כבר עם אבקת נסורת שחילצתי לאחר ליטוש עם מלטשת אקסצנטרית. הפעם התוצאה יצאה הרבה יותר חלקה ומשכנעת, אבל עדיין - הדבק הצהוב הכהה את גוון המילוי.

ע"מ שלדבק תהיה השפעה מינימלית מבחינת גוון, קניתי אתמול דבק פלסטי בשביל לבצע נסיונות נוספים.

העניין הוא שהיום ראיתי תשובות של knappertsbusch ושל יהודה בנוגע לדבק אפוקסי ודבק שיש. תוך כדי קריאת התשובות, נפל לי האסימון, שדבק פלסטי יימס במגע עם מים...

אז, בגדול רציתי לשאול בעזרת איזה דבק אוכל למלא חריצים עם מינימום שינוי בגוון כתוצאה מהדבק עצמו.
אבל האמת היא שעם כתיבת השאלה הזו קצת גדל לי התיאבון, ואשמח להפנייה לאיזשהו דף מסכם עבור סוגי הדבקים הרלונטיים עם יתרונות וחסרונות (עמידות למים, זמן ייבוש, השפעה על גוון העץ, חיבור בין עץ למתכת, רמת מחיר, ועוד פרמטרים שיהיו מעניינים).

תודה.

yulevi

New member
עוד פתרון

אני משתמש בדבק השיש למילוי משטחים כשאני יוצר בפריסה טבעית,מאחר ויש אזורים שענפים נתלשו,את האזורים האלה אני ממלא בדבק שיש ומגוון בתמצית גיוון כך שהמילוי נראה כעין בעץ
ישנו חומר שקוףמכונה דבש נגרים,את החומר מערבבים עם אבקת ליטוש וממלאים חללים קטנים
יש גם דבק נגרים לבן כעקרון את כל הערבובים מערבבים עם אבקת הליטוש,

yerets

New member
יש חומרים יעודיים טובים יותר מדבק

אני משתמש בחומר שרכשתי בצלח (בחנות של החומרים לנגרות) זהו חומר שקוף שביחד עם נסורת עץ נראה דומה יותר לעץ מאשר בשימוש עם דבק.

yuvaleitan

New member
woodfiller

עד לאחרונה ערבבתי אבק מליטוש של אותו עץ עם דבק צהוב. מבחינת מילוי ויכולת ליטוש - טוב, מבחינת גוון - תמיד יהיה כהה יותר. לאחרונה קניתי שפופרת של woofiller ייעודי למילוי חורים, סדקים וחריצים. מגיע במספר גווני עץ מוכנים מראש, ודי קולע. כתוב שזה מיועד לעד 5מ"מ, אבל בכמה שכבות מילאתי חורים ושקעים של כמעט 3 ס"מ). כמעט לא שוקע בייבוש, ניתן לליטוש, גמיש עד 20% (בניגוד מוחלט לדבק שיש, למשל), מקבל כל גימור - בקיצור אני ממליץ. אני מניח שיש מספר חברות, שלי נקראAGUAPLAST woodfiller של "נשר רבינוביץ", 26ש"ח 125מ"ל (זה המון).
אם יש בגוון אורן, בהחלט שווה לנסות.
יובל

Rambo75

New member
קניתי עכשיו אחד בארה״ב

Wood filler והולך לנסות אותו בקרוב.
קצת סבלנות ויהיו גם תמונות

yuvaleitan

New member
שים לב!

זה שאני קניתי, ואולי גם אחרים, מחוזקים בסיבי זכוכית. אם אתה מיישם את החומר עם האצבעות, כמוני, כדאי אולי לשים כפפות. אני לא שמתי, וזה לא נורא, אבל לך תדע השלכות בריאותיות לטווח ארוך.
Better safe than sorry, I say.
יובל

VitaminE

New member
מגע, מישוש, ישנם כאלו שנהנים מחוש מפותח

כפפות, חומרים, עזרים פוגעים ביכולם לחוש ולכן הם משתדלים להימנע ככל האפשר מאותם אמצעים.

