שאלה בנודע ל-GPZ 500

Vertigo2k

New member
שאלה בנודע ל-GPZ 500

האם לשים נוזל קירור או שרק מים זה מספיק ??

עדיף נוזל קירור... כי אחרי הכל זה

נוזל שזאת המטרה שלו... אבל גם אם תשים מים זה לא סוף העולם...

TheReverend

New member
נוזל קירור עדיף כי הוא מונע הצתברות

של אבן במערכת הקירור. הסיבה השנייה לעדיפות נוזל הקירור היא מניעת קיפאון של המיים במערכת אבל זה לא רלוונטי לארצנו החמה.

C O L T

New member
מחליף או מוסיף?

אם זה החלפת כל נוזל הקירור - חייבים נוזל קירור מתאים. אם חסר קצת וצריך להוסיף - מים מזוקקים בלבד.

מים זה רק אם אין ברירה

מערכת הקירור באופנוע הינה מערכת רגישה מאוד וביחוד זו של הGPZ. אם נתקעת ובתור פתרון חרוםשים מים אבל תחליף אותם לנוזל קירור בהקדם האפשרי.

Vertigo2k

New member
אז עד עכשיו שמתי מים...

אני מבין שהגיע הזמן לקרר אותו כמו שצריך... לשאוב את כל המים שיש ולשים במקום נוזל קירור ??? איזה סוג צריך וכמה ???

TomaC

New member
נוזל קירור- ולא בגלל שהוא מקרר יותר

הסיבה להשמת נוזל קירור היא ה"מרקם" השמנוני שלו. מים "תוקפים" את ראש המנוע ופוגעים במעברים- פגיעה אשר במידה גבוהה עלולה לגרום לבריחה של קומפרסיה מתא הבעירה אל מערכת הקירור. ההשלכות של זה כבר ברורות (אם לא- אוכל להסביר). הוספת מים- לא נורא.( הגדרת היצרן היא 50/50 (מים/נוזל). לא יקרה כלום אם תהיה חריגה מזה. מים בלבד יגרמו לנזק מצטבר לראש. תומר

Moo Moo

New member
מנצל"ש: איזה מים צריכים לערבב?

עם נוזל קירור? או מה עדיף? 1.) מים מזוקקים? 2.) מי ברז רגילים? 3.) מינרלים? (בספק מאוד). על הLABLE רשום ADD 50% WATER

Wile Coyote

New member
אם אין ברירה - מיים מזוקקים

אפשר (בשקט) להתעלם מהתוית או לקנות נוזל מוכן לשימוש. שימוש במיים בלבד (מי ברז רגילים כל שכן) עלול לגרום לקורוזיה במעברי המים, ומכאן הדרך לסתימת המעבר ויציאת המנוע לגמלאות קרובה. נכון שבמסלולי מרוצים אסור השימוש באנטי פריז, אך גם שם הרוב משתמשים בתערובות שונות ולא במים. בהתחשב בעלות נוזל הקירור, נראה לי מצחיק לחסוך שם כסף. גש לסניף ACE/הומסנטר/תחנת דלק קרובה וקנה שם מיכל נוזל קירור שיספיק לך להרבה זמן.

Moo Moo

New member
../images/Emo45.gif תודה, וממש אסור להתעלם מהתווית

ממה נבע האובראול הראשון שלי? מהנוזל קירור הזה, קניתי אותו בחנות בהמלצת מומחה, וששאלתי בחנות עם צריך להוסיף מים נענתי בשלילה, כמובן שבחנות טעו, לא קראתי היטב את התווית ומלאתי כל פעם קצת נוזל קירור (תמיד היתה דליפה קטנה) ללא מים. בסופו של דבר החומציות של הנוזל אחלה את האטם ראש מנוע והבוכנה חרטה את הצילינדר. אני משתמש בנוזל קירור יותר איכותי מהנוזלי קירור המוכנים בתחנות דלק. בהזדמנות הקרובה אני ירוקן את כל הנוזל קירור הקיים וימלא תערובת שלו ושל מים מזוקקים. THANKS

Wile Coyote

New member
הנוזל לא חומצי, פשוט מנסים לחסוך

רוב הסיכויים שכבר הייתה לך בעייה (הצורך להוסיף כל הזמן נוזל רומזת על זה). נוזל הקירור אינו חומצי, הסיבה למהילה היא או צמיגות (שלילי בזנ"ט) או חסכון בכסף בסגנון: "מכרתי לך 4 ליטר אבל למעשה זה 8, איך אני בשבילך?" בוא נגדיר את זה ככה, אם הנוזל באמת היה גורם לקורוזיה, המים היו רק מאיטים את הפעולה ולא מבטלים אותה...

Moo Moo

New member
הבעיה היתה גומייה טיפה סדוקה

במשאבת מים, נזילה ממש ממש ממש קטנה, שחייבה מילוי קטן פעם בשבוע. צודק ואולי הנוזל לא חומצי מידי אלא סמיך מידי, הנוזל הוא איכותי מאוד של חברת FIAT וניקרא PARAFLU, מגיע במיכל של ליטר ובעירבוב מים הוא 2 ליטר.

TomaC

New member
מים מזוקקים או מי ברז מורתחים

שמים מים מזוקקים מאחר ולא רוצים להכניס אבנית למערכת. מים מורתחים ומסוננים כבר נטולי אבן ולכן (לדעתי) פיתרון טוב. תומר

למעלה