שאלה בנוגע לBDD

davidx

New member
שאלה בנוגע לBDD ../images/Emo35.gif

אני עובד באירגון שברובו עובדים עם מערכת הפעלה Windows 2000 ברצוני להתמין באירגון את Business Desktop Deployment) BDD) כלי שיחסוך לנו הרבה עבודה מיותרת. השאלה היא עם הBDD יודע לעבוד עם Windows 2000? כי ברוב המאמרים שאני רואה כשמדברים על הBDD מקשרים את זה ל Windows XP ועם לא, העם על כול התחנת עבודה באירגון צריך להיות מותקן XP או רק בתחנה שממנו מריצים את הBDD? והאם יהיה אפשר להעשות הפצות תוכנה גם על מחשבים בהם מותן 2000? תודה מראש,

Ido Molihi

New member
למה BDD ?

אם כבר לכרוש אפליקצייה על מנת לעשות הפצה לתחנות מיקרוסופט אז SMS עושה את העבודה טוב

davidx

New member
לא זה בחינם

הBDD זה משהו שיושב על SMS ולא במקום והוא חינם

למה שלא יעבוד?

לא שיצא לי להתעסק עם BDD לכן כך את מה שאני אומר לך בערבון מוגבל. אבל מה שקובע פה זה בטח גרסאת הקליינט של הSMS בתחנות שלך, ואם היא רצה על 2000 אין סיבה שהBDD לא יעבוד. סביר להניח שבהתקנה של BDD אתה נדרש לעשות UPDATE לשרת ולקליינטים, ואז זה לא יתמוך לך ב2000 או בחלק מהSP של 2000. בטח באתר של מייקרוסופט יש לך מידע בנושא.

antidot

New member
---->

יש קצת בילבול לגבי מה זה בדיוק BDD. מה שאתה צריך להבין זה ש-BDD זה לא מוצר. מדובר במעין framework - קווים מנחים, אוסף סקריפטים, מודולים, התאמות שבוצעו לSMS וכמה מודולים של BizTalk במידה ואתה מחליט ללכת לכיוון של ZTP. למעשה BDD מתחלק לכמה קטגוריות: LTI - Light Touch Installation מדובר על קווים מנחים לפריסת מערכות הפעלה תוך שימוש בכלי imaging צד שלישי או RIS ושימוש בסקריפטים לטובת "גימור" והתקנת אפליקציות (מיועד לאירגונים של עד כ-500 תחנות קצה) ZTI - Zero Touch Installation כאן במקום מוצר צד שלישי (או אותו RIS), משתמשים במודול OSD - OS Deployment של SMS. כמובן שיש מסביב המון אוטומיזציה, התקנת אפליקציות לפי שיוך למחלקה/קבוצה/Business Unit או הרשאות. ההתקנה במקרה מתבצעת תוך שימוש בPXE, טעינת WindowsPE מהרשת והתקנה/שידרוג של מערכת הפעלה תוך שימוש בOSD של SMS (מיועד לאירגונים של מעל כ-500 תחנות קצה) ZTP - Zero Touch Provisioning מדובר על תחזוקה של מערכת הפעלה תוך שימוש במודול של BizTalk שמאפשר למשתמש קצה להתקין אפליקציות בהתאם למה שהוא מורשה לקבל ללא התערבות של אנשי IT - אני חושב שהחלק הזה הודגם בטקנט על המים בהרצליה לפני כמה חודשים. בכל מקרה, מדובר בהמון תיעוד שהותאם לפריסת XP. אני לא אומר שפריסת 2000 היא בלתי אפשרית תוך שימוש בBDD, אבל צריך לקחת בחשבון שיהיו המון דברים שיצטרכו לעבור התאמה (סקריפטים, בחירת hotfixes, ה-SP-ים וכו') צריך לקחת בחשבון שהטמעת BDD רחוקה מאוד מלהיות טריוויאלית. כמה שאני יודע, מדובר בAccelerator שנכתב ע"י MCS - Microsoft Consulting Services ולא ע"י צוותי פיתוח וכתוצאה מכך התמיכה בו היא די בעייתית במידה ואתה נתקל בדברים שלא עובדים (ויש כמה שלא עובדים כפי שמופיע בתיעוד). גילוי נאות: אני מועסק בחברת אינטגרציה שמטמיעה BDD. למיטב ידיעתי יש עוד חברה או שתיים שמטמיעות את הפתרון. תקח בחשבון שאם אתה מחליט ללכת לכיוון BDD, תצטרך המון ידע מוקדם, חפירה בתיעוד די בעייתי והמון זמן.

antidot

New member
------>

SMS RIS Unattended Installation + answer files WinPE סקריפטים: בעיקר VBS ו- JScript דיבוג של הסקריפטים התמאמת התקנה (הוספת דרייברים וכו' סטייל $oem$ ) וכמובן ידע די מעמיק במערכת הפעלה אותה אתה מטמיע

davidx

New member
../images/Emo51.gif

את התחומים האלו אני מכיר בלי לקשר אותם יותר מדי אחד בשני... אז מה שאתה אומר שבשביל להכין IMAGE התקנה של 2000 אני יצתרך להיתעסק בקוד?

לא התנסתי אישית

אבל בהדגמה של הADD ON שראיתי במייקרוסופט עשו הדגמה של שדרוג w2k ל XP אז אני מניח שזה אומר שזה עובד על W2K אבל צריך SP2 אם לא יותר.

antidot

New member
------>

צריך לעשות הפרדה בין מערכת הפעלה אותה משדרגים למערכת הפעלה אותה מתקינים. לשדרג/להחליף ניתן גם את W2K וגם XP. המערכת המותקנת בתהליך BDD היא XP והתיעוד לא מתייחס להתקנות של 2000.

למעלה