מסכים, אבל

מישוש טוב על פני השטח. בדחיסת woodfiller לעומק של 3 ס"מ לא צריך להשתמש ביותר מדי חושים לדעתי.

yuvaleitan

New member
בתיאוריה, צודק

ההמלצה היא לעבוד עם מרית (שפכטל), וככה התחלתי. אני מניח שלרוב היישומים זה גם בסדר גמור. אני נמנע מלהגיב לתשובה של ערן, בגלל האסוציאציות האישיות שלי, והחשש שהן תפגענה במישהו /י...., אבל זה בדיוק זה.
יובל

VitaminE

New member
נהנים מחוש מפותח = בעלי חוש מפותח.

אותם אנשים בד"כ גם נהנים מיכולות(=בעלי יכולות) מוטוריקה עדינה מאוד טובה.
ויש להם אצבעות ידיים ארוכות, וכנראה שנגנו או מנגנים על פסנתר/אורגן.

אגב, כל אחד וההנאות שלו...

ערן.

yuvaleitan

New member
קלעת בול!

אני ניגנתי על חליליות, ויש לי אצבעות קצרות של פלאח, אבל אני חושב שאני בהחלט נהנה ממוטוריקה עדינה טובה מאוד. ונעזוב את התגובה הקודמת...
יובל

אני יותר מחפש טכניקה מאשר פתרון ספציפי

woodfiller כובל אותך לגוון מאוד מסויים.
נכון שאפשר להחזיק כמה שפורפרות בכמה גוונים, אבל השאלה שלי באה בעקבות חיפוש פתרון שאפשר יהיה ליישם עבור כל סוג עץ.

מעניין אותי אם אפשר להגיע לתוצאות טובות ע"י ערבוב נסורת מהעץ שעובדים עליו (מה שיניב התאמת גוון אופטימלית) ודבק כלשהו.
יש אפוקסי, שיש, סיליקון, פלסטי, נגרים, ועוד... פשוט לא יצא לי להתעסק עם כל סוגי הדבקים האלה אז אני לא מכיר את האופי\מראה שלהם כשהם מתייבשים.

Rambo75

New member
יש.

titebond שקוף. לא יודע אם אפשר להשיג בארץ.. בטוח שאפשר באיביי או אמזון.

תערבב עם אבקת נסורת ואמור לתת לך תוצאה טובה יחסית..
תמיד שתערבב נסורת עם דבק תקבל גון כהה יותר כשם שאם תיישם דבק שקוף על המשטח עצמו זה יראה כהה יותר.

רשמתי לפניי

למרות שאנסה להסתדר עם חומרים מקומיים בשלב ההתפתחות הנוכחי שלי :)

תודה.

yuvaleitan

New member
יש מבין,

הנסיון שלי הוא בעיקר עם PVA צהוב (נגרים) +נסורת או אבק ליטוש. תמיד יש הכהייה של האבקה. עם אפוקסי אני כבר לא זוכר, אבל אולי פחות. ופעם ניסיתי עם לכה פשוטה - יחס של המון אבקה למעט לכה, עד שיוצאת ממש משחה. עבד טוב, אבל טיפה שקע בייבוש, התייבש לאט מאוד, והליטוש היה קשה וסתם את הנייר מהר. טוב לסדקים או דנטים קטנים ולא עמוקים.
עוד שיטה - פשוטה ועם תוצאות טובות - לדחוס אבקה יבשה לחור, לטפטף עליה דבק CA ("סופרגלו") בצמיגות נמוכה (זה בד"כ הרגיל), שייספג היטב. אחרי ההתקשות - השיוף קל, וצפיפות האבקה גבוהה, ודומה לעץ
מכל מה שראיתי עד עכשיו - CA ואפוקסי הכי יתאימו לך מבחינת הגמישות והתוצאה.
יובל

למעלה