שאלה בנושא גפנים

שאלה בנושא גפנים

שבוע טוב לכולם! בנינו פרגולה בחצר, גובהה כמטר שמונים. פגולה די גדולה. ברצוני לשתול מספר גפנים מסביב לפרגולה. הגפנים צריכות לכסות את הפרגולה מלמעלה. הייתי רוצה זן בעל צימוח מהיר, וענבים טעימים. איזה זנים אתם ממליצים? האם כדי לשלב מספר זנים? איפה כדי או ניתן להשיג את הזנים המומלצים?

למה הפרגולה כל כך נמוכה? אחרי

שהגפן תכסה אותה, אדם שגובהו יותר מ- 1.50 מטר לא יוכל לעבור תחתיה. או שאני מפספסת משהו?

אלי חדש

New member
גפנים בסוכה

אני מציע לעשות טוב טוב חושבים לפני שעושים זאת. על מנת לקבל ענבים טובים דרוש לגפר את האשכולות ולרסס לעיתים קרובות. הגפנים מושכים אלהם דבורים וצרעות לרוב. בחורף בשלכת עושה הרבה ליכלוך. בקיצור במידה ורוצים לשבת בסוכה ולהנות ממנה אולי אפשר לבחור משהו אחר כמו פספלורה למשל. ומצד אחר אין כמו אשכולות ענבים יפים התלויים בגג הסוכה והם תאוה לעיניים ולחך.

איזה זן של גפן כדי לשתול?

אני מעונינת לשתול גפנים סביב הפרגולה שבתמונה. אך איני יודעת איזה זנים עדיפים ואיכן כדי לקנות אותם.

רוּפֵן

New member
איזה זן של גפן לשתול....

א. לא "גפנים" ברבים אלא 'גפן' אחת, מספיקה בהחלט. אם בכל זאת.. אז 2 גפנים, מאכסימום ! אחת בכל פינה של הסוכה. (גם גפן אחת, יכולה לכסות סוכה ענקית, הכל שאלה של סבלנות..) ב. אילו גפנים ?! אם אני לא טועה, אז מגורייך ב'ג'אוני'.. נכון ?! אז מה שאת צריכה לעשות זה.. ליצור קשר עם ותיקי המקום, או חקלאים ותיקים ולשאול אותם על זן מתאים לאזור.. והכוונה היא ל'ענבי יין' שאין מהם טעימים למאכל. הרבה תלאות עברו מתיישבי 'ג'אוני' ('גיא אוני'), עד שהגיעו למסקנה, איזה זן של גפן, מתאימה לאזור, לכן אין טעם לשאול את מי שגר בשרון או בירושליים, לסוג גפן המומלץ לאזורך.

מקום מגורי הוא אכן "גיא אוני"

אך רוב חקלאי האיזור ובהם משפחתי מגדלים נשירים. ידוע לי על משפחה אחת שמגדלת גפנים, אך הזן שלהם אינו מתאים לי כי קצב הצימוח שלו איטי ביותר.

ביקור בחנות הממתקים של מלצר

איזה מגוון. מתחשק לקנות את כל המשתלה. קניתי מלא צמחים שלא היו אף פעם.

גבי 26

New member
פרטי, נמקי והסבירי!../images/Emo6.gif

מה אנחנו רואים בתמונה, ילדים?

מקדימה חמציץ וולקני "וולווט סנסט"

2 מגשים של פשתנית מרוקאית, חרצית קרינית, דולפיניום רב שנתי, נמסיה בכחול-לבן ואדום-לבן,אסתר חורף, פעמונית, פרג חשוף וכמובן פוקסיות היו במבצע 1+1 מה יכולתי לעשות? זאת למרות עשרות ייחורי הפוקסית שניראים ממש טוב ונראה לי שכדי להעביר אותם לעציצים. בתמונה הפריחה בחצר.

גפן 'איזבלה' מאד ממליצה../images/Emo70.gif

שתלתי בגינה ברעננה לפני כשנתיים עם הרבה קומפוסט. עמיד למחלות לא היה צורך בשום ריסוס. נתן שנה אחר שנה הרבה פירות סגולים, מתוקים וטעימים.מוצלח מאד כמטפס על פרגולה. כדאי לדעת שהאשכול מבשיל בשלבים זאת אומרת שאוכלים בכל פעם שכמה ענבים מבשילים ולא כאשכול אחד בשל.

גם אצלי האיזבלה נהדרת

אבל התלבטתי אם להמליץ כי אני גרה בשפלת החוף. האיזבלה שלי בת שש שנים. מעולם לא רוססה. גדלה על גדר ולא על פרגולה. נותנת ענבים טעימים מאד אבל עם חרצנים ועם קליפה שלא כולם אוהבים ( אבל כולם אוהבים למצוץ את הענבים ולזרוק את הקליפות כי הם גדולים ועסיסיים. האשכול כאמור לא מבשיל בבת אחת וזהאומר שקוטפים כל פעם כמה ענבים אבל מצד שני יש שפע פרי לאורך כארבעה חודשים. מתכון אהוב מאד עלינו: לקטוף הרבה ענבים שהבשילו. לסחוט במחונת מיץ ולמלא תבניות של קרטיבים. טעים טעים טעים!!!!

../images/Emo91.gifאי אפשר לעמוד בפניהם:

שילוב חמציץ וולקני "וולווט סנסט" בשילוב אמנון ותמר 'ננסי' כתום

טסונמי1

New member
סוף כל סוף אני רואה שתילי

דרבן הפרש הרב שנתי -עד עכשיו ראיתי רק מוטציות הרבה זבל תוספת דישון מיפעם לפעם חצי צל -הפריחה מגיע לגובה של 170

טסונמי1

New member
הדלפיניום שקנית- באדיבות גוגל

מחר דבר ראשון בבוקר אני מיתקשרת למשתלה שלי שיזמינו - אבל מיד!

drorjs

New member
היי היי היי..

טסונמי! יש דלפיניום עמיד לקיץ בארץ עכשיו? ואם לא אז מה קרה בעצם? כמו כן גזמתי את הגפן שלי היום ודי באגרסיביות.. זה בסדר מבחינת הזמן בשנה?

טסונמי1

New member
את "הרב שנתי" לא הצלחתי להעביר

קיץ- אולי במקומות קרירים יותר זה אפשרי אבל גם עונה אחת הוא שווה צמח מדהים פשוט מדהים

oferessel

New member
מה גודל (שטח) הפרגולה?

ביקב תישבי יש סוכת גפנים ענקית (כ-200 מ"ר) מגפן אחת בלבד.

למעלה