שאלה בנוגע לJS וPHP

שאלה בנוגע לJS וPHP

שלום לכולם,

אני די בהתחלת דרכי עם PHP וJavascript ואני עובד איתן באמצעות פלטפורמת אקליפס. נראה לי שהפלטפורמה הזאת לא מאפשרת לי לייצר פונקציות גרפיות מורכבות יחסית או לבנות משחקים עם שפות אלו, למרות שזה מה שמעניין אותי. הייתי שמח לדעת אם יש פלטפורמה אחרת (עדיף חינמית אבל לא חייב) שכן מאפשרת לבנות משחקים וכ"ו בשפות אלו ובקלות יחסית.

Kent5

New member
אני רוצה לבנות את מגדלי אקירוב

במה כדאי לי להשתמש - במלט או בבטון ?

bnayal

New member
1. PHP זאת שפת צד שרת,

לא כותבים בה משחקים, אלא רק את הצד שאחראי עליו השרת (שמירת נתונים ומידע של המשתמשים במשחק, לדוגמא).
2. אקליפס היא לא פלטפורמה היא סביבת פיתוח, היא נותנת כלי עזר לפיתוח, במקרה שלך PHP ו-JavaScript (למשל השלמה אוטומטית של פונקציות).
3. בעזרת HTML5 ו-JavaScript כנראה שאפשר לבנות משחקים יפים מאוד (לדפדפן תומך כמובן).

כל שאלה על צד לקוח (ממשק משתמש) להפנות לפורום בוני אתרים (מספר 156).

בהצלחה,
בניה

gilmad

New member
תגדיר משחקים....

איזה סוג של משחקים?
אם זה משחק עתיר אנימציות אז כדאי שתדע:

PHP הוא מיועד לתקשורת עם השרת. האקליפס יכול לשרת אותך לבנות את הלוגיקה של המשחק.

החלק הויזואלי של המשחק יבנה או בJS (בעזרת SVG או אפילו openGL לדפדפנים חדשים) או בפלאש

יש גם אפשרות לבנות בעזרת ג'אווה - אבל אני לא מכיר אף אחד שמפתח משחקים בג'אווה לווב... (חוץ מיאהוו בזמנו... אולי עדיין...)

Dwarf2

New member
openGL לא עובד בצורה חלקה

אני גם רוצה לבנות משחקים ניסית להריץ משחקים ב openGL וראיתי שיש אתו לא מעט בעיות יש כמה מגבלות למשל אם יש לך מערכת הפעלה win xp לא תוכל להריץ openGL וגם הוא נתקע והוא כבד.
חשבתי ללכת לכיוון svg u canvas למרות שיש ביקוש גדול ל canvas היה לי יותר כימיה עם svg.

terra2

New member
אז תתפלא כן אפשר לפתח משחקים באמצעות

html5 js ו php ואפילו די מורכבים..
עם html5 אתה יכול להיעזר באלמנט ה canvas אותו תצתרך ללמוד לעומק כי הוא עדיין בשלבי פיתוח (העתיד שלו לדעתי הולך להיות ממש מעולה לדעתי).
תהיה בעניין שליצור משחק עם javascript זה הרבה פחות פשוט מאשר עם java נגיד.. זאת שפה די מלוכלכת שצריך להבין בה לעומק את ה oop. והאובייקטים.

רמת הספריות המוכנות די נמוכה ואתה תעדיף ליצור אותן לבד ובעצם לכתוב סוג של מנוע משלך.. לדוגמה ליצור מחלקה שתטפל בפעולות עכבר או מחלקה לגרפיקה וחישובים.

קח סיפתח למשחק ..
http://michalbe.blogspot.com/2010/09/simple-game-with-html5-canvas-part-1.html

ובנוסף תנסה לחשוב איך אתה יכול ליצור תקשורת עם ה database שלך (באמצעות php כמובן)בעיקר לשמירה ומשיכת נתונים.
תשבור את הראש על חישובים ורעיונות, ואל תוותר.

כמובן שתוכל ליצור גם משחקי דפדפן ללא גרפיקה שזה קצת יותר פשוט.

אם תצליח בתחום לדעתי אתה תבין לעומק יותר את מבנה הסקריפטים והמחלקות בדפדפן שיתן לך סוג של עילוי ב php ויעילות (כדוגמא שימוש מועט במשאבי זכרון).

למעלה