שאלה בנושאי הארה

אייבורי

New member
שאלה בנושאי הארה

מהי בעצם הארה ? האם חוויתם הארה וכיצד זה השפיע על החיים שלכם ? מדוע בכלל לרצות להיות מואר ? האם אפשר להיות מואר בלי לנסות להגיע להארה ? האם הארה איננה קיימת בתרבות היהודית\נוצרית ?

אייבורי

New member
אני מבין שאתה נובח

שואל הב הב הבבבב. <אני קצת חלוד בכלבית שלי, חתולית שולטטת>

הצופה.

New member
כמו שהכלב במסלול המרוצים יכול רק לדמיין

ארנב או שפן (כי הוא לא תפס אחד כזה מעולם) אבל הוא בטוח שהוא יודע מה זה.. כך יסבירו לך מה היא הארה..

בת דמות

New member
יש לי שאלה אחרת

מה היא בורות? (\שכחה \חוסר מודעות\ סבל\ תחושת כבילה- מחנק- ניתוק- אובדן- חוסר משמעות\ בלבול- צער- חוסר וודאות- חוסר אמון קיומי\ חוסר איזון) מה יוצר אותה ואיך נדע שהיא אמיתית? האם אתה חווה בורות? (\...) איך זה משפיע על החיים שלך? מדוע בכלל לרצות להשתנות? האם אפשר להתפתח בלי כוונה, תשוקה ורצון להתפתחות? מה הקשר בין בורות (\..) לאמונה? מה הקשר בין נפרדות ליחסי אהבה בין אדם לאלוהים? איזה יחס מתקיים בין נשמה לאלוהים? איזה יחס מתקיים בין נשמה לאדם?

אייבורי

New member
תשובה אחרת

בורות היא חוסר ידיעה, לעיתים רבות בורות איננה משפיע על חייך ואין צורך לשנות את המצב לדוגמא: אני מניח שרוב האנשים פה בורים בנוגע להכנת גבינות או בורים בנוגע להבנת האלקטרוניקה שמאחורי הפלאפון הנייד. כמות הידע בעולם היא אינסופית ולכן אנחנו חווים בורות כמעט בכל נקודה וזמן. לרוב אין לזה השפעה על החיים. אני חושב שכמו הרבה התפתחויות בעולם שקרו במקרה, בהחלט אפשר להתפתח בלי כוונה מוסדרת. לשאר השאלות אין לי תשובה, אולי אם נמקד שאלות יהיו לי רעיונות אחרים.

Mist2

New member
יש להבדיל בין ידע נחוץ לידע לא נחוץ

כיוון שאתה שאלת על הארה, יש להתיחס לידע בתכום הזה ולא לידע בהכנת גבינות. "דע את עצמך" היתיחס לכל מה שקשור לבורות ביחס לאימרה זו...

אייבורי

New member
../images/Emo203.gif../images/Emo120.gif

לא הצלחתי להבין אותך. מאחר ואני בור בנושא הארה חשבתי שתוכלי להאיר את עיני. ואני משתדל לדעת את עצמי בכל ערב אבל זה שייך לפורום אחר.

Mist2

New member
לא הבנתי מה לא הבנת?

בסך הכל המלצתי לך להפסיק להתעסק בגבינות, אם אתה רוצה להבין את ההארה. (מבחינה שכלית) מבחינה מעשית, אתה יכול לעסוק בגבינות או במדיטציה או בכל דבר אחר, ולהגיע להארה....

יופי של שאלה(ות)

כשאתה שואל "מהי בעצם הארה?" למה אתה מתכוון במילה הארה? הרי לא בחרת סתם באופן אקראי במילה זו,

אייבורי

New member
אני קורא בפורום

לדעתי הזכירו את המילה הארה לפחות פעם ביום. חשבתי להשכיל ולפחות להבין מהי הארה המדוברת.

drall

New member
אנא עיין במאמרים בפורום

יש מאמר שלי על ההארה שייספק לך הרבה אינפורמציה ספציפית , מה שלא תקבל מהבטלנים המקומיים. בברכה.

lost insight

New member
המאמר הזה

עוצמתי ביותר... רציתי לשאול אותך ו \ או את בארס מדוע נחוץ (או כדאי) להכיר את כל האומים, הברגים והתפקודים?

בארס

New member
תשמע

ראשית, לא לגמרי זכור לי מתי טענתי את הטענה הזו באופן הזה, והייתי רוצה לסייג שצריך להזהר לא ליפול כאן למלכודת הלימוד השכלתני. אם מצליחים לעקוף את המלכודת הזו, אזי ההמלצה הזו מציבה בפנינו את ההרד-קור של החקירה העצמית, שקשה להסביר אותה באמת, כי מדובר כאן במהותו בתהליך אלכימי של ממש, אבל היא מבוססת על הקונספציה שאתה לא יכול להכיר את עצמך מבלי להחשף (כלומר מבעד למסכה או לפרגוד) והכוונה כאן היא שמצד אחד ההכרה שלך לומדת להכיר את כל הברגים והאומים ומצד שני הברגים והאומים לומדים להכיר את ההכרה שלך...שניהם אספקטים שונים של ההוויה השלמה שלך, שבדרך כלל נתפסים כאלמנטים נפרדים, כמו יד ימין ויד שמאל, ומעבר (ואולי גם בזכות ה) לשינוי האלכימי שמתרחש בכל אחד מהם ע"י המפגש הזה, יש סיכוי טוב שמהלך חקירתי מקיף שכזה יביא לכדי חשיפה של הכוליות שמחברת ומכילה את שתי ה"ידיים" האלו. אולם, יש עוד סייג די משמעותי שלגביו יותר קשה לעזור והוא שלדעת חכמים כאלו ואחרים הלימוד הזה לא יכול להתחיל מכל נקודה ולעבור דרך כל נקודה באופן "אקראי", יש דברים שצריך ללמוד ולהכיר קודם ויש איזה סדר (או כמה סדרים בהתאם למתודולוגיה כזו או אחרת) מובנה שצריך לעבור כדי שהתהליך יתבצע בשלמותו (ולאורך לא מעט זמן מטבע הדברים) וזו הסיבה שבאופן עקרוני אני בעד עבודה מסודרת שמנוהלת ע"פ עקרונות שנובעים מתפיסה שלמה של האדם והמציאות ופחות תומך במה שאפשר לקרא לו "הוצאת תרגולים מהקשרם". ולא, אני לא מתכוון להכנס לדיונים ולויכוחים איזו דרך או מתודולוגיה נובעת מתפיסה כזו ואיזו לא. :)

הארה היא

מצב פסיולוגי של מערכת עצבים נקיה ממתחים. אז היא גם נתמכת ע"י כל חוקי הטבע. וכל חוקי הטבע משתקפים בה.

אייבורי

New member
הסבר מעניין

אבל דרול טוען בדיוק ההפך הוא טוען לפחות לפי מה שהבנתי, כי זהו מצב לא טבעי.

למעלה