שאלה בנושא אישורי IVF

רות10

New member
שאלה בנושא אישורי IVF

אני חברה בקופ"ח מכבי ואמורה להתחיל IVF ראשון בחודש ינואר. אציין שאני בת 33 ללא ילדים. קיבלתי אישור מהקופה ל-4 טיפולים עד 10.04! האם ידוע לכן על מיגבלה של מס' טיפולים בשנה? הלוואי ואקלט ולא אזדקק ליותר, אבל במידה וכן האם יש אפשרות לערער? האם מישהי התנסתה בזה ויש לה טיפים לסייע לי? אודה על תגובתכן.

rozi3

New member
אני יודעת שמגיע 4 טיפולים בשנה

כלומר בשנה קלנדרית (מינואר עד ינואר). גם אני במכבי וללא ילדים וקיבלתי דף שמפרט את מספר הטיפולים שמגיע לנו. גם אני מקווה שלא תצטרכי את כולם ולכן אשלח לך
ואחזיק לך גם
אז שיהיה בהצלחה

טיפטיפ29

New member
4 טיפולים לא בשנה קלנדרית

אלא מהרגע שהתחלת, אם התחלת ביוני את הטיפול הראשון, יש לך עד יוני הבא 4 טיפולים. הסיבה שהם מגבילים את הטיפולים היא שלא נדחוף יותר מדי הורמונים, בכל מקרה, מגיל 35 (אם אני לא טועה, או 40) ההגבלה היא עד 6 טיפולים בשנה, לפחות ככה זה במכבי. ובאמת שלא תזדקקי לזה...

נועם@בת

New member
4 טיפולים בשנה

במקרים מיוחדים הועדה מאשרת יותר. אם אין תגובה ואין שאיבה 3 פעמים רצופות זכותה של הועדה לא לאשר יותר. בהצלחה נועם

k o k o p e l i

New member
מה לגבי המקרה הבא?

כשמתחילים טיפול שנועד להיות טיפול IVF, התגובה חלשה ומחליטים לעשות הזרעה במקום? זה נחשב כמו טיפול IVF ? אם ניתן אישור לארבעה טיפולים, האם אפשר להגביל פתאום אחרי השלישי אם אין תגובה ולא לתת עוד צ'אנס? נשמע לי מאוד בעייתי....

נועם@בת

New member
טיפול כזה נחשב טיפול שלא הגיעו

לשאיבה. אחרי 3 טיפולים כאלה קופת החולים יכולה לסרב לאשר את הטיפו להרביעי, אבל צריכה לאשר אותו במקום אחר. זה מה שכתוב בחוק הבריאות, בעייתי אוו לא הקופות לא יממנו טיפולים שבמחינתם הם חסרי סיכוי. מה שצריך זה לסגור עם בית החולים שלא יקח את ההתחייבות על החלק הראשון וכך הטיפול לא יחשב כIVF. יש קומבינות קטנות כאלה. נועם ~שבעברה כמה טיפולים כאלה~

k o k o p e l i

New member
רגע .. רגע.. רגע..

(בתקווה שהשאלות שלי תיאורטיות לחלוטין !!) לאשר במקום אחר = בית חולים אחר? ומתי בדיוק סוגרים את ענין ההתחייבות? כי עד כמה שאני יודעת, בכל פעם שבמכבי מאשרים לי טיפול, רשום עליו במפורש שזה לא IVF.

נועם@בת

New member
אני לאיודעת מתי סוגרים

לכל קופה הדרכים שלה. אני דיברתי על מה שנגזר מתוך חוק בריאות. אחרי 3 טיפולים בהם לא הגבת הקופה יכולה להפסיק את הטיפולים. יחד עם זה, כלשון החוק " יש לאפשר לאישה טיפול נוסף (אחד לפחות) ביחידה אחרת להפריה חוץ גופית". אני מניחה שזה בשלב בו את מוציאה את טופס 17. בלאומית למשל, בכל טיפול את צריכה לקבל אישור מחדש. אין לי מושג איך זה מתבצע בקופות אחרות במצב בו היו 3 טיפולים בהם האשה לא הגיבה. נועם

למעלה