שאלה בנושא אוכל.

Island Woman

New member
שאלה בנושא אוכל.

שלום. אני חדשה כאן בפורום ויש לי ילדה בת שבועיים, שאוכלת מטרנה. שאלתי ה-1 היא בנושא הכמויות. האחות בטיפת חלב אמרה כי ילדים בגילה צריכים לאכול בסביבות 80-90 CC לארוחה. לעיתים זה מה שאכן קורה, ולפעמים ישנן ארורות שהיא אוכלת רק 60. הבנתי שאין טעם לדחוף יותר מידי אך ביום יומיים האחרונים שמתי לב כי אם הייתי נותנת לה יותר היא הייתה מסיימת אותם. בעיקרון אני מכינה את הארוחה בכמות של 120 (לפי הוראות היצרן) ונותנת לה עד 90. השאלה היא אם זה נכון לעשות כך, או שאולי כדאי לשפוך את התכולה עד 90 וכך להאכיל אותה? או שאולי יש צורך לתת לה עוד? אני לא רוצה למנוע ממנה את מה שהיא צריכה אך לא מעוניינת להעמיס עליה. שאלה נוספת- בנוגע לפטמה.. קניתי סוג מבויים של בקבוקים שכנראה היה משהו לא נכן בייצור ולמרות שהן הכי קטנות שמתי לב כי הילדה מסיימת ארוחה בתוך 3 דקות בלבד ואח"כ מקיאה. שיניתי את הפטמות לסוג אחר והתאמתי אותן לבקבוקים הקיימים (שאמורים להיות עם פטנט נגד גזים)אך הפטמות האלו מס' 2 ולא 1 אך נראה כי הילדה מסיימת את הארוחה תוך 15-20דקות, עם הפסקה באמצע למנוחה והוצאת אוויר ומאז גם לא מקיאה. השאלה היא אם להמשיך כך או שלעבור לפטמות מס' 1? תודה וסליחה על אורך ההודעה. זה בגלל שאני אמא טרייה טרייה.

תשובה

אין כמויות מדויקות, כל ילד אוכל לפי רצונו ולכן תתני לה כמה שהיא רוצה. כל עוד היא עולה במשקל ולא מקיאה זה אומר שאלו הכמויות שהיא צריכה ודורשת. לגבי הפטמות- נשמע שהפטמה שאת משתמשת היא טובה: קרי, אוכל בזמן סביר ולא מקיאה לאחר מכן.

למעלה