שאלה בנושא אנמיה...

שאלה בנושא אנמיה...

בתור אנמית [בת 18 וחצי] שנגרמה כתוצר מחוסר ברזל והמוגלובין בדם [B12], מהם המזונות המומלצים לי ביותר?

מה הרופא אבחן

ועל איזה טיפול הרופא המליץ? אם יש לך נתונים של בדיקות דם, אני מניחה שיש רופא ששלח אותך לבדיקות הדם האלה.

אני כבר שנתיים

עושה בדיקות דם, ותמיד ההמוגלובין שלי נמוך [בסביבות 9-10]. לקחתי כדורי ברזל למשך תקופות מוקצבות כל הזמן הז, גם הייתי צמחונית, אבל עכשיו אני חוזרת לאכול בשר ע"פי הוראת הרופא שלי- םשוט חשוב לי לדעת אילו עוד מאכלים יש עם ברזל שאפשר לאכול שהם לא בשר.

ואת כבר שנתיים

עם המוגלובין של 9-10, וההמלצה היחידה שלו היא שינוי תזונתי?! אני רוצה לוודא שהבנתי נכון...

לא..

הוא רוצה שאני אחזור לקחת כדורים [היתה הפסקה ארוכה מאוד של כמה חודשים שלא לקחתי כדורים, ואם כן אז בצורה לא סדירה] אבל מייעץ לי להתחיל לאכול גם מאכלים עם ברזל שבריאים לי, ולהתחיל לאכול בשר כי בסוף אני אהרוג את עצמי או משהו כזה.

מה שמחזיר אותי לשאלה הראשונה

כשלקחת כדורי ברזל, האם זה עלה והגעת לרמה תקינה? ובאיזו מהירות אחרי שאת מפסיקה לקחת את חוזרת לערכים נמוכים כל כך?

כדורי הברזל עוזרים..

אבל רק בקצת, וכשאני מפסיקה לקחת אותם אז אחרי חודש כבר שוב צונח לי המספר. בגלל זה הוא המליץ לי לעזור להם קצת בתזונה עתירת ברזל.

נשמע מאוד לא תקין

ואולי מצביע על בעיות ספיגה. הייתי מציעה לחקור קצת יותר לעומק מה מביא לכך שכדורי ברזל בקושי עוזרים, ובלעדיהם את צונחת כל כך מהר.

הרופא מטפל בזה :) תודה!

אבל אני עדיין רוצה רשימה של מאכלים שאני יכולה לאכול ושיש בהם ברזל, כי ניסיתי באינטרנט והיה ממש קשה למצוא. אין כמה מזונות עיקריים? [אני יודעת על עדשים ושקדים, ובשר. אבל זהו] כי מעבר לכדורים אני גם רוצה לרבל ברזל בדרך טבעית לא יודעת יעשה לי יותר טוב. ושוב, תודה על העזרה!

למעלה