שאלה בנוגע ל-MIDI

G L 4

New member
שאלה בנוגע ל-MIDI

יש לי אורגן Yamaha PSR-330. אני מעוניין לחבר אותו למחשב עם כבל MIDI, בחיבור ג'ויסטיק (בהנחה שיש לי חיבור ג'ויסטיק- הוא מאורך, עם 15 שקעים). מישהו יודע באיזו רשת חנויות אפשר לקנות כבל כזה? אני יודע שיש בכלי זמר, אבל זה מסובך מדי בשבילי. כל רשת עם סניף בחיפה תהיה מצוינת :] ובנוגע למחיר- אני מתאר לעצמי שכבל מהסוג הזה לא עולה יותר מ-50 ש"ח, נכון? אני יודע שיש כבל MIDI עם חיבור ל-USB אבל בנוסף למחיר, אני מבין שיש גם... Latency? ואני לא רוצה Latency
תודה לכל מי שיכול לעזור!

MTench

New member
נראה לי

א. שיתכן שזה כן יעלה יותר מ-50 ש"ח. ב. שהLatency תהיה אם כבר אז יותר בכבל שמתחבר ליציאת הג'וייסטיק. על 2 הדברים כתבתי שנראה לי כי אין לי מספיק ניסיון כדי לומר לך את זה בוודאות, אבל עדיין נראה לי.

G L 4

New member
תודה בכל זאת, קניתי כבר

עם חיבור USB, ב-125 ש"ח. אם כבר קונים... אז, באיזו תוכנה כדאי להשתמש עכשיו כדי להשתמש בכבל הזה?

MTench

New member
מה זתומרת איזה תוכנה?

מה אתה רוצה לעשות? (השימושים שאני עושה עם זה כנראה קצת איזוטריים)

G L 4

New member
חיברתי את הכבל, עכשיו רוצה ליצור קובץ MIDI

איך אני עושה זאת?

MTench

New member
בתוכנת סיקוונסר

תוכנה שמיועדת לעריכת תווים, בד"כ יש שם כפתור הקלטה. (בד"כ גם תצטרך בהגדרות של התוכנה לבחור מקור למידי, למרות שיש לך רק אחד)

MTench

New member
הבהרה

סיקוונסר זה לא שם של תוכנה, אלא סוג של תוכנות למטרה הזאת. יש כל מיני.

G L 4

New member
אוקיי, תודה.

אבל למה כשאני מחבר את הכבל למחשב "אשף התקנת החומרה" לא מופיע? משהו שקשור לדרייברים?

MTench

New member
לא שאני מכיר את הכבל שלך, אבל

במקרים רבים בהתקני usb צריך קודם כל להתקין את הדרייבר ורק אח"כ לחבר את ההתקן. מן הסתם קיבלת עם הכבל דיסק התקנה ואולי אפי' חוברת הוראות. (כן, באנגלית!)

G L 4

New member
ואם כבר- מישהו יכול להמליץ על סיקוונסר מסוים?

MTench

New member
כן

רק שקיובייס זה תוכנה שעולה הרבה כסף. (אם אתה מהאנשים שזה לא מפריע להם אז אין בעיות) בקשר לדרייבר, אולי יש באתר של החברה שייצרה אותו. בכל מקרה אתה יכול לשאול את מי שמכר לך את הכבל.

G L 4

New member
אני אתקשר לחנות, תודה!

ובנוגע לקיובייס- לא נורא, אמצא תוכנה אחרת... חינמית

למעלה