תגובה לכל חברי שכתבו כאן.
אני קוראתי את השירשור והבנתי כי יש חילוקי דעות מי צריך ביטוח צד ג'. ואני רוצה לתת את דעתי על מה שכתבו כולם. נתחיל בזה שעפ'י חוק קיים, הדרישה לביטוח והחובה לביטוח, זה מבטיחות השייט פרק 10 תקנה 76 המגדירה מי חייב בביטוח. 77 החובה לא לשוט ללא ביטוח (זוהי גם התקנה המינהלית שעימה אוכפים כנגד כלי שייט שאין לא ביטוח כלל) ,80,78,79................ ציין POO27 :''ביטוח צד ג' הוא לא בשבילך אבל למענך!'' אין ספק שכל ביטוח מכסה אותך בתביעה, אבל לא צריך להסחף כי גלשן רוח יכול גם לעשות נזק פיזי, ניתקל ברחוב עם קורקינט באדם הוא יפול וישבור שן. אז מה? נלך עם סוכן ביטוח צמוד?. מה גם, שכאן מדובר כרגע לא על הגדלת ראש אלה על מה אני נדרש עפ''י חוק, נקודה. ציין גל קדר : ''אם אתה חושב שאין דרישה חוקית לכך ועצם הדרישה לביטוח היא גחמה של אנשי רספ"ן'' ''ברגע שכתוב לך בתעודת כושר השיט "חייב ביטוח צד ג" (התעודה מודפסת על ידי המחלקה ולא ע"י המפקח)'' בברור שעשיתי עם מספר אנשים הבנתי כי זוהי הנחיה לבצע רק אם יש ביטוח צד ג' לכלי שייט כמו זה שצויין פה כאשר אין לו כלל מנוע, כך ציין גל קדר ולעניין זה הוא צודק. שאר ההתפלצפויות פה בין התקנות הלוך ושוב לא נכון. אלה אם כן יש משהו שאני לא יודע. בנתיים אף אחד לא הציג לי פה חוק אחר. הארה: כלי כזה: (מפרשית ללא מנוע וללא ביטוח באורך 6 מ') איך בדיוק אמורים לאכוף נגדו? עפ''י איזו תקנה? מה החוק שדורש זאת ממנו? הרי העבירה המנהלית של משרד התחבורה/אגף הספנות האוסרת היא תקנה 77.) הנושא בבדיקה, זה פעם ראשונה שאני שומע את זה וזה לא נראה לי, העניין בברור. מבטיח לעדכן ולתת תשובות