שאלה בנוגע ל - proof of funding

phon mutz

New member
שאלה בנוגע ל - proof of funding

שלום לכולם,
התקבלתי לדוקטורט בסטנפורד, ובין כל אינסוף הבירוקרטיות לקראת המעבר אני עובד עכשיו על הויזה.
האוניברסיטה מבקשת proof of funding לשש שנים מלאות! אומנם אני מקבל מלגת שכר לימוד מלאה ומלגת קיום, ובכל זאת יש פער (אני עובר עם משפחה), וכשהפער הזה מוכפל בשש זה מגיע לסכום די אימתני.
מישהו מבאי הפורום יודע משהו על הדבר הזה? האם נדרשתם להראות אפשרויות מימון לכל שנות התואר או רק לשנה הראשונה?
לא רק עזרה תתקבל בברכה אלא גם מילות הרגעה :)
תודה
עודד

Philip Jr

New member
קודם כל תירגע

PROOF OF FUNDING זה די מקובל, ואף נדרש כחלק מתהליך הוצאת הויזה. אבל מאד תמוה שהאוניברסיטה ביקשה ממך להציג זאת לשש שנים מלאות..

אני הצגתי מה שהצגתי לשנה הראשונה, ויחד עם המימון מהאוניברסיטה קיבלנו את הויזה והכל הסתדר.

מה שכן צריך להטריד אותך אלו העלויות של מעבר עם משפחה לאיזור כמו של סטנפורד, ועלויות המחיה שם. אני מקווה שאתם עוברים על ויזת J או סטטוס אחר שיאפשר לאשתך לעבוד. גם אם כן כנראה יקח זמן עד שתעבוד, ואין ספק שזה מצב לא פשוט כלכלית לעומת למשל משפחה שעוברת לרילוקיישן שבו אחד מבני הזוג מרוויח משכורת של 100K פלוס.

phon mutz

New member
ברור שזה יקר שם מאוד, ונלקח בחשבון.

הסיפור של ההוכחה למקורות מימון היא הבעייתית כרגע. הם מבקשים עבור ויזת F מימון לשנה בלבד ועבור J (שזה מה שאני אקבל) את הההוכחה למימון מלא.
תיארתי לעצמי שזה נדיר כי לא שמעתי על זה אף פעם. אם מישהו מכיר אי אלו דרכים לעקוף את זה, מה טוב.

Philip Jr

New member
תשובה

תראה גם אני על J-1, ואשתי על J-2. לא ביקשו מאיתנו הוכחת מימון לכל שנות הדוקטורט, ומזל שכך. אחרי ששלחנו לאוניברסיטה את מה שכן היה לנו, הם עשו את הבדיקות שלכם והסכימו להוציא לנו DS2019 ואת מה שנדרש להנפקת הויזה.

לכן לא היינו צריכים "לעקוף את זה" כי לא היה מה לעקוף.. נשמע שזה הנוהל בסטנפורד ואני תוהה אם הם יסכימו לוותר על הסכום המלא.. לטובת אחרים בפורום נשמח אם תעדכן בהתפתחויות בהמשך!

הורים? זה מה שאני עשיתי

בזמנו. הוריי התחייבו לסייע בכיסוי העלויות הנוספות מעבר למלגת הקיום, וההתחייבות לוותה במכתב מהבנק שציין שהם יוכלו לעמוד בכך. ההתחייבות נותרה על הנייר בלבד אבל ענתה על הדרישה הבירוקרטית.

נראה שהאוניברסיטה שלך מנסה לכסות את אחוריה כשרשויותיה דורשות להוכיח למעשה שתוכל לקיים את משפחתך ממקורות קיימים, מפני שאסור לך לטעון שאתם תהיו תלויים באשתך בדרך כלשהי לכיסוי הוצאות המחיה שלכם. ד"א, תזכור את האיסור הזה גם כשתגישו את בקשת אישור העבודה עבור אשתך.

ambrex

New member
הצגת מלגת המחיה - לא מספיק?

שלום עודד,

אני גם מתחיל ללמוד בסטנפורד, בתקווה על J1, ולכן מקווה שהבהלה מוקדמת..
לפי מה שהבנתי מספיק להציג את מלגת המחיה כ-proof of funding, גם עבור שש שנים. מה שכן, אולי זה נכון לגבי זוג אבל לא לגבי זוג עם ילדים.

phon mutz

New member
בינתיים נראה שזה מסתדר

קודם כל נעים להכיר (בערך...). שנית, המנחה שלי התערב, והתברר שזה לא בדיוק כמו התשובות הפורמאליות שקיבלתי, וההתעקשות נובעת בעיקר מזה שהאחראי על העניין נמצא בחופשה.
חוץ מזה ברור שילדים עולים כסף אבל זה לא נובע מזה. הסעיף בטופס שמבקש מימון (כאמור עבור J1) מונה את השנים המבוקשות על פי סוג התואר ולא על פי מצב משפטי. כדאי לשים לב לזה.

למעלה