שאלה בנושא ביטוח ?

haielbaz

New member
שאלה בנושא ביטוח ?

אהלן חברים אני בעלים טרי של קטמרן מדגם נקרה 6 שאורכה 6.10 מטר ללא מנוע ברישיון שייט שלה כתוב שאני מחוייב בביטוח צד ג' לשייט בשעות היום 1.מדוע ולמה ביטוח עם אין לי מנוע 2.מדוע ולמה ביטוח עם אני קטן מ7 מטר למי מכם שיש לו קטמרן מה אתם עושים ? בבקשה מכם רק אנשים יודעים בברור ולא אלה שמשערים ! תודה מראש חי!

כל כלי שייט מעל חמישה מטרים

חייב ברישוי וחייב בביטוח צד ג ללא כל קשר אם יש לו מנוע או לא

גל קדר

New member
ויותר ספציפי

הפרק ה-13 לתקנות הנמלים קובע לאלו כלי שיט יש פטור מכושר שיט וכפועל יוצא מכך ביטוח. פרק 13, סעיף 104 סעיף קטן 5 קובע פטור לכל סירת מפרש שאורכה אינו עולה על 5 מטרים. אתה מוזמן לפנו ולקבל הצעת מחיר לביטוח 03-6950950 יום נהדר, גל

fin2

New member
אני לא כלכך מסכים עם פשוט שייט וגל קידר

פרק 10 מתקנה 76 בבטיחות השייט מדבר על חובת ביטוח ומציין מי כן צריך ביטוח צד ג'. אז אולי אני עיוור אבל גם לא מבין? אבל הנה ציטוט מועתק מהתקנות: פרק עשירי: ביטוח כלי שיט מפני סיכוני צד שלישי 76. בפרק זה, "כלי שיט"- כלי שיט שתפוסתו ברוטו אינה עולה על 100 ואורכו המרבי אינו עולה על 24 מטרים, המונע בכוח מנוע, בין שהמנוע מחובר אליו חיבור של קבע ובין אם לאו, ושנתקיים בו אחד מאלה: (1) הוא מסיע נוסעים בשכר; (2) ירכתי כלי השיט בנויים כך שניתן לחבר אליהם מנוע חיצוני והמנוע מחובר אליהם הלכה למעשה; (3) בכלי שיט מוצב מנוע. 77. (א) לא ישיט אדם כלי שיט במימי החופין ובמים פנימיים של ישראל, אלא אם הוצאה פוליסת ביטוח בת תוקף המבטחת אותו אדם בשל חבות כלשהי אשר הוא עשוי לחוב בשל מותו או חבלה בגופו של כל אדם אחר שנגרמו תוך או עקב השטת כלי השיט בידי אותו אדם; ואולם אין חובה שהפוליסה תכסה - (1) חבות של מעביד בשל מותו או חבלה גופנית של עובד המבוטח לפי פרק ג' לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשכ"ח- 1968, כשהמוות או החבלה הם עילה לגימלה לפי אותו חוק; (2) חבות שבחוזה. (ב) לצורך תקנת משנה (א) יראו כל אדם כמי שמשיט כלי שיט אם הוא ממלא תפקיד כלשהו בהשטתו. דבר שני: לגל קדר !!!, אתה טועה לדעתי כי הפטורים בפרק 13 בתקנה 104 שאומר הוראות פרק ראשון עד פרק חמישי לא יחולו על כלי שייט........ ונושא הביטוח הוא פרק 10. אז בבקשה מכם אם קיים חובה אולי תראו לנו אותה רשומה ולא לזרוק סתם. ציטוט העתקת התקנה: 104 (א) הוראות הפרק הראשון עד הפרק החמישי לא יחולו על כלי שיט כדלקמן, למעט כלי שיט המשמש להובלת נוסעים בשכר או להשכרה לנוסע..................

גל קדר

New member
תשובה לfin 2

שמחתי על התיחסותך. זה הופך לדיון מעמיק ומעניין. קצת ציטוטים מהתקנות: פרק 13, סעיף 104 ציטוט:"הוראות הפרק הראשון עד הפרק החמישי לא יחולו על כלי כדלקמן למעט כלי שיט המשמש להובלת נוסעים בשכר": סעיף קטן 5. ציטוט: "סירת מפרש אשר אורכה אינו עולה על 5 מטרים – בעת השטתה בתחום המים הפנימיים ומימי החופים של ישראל". מכיון שהשאלה היתה לגבי נקרה 6 שאורכה 6.1 מטר, הרי שפרק 5 כן חל עליה. פרק 5 סעיף 28 ציטוט "כלי שיט ישראלי יבדק בדיקה כללית בידי מפקח כלי שיט במועדים המפורטים ממועד התחלת הבדיקה הכללית האחרונה שנערכה בו: (4) סירת מפרש או סירת חתירה- כל שנתיים ואם סירת המפרש או סירת החתירה משמשת להסעת נוסעים או משאות בשכר – כל שנה." סעיף 29 ציטוט " בדיקה כללית בלע שיט לפי תקנות אלו כוללת..... וכן כל דבר אחר שלדעת מפקח כלי שיט דרוש לבדקו לצורך קביעת כשירותו של כלי השיט לשיט". מכיון שהשאלה היתה מאיפה נובעת הדרישה לביטוח, אזי זו התשובה. כמו שאמרת, כדי לקרוא את כל החוק ולא לזרוק סתם. נכון שבפרק ה-10 לא מוזכר כלי שיט שמונע בכח הרוח בלבד, אבל בסמכות הבוחן לדרוש ביטוח גם מכלי שיט זה. הרי חובת הרישום חלה עליו. ערב טוב,

fin2

New member
אל תכעס אבל עדיין לא מספק

1. רשמת ואני מצטט '' אבל בסמכות הבוחן לדרוש ביטוח גם מכלי שיט זה.'' והדרישה היא לכשירות וביטוח זה לא כשירות. 2. איזו סמכות? אני מכיר את פרק 10 ולא יותר מזה. ואם כבר הסמכות היא של המנהל ולא הבוחן. לגבי תקנה 104 סעיף קטן 5 מדובר רק על רישון השייט (כושר השייט) ולא ביטוח צד ג'.

גל קדר

New member
לא כועס, נהנה

שתי תשובות- 1. אם אתה חושב שאין דרישה חוקית לכך ועצם הדרישה לביטוח היא גחמה של אנשי רספ"ן, אז אני לא יכול להתווכח איתך. תקרא את מה שPOO27 כתב ותבין. 2. ברגע שכתוב לך בתעודת כושר השיט "חייב ביטוח צד ג" (התעודה מודפסת על ידי המחלקה ולא ע"י המפקח) הרי שהביטוח הוא חלק בלתי נפרד מכושר השיט של הכלי ובלי ביטוח אין לכלי כושר שיט. אם גם זה לא מספק אותך, פנה לרספ"ן או עו"ד, או שאולי חבר אחר בפורום ינסה לפרש עבורך את התקנות. יום נהדר ושמחתי לעזור. גל

fin2

New member
כנראה שהדרישה של רספן אכן גחמה.

גם אני לא יכול להתווכח איתך על כך. מעניין על סמך מה הדרישה שלהם לכך. הפרוש שלי נכון. תראה מה כתב כן sagy70 . בו נמתין לבדיקתו.

מאיר ריבא

New member
נקרה 6.0

ראשית: ברכות. קנית כלי שייט שרבה ההנאה ממנו. אני משייט על כזה שנים רבות. שנית, לענין: הכלי חייב ביטוח וכושר שייט. כושר שייט לא ניתן לעבור ללא הצגת תעודת ביטוח צד ג' (מה שקרוי טופס 14). פרטי הציוד הנבדק ע"י בוחן בעת בדיקת כושר השייט רצופים במסמך הנלווה. לפני כושר השייט, אתה צריך להעביר בעלות על הסירה לידיך (בדומה לכלי רכב) - פעולה זו נעשית מול בוחן רספ"ן, על סמך טופס שממלאים אצלו, ויש להציג לבוחן רשיון קודם של הסירה, תעודות זהות של המוכר והקונה, כולל התייצבות של הצדדים (המוכר והקונה) לזיהוי.

poo27

New member
ביטוח

איש יקר, ביטוח צד ג' הוא לא בשבילך אבל למענך! תחשוב על כך שבטעות בגישה לחוף תפגע (חס וחלילה)באדם שהחליט לשחות לך בנתיב,או בטעות תפגע בסירה אחרת הביטוח מכסה את צד ג' (הנפגע) גם אני משלם אותו וזה חלק מלהחזיק סירה המלצתי לך אל תתקמצן בנושא הזה מעבר לחוקיות הנושא.

sagy70

New member
תגובה לכל חברי שכתבו כאן.

אני קוראתי את השירשור והבנתי כי יש חילוקי דעות מי צריך ביטוח צד ג'. ואני רוצה לתת את דעתי על מה שכתבו כולם. נתחיל בזה שעפ'י חוק קיים, הדרישה לביטוח והחובה לביטוח, זה מבטיחות השייט פרק 10 תקנה 76 המגדירה מי חייב בביטוח. 77 החובה לא לשוט ללא ביטוח (זוהי גם התקנה המינהלית שעימה אוכפים כנגד כלי שייט שאין לא ביטוח כלל) ,80,78,79................ ציין POO27 :''ביטוח צד ג' הוא לא בשבילך אבל למענך!'' אין ספק שכל ביטוח מכסה אותך בתביעה, אבל לא צריך להסחף כי גלשן רוח יכול גם לעשות נזק פיזי, ניתקל ברחוב עם קורקינט באדם הוא יפול וישבור שן. אז מה? נלך עם סוכן ביטוח צמוד?. מה גם, שכאן מדובר כרגע לא על הגדלת ראש אלה על מה אני נדרש עפ''י חוק, נקודה. ציין גל קדר : ''אם אתה חושב שאין דרישה חוקית לכך ועצם הדרישה לביטוח היא גחמה של אנשי רספ"ן'' ''ברגע שכתוב לך בתעודת כושר השיט "חייב ביטוח צד ג" (התעודה מודפסת על ידי המחלקה ולא ע"י המפקח)'' בברור שעשיתי עם מספר אנשים הבנתי כי זוהי הנחיה לבצע רק אם יש ביטוח צד ג' לכלי שייט כמו זה שצויין פה כאשר אין לו כלל מנוע, כך ציין גל קדר ולעניין זה הוא צודק. שאר ההתפלצפויות פה בין התקנות הלוך ושוב לא נכון. אלה אם כן יש משהו שאני לא יודע. בנתיים אף אחד לא הציג לי פה חוק אחר. הארה: כלי כזה: (מפרשית ללא מנוע וללא ביטוח באורך 6 מ') איך בדיוק אמורים לאכוף נגדו? עפ''י איזו תקנה? מה החוק שדורש זאת ממנו? הרי העבירה המנהלית של משרד התחבורה/אגף הספנות האוסרת היא תקנה 77.) הנושא בבדיקה, זה פעם ראשונה שאני שומע את זה וזה לא נראה לי, העניין בברור. מבטיח לעדכן ולתת תשובות

למעלה