שאלה בנושא גניבה

אודי04

New member
שאלה בנושא גניבה

לפני מספר חודשים שהיתי בבית מלון באזור הצפון כשארזתי את הבגדים בתיק ארזתי בטעות גם מגבת קטנה ששייכת לבית מלון. רק כשהגעתי הביתה הבחנתי שהמגבת של המלון נמצאת בתיקי התקשרתי לבית מלון כדי לבדוק איך אני יכול להחזיר להם את המגבת, הפקידה צחקה ואמרה לי שאני יכול להשאיר את המגבת אצלי. מה הדין במצב כזה? האם מדובר בגניבה או אני יכול להשאיר את המגבת אצלי? אודי

בלי כול קשר אני היתי

מכניסה את זה בחבילה ושולחת למלון בדואר את מגבת עם מכתב התנצלות מה שהם יעו אם זה בעיה שלהם, אבל לא משתמת בזה

אופירA

New member
מנהל
זו לא גניבה - לקחת בטעות

אבל להחזיר כנראה שצריך. ובוודאי שלא יזיק, למרות שהפקידה "ויתרה". אני לא חושבת שהפקידה ענתה מה שענתה על דעת בעל המלון. לדעתי, היא ענתה על דעת עצמה. תוכל לשלוח בדואר. ברר את הכתובת למכתבים.

mgb

New member
תוספת לדבריה של הגב' אופירה

בס"ד שלום ! כמובן שהסכמת הפקידה איננה מעלה ומורידה בעניין היתר לקיחת המגבת, זה אחד. שנית, המקרה מזכיר לי מדרש(איכה).. אדם אחד הלך בשביל בתוך שדה מרוב שהרבו ללכת שם אנשים, כמובן ללא הסכמת הבעלים. פוגש אותו ילד ירושלמי פיקח וטוען כנגדו: "מדוע אתה פוסע בתוך שדה שאיננה שלך?" עונה לו האיש : "בתוך שביל הנני מהלך.." משיב לו הילד: "כן..ליסטים כמוך כבשוה.." (כלומר גנבים כמוך יצרו את השביל הזה, ולכן כבר הותר לך ללכת כאן?!) בברכה מגב ---------- נ.ב שלא יובן אחרת אינני טוען שלקיחת המגבת במקרה ז-ה היתה גניבה..

למעלה