שאלה בנושא גן

שאלה בנושא גן

שירה הולכת לגן בספטמבר (התינוקת שלי הולכת לגן, מי היה מאמין?) שאלתי היא- לאלו שהילדים כבר בגן, האם דאגתם שהצוות בגן יידע שמדובר בפג? האם לדעתכם זה חשוב? מצד אחד שירה יחסית סגרה לחלוטין את הפער והיא ילדה שלא זקוקה לטיפול מיוחד, מצד שני- יכול להיות שאם כן יתייחסו אליה כפג אז יוותרו לה יותר בנושא האוכל, בנושא התפתחותי. ואם כן אז אני לא בטוחה שזה טוב בכלל. מה דעתכם?

אני יידעתי את הגננת

אבל אצלנו זה מקרה שונה. עומר נכנס לגן בגיל שנתיים, הוא נראה כמו ילד בן שנה וקצת, הלך רק 3 חודשים (ולכן היתה לו עדיין הליכה של תינוק) , ממש בקושי דיבר וכו´. הוא נכנס לקבוצת גיל יותר קטנה (היו שם ילדים עד שנה ו- 10 חודשים) ועדיין הוא נראה הכי קטן. יידעתי את הגננת על כל ההסטוריה ואני חושבת שנתנו לו יחס מיוחד. היו יותר סבלניים עם האוכל , קצת יותר גוננו וכו´. למה בעצם לא ליידע את הגננת? את מיידעת כדי שהיא תדע במה מדובר. אם שירה לא צריכה טיפול מיוחד היא לא תקבל טיפול מיוחד, אבל לדעתי זה לא מזיק לספר.

binon

New member
לא צריך ליידע

לא צריך ליידע את הצוות כי בהרבה מקרים הם אינם מבינים את המשמעות והדבר יכול רק להזיק (כמו שאמרת - ויתורים במקום שלא צריך וכו´...). צריך רק ליידע אותם אם יש בעיה מיוחדת ואם לא - לא להגיד כלום.

אם היא סגרה פער, אין מה להגיד

אם את מרגישה שזה לא יועיל או אפילו מזיק. אני לא הייתי אומרת - עונה אם שואלים אותי, אבל זהו. במשפחתון המטפלת יודעת אבל זו אווירה שונה מגן וחוץ מזה 3 הנכדות שלה היו פגות אז מחליפים חוויות. לא ייאמן ששירה תלך לגן בקרוב -
. הם אכן גדלים הרבה יותר מדי מהר!!!

אני היסטרית מהמחשבה שהיא הולכת לגן

אתמול הודעתי למטפלת ועבר יחסית בשלום, האמת שמאוד חששתי מזה.

שירה כיום איתך בבית?

זה מאוד קשה ומוזר לדעת שהיא לא תהיה בבית כמה שעות ביום. (אבל השעות שהיא כן תהיה בבית, יהיו מוקדשות אך ורק לה!) מטפלת שלא מתרגשת מהעניין אלא מסתכלת על הילדה כמו שהיא - זה כבר סימן טוב. אני בטוחה שהיא כבר פגשה כמה וכמה פגים.

אני אנסה לעשות קצת סדר בבלאגן

שירה בבית עם מטפלת ולה הודעתי ששירה הולכת לגן בספטמבר וזה עבר בשלום, מאוד חששתי מהתגובה שלה. בגן עוד לא אמרתי שהיא פגית.

אני בעד

ליידע את הגננת. כשדניאל נכנס לגן ידעתי את הגננת והכל היה בסדר גמור. כשבת-אל נכנסה לאותו גן הגננת כבר הכירה את כל ההסטוריה, מאוד גוננה עליה. שניהם השתלבו נהדר (בגיל שנתיים בערך).

שרינה1

New member
לדעתי, אם היא סגרה את הפער

אין מה להגיד. בדרך כלל עם פגים, הכוונה היא שעד גיל שנתיים וקצת הם יסגרו את הפער ויהיו כמו ילדים רגילים. אז אם שירה סגרה את הפער, למה לך להגיד לגננת? אם חלילה, היא לא תשתלב או משהו, תמיד תוכלי לומר שזה בגלל שהיא היתה פגית, אז מגיעות לה הנחות. שיהיה
אני זוכרת את דפיקות ה
שלי כשהם הלכו לגן בפעם הראשונה...

למעלה