שאלה בנוגע ל LMT-GTC

מצב
הנושא נעול.

asawolf

New member
שאלה בנוגע ל LMT-GTC

שאלה בנוגע ל LMT-GTC
ערב טוב, אני סוחר בבורסה בארץ דרך TradeOne, לאחרונה התחלתי להתעניין במסחר יומי ו SWING בני"ע . אחת מהפקודות המתקדמות שלהם היא LMT-GTC. אשמח לדעת באילו מקרים אוכל להשתמש בפקודה זאת ומהן המאפיינים של הפקודה הזו. כמו כן משהו שלא הבנתי זה, האם מידה ותתבצע קניה או מכירה חלקית הפקודה תתבטל או תמשיך? האם הבורסה מכירה את הפקודה הזו או שזו פקודה ייחודית? תודה.

KobeRider

New member
LMT-GTC

שאלה בנוגע ל LMT-GTC
ערב טוב, אני סוחר בבורסה בארץ דרך TradeOne, לאחרונה התחלתי להתעניין במסחר יומי ו SWING בני"ע . אחת מהפקודות המתקדמות שלהם היא LMT-GTC. אשמח לדעת באילו מקרים אוכל להשתמש בפקודה זאת ומהן המאפיינים של הפקודה הזו. כמו כן משהו שלא הבנתי זה, האם מידה ותתבצע קניה או מכירה חלקית הפקודה תתבטל או תמשיך? האם הבורסה מכירה את הפקודה הזו או שזו פקודה ייחודית? תודה.
LMT-GTC
LMT זו פקודת לימיט שבה אתה מגביל את המחיר [קנייה או מכירה, תלוי מה אתה מבצע] למחיר ספציפי שאותו אתה צריך לציין. אם יימצא צד שני שיהיה מוכן להשלים את העסקה במחיר שציינת, היא תתבצע, ואם לא אז היא תשאר תלוייה עד שיימצא קונה או מוכר מתאים. GTC קיצור של Good Till Canceled, מציין שהפקודה תשאר בתוקף עד שהיא תמולא או תבוטל על ידך. אפשרות אחרת היא DAY, שזו פקודה שמתבטלת אוטומטית בסוף היום במידה ולא התמלאה [או קודם, אם ביטלת אותה בעצמך]. בקשר למילוי חלקי או מלא, זה משהו נוסף שיש לציין. אפשר להוסיף לפקודה מאפיין FOK - שזה Fill or Kill. אבל כדאי לציין שמילוי חלקי זה משהו יחסית נדיר [אני מניח שאתה לא הולך לסחור בכמויות עצומות, כך שאין באמת סיכוי שהפקודה שלך תתמלא חלקית. אם יימצא קונה או מוכר, הם ככל הנראה ימלאו את הפקודה שלך במלואה]. אם אני לא טועה ברירת המחדל מאפשרת מילוי חלקי, אבל שוב, זה מקרה נדיר. היו לי כמה פעמים בודדים שלא הצלחתי למכור את כמות האופציות שרציתי, ורק חלק התמלא. אבל אופציות סחירות הרבה פחות ממניות. אלו פקודות ומאפיינים שהבורסה מכירה. תרצה להשתמש בפקודה הזו כשמחיר הביצוע חשוב לך יותר מאשר הביצוע עצמו. למשל אתה מפחד לשים פקודת MKT, השוק יברח לך ואתה תמצא את עצמך קונה [או מוכר] במחיר אחר לגמרי ממה שהתכוונת אליו. מקרה אחר זה כאשר אתה רוצה "להתמקח על המחיר" - נניח להכניס פקודה בין ה-BID ל-ASK. הסיכון שאתה לוקח כמובן הוא שלא תכנס לטרייד כי לא יימצא צד שני שישלים את העסקה במחיר שאתה מתעקש עליו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה