שאלה בנוגע ל brake booster

liorshalev

New member
שאלה בנוגע ל brake booster

שלום לחברי הפורום היקרים! מאז ומתמיד הרגשתי שהברקס האחורי מרגיש "ספוגי" לעומת הנשכנות והנחרצות של הקידמי. בבדיקה שעשיתי היום רואים בבירור שלצינורות השלדה שעליהם יושבים זרועות ה V brake האחורי ישנה גמישות והם "נפתחות" כאשר הרפידות של הברקס ניצמדות לחישוק, מה שככל הנראה גורם לאיבוד חלק גדול מכוח הבלימה. הברקסים הם ה AVID 5 והשלדה היא שלדת FUEL 90 2003. מה דעתכם על break booster? האם הוא ימנע את איבוד הכוח בבלימה?

רמי לשם

New member
לפני שאתה שם בוסטר תנסה

לשדרג את בית הרפידות ל Rim Wrangler cartridge pads מה שיהפוך את הברקסים שלך ל avid SD7. בשוגר שלי יש בדיוק את אותה בעיה (גמישות של המשולש האחורי שגורמת ליכולת עצירה עלובה), אני פתרתי אותה ע"י שידרוג הבלמים שלי ל SD7. הם עוצרים מצוין, ונותנים המון מודולציה ובשילוב עם ידיות אויד גם המון יכולת כיוונון. בוסטר ישנה את התנהגות השילדה שלך והייתי שומר את זה לשלב שני.

liorshalev

New member
תודה רמי, הרפידות כבר משודרגות ל RW

אבל עדיין כוח הבלימה לא משתווה לזה של הגלגל הקידמי, שם זרועות ה v brake יושבים על DUKE חסר גמישות לחלוטין...

tiranm1

New member
ברשותכם, עוד שאלה בנוגע לבלמים....

רפידות של kool-stop שפרו את יכולת הבלימה ??? (יחסית לרפידות שימנו LX) חיפשתי רפידות כאלו בכמה חנויות ולא מצאתי ... היכן ניתן להשיג ???

Rider 9

New member
רפידות של KOOL STOP

על פי מי שניסה, משפרות את הבלימה בצורה משמעותית. לאחרונה ראיתי שמישהו כתב בפורום זה שניתן למצוא אותן במייק בייק (מושב קדרון) ב 50 ש"ח. לא בדקתי את דבריו...

timon1

New member
ואחזק את דבריו של ערן

מניסיון, תחילה החלפתי את הברקסים הקידמיים ולא מזמן גם את האחוריים, השיפור היה הרבה מעל המשוער, האופניים פשוט עוצרות יותר טוב למעשה, הרבה יותר טוב נקודה, רפידות מומלצות ביותר של KOOL STOP. אם יש באפשרותך, תקנה!!!

tiranm1

New member
תודה רבה .....

ןאיפה אפשר לרכוש ??? רצוי באזור ת"א ...... לצערי קידרון קצת רחוק....

רמי לשם

New member
רק עד קידרון? כל כך קרוב?

הוא קנה אותם בספרד...

רמי לשם

New member
כח הבלימה של האחורי אף פעם לא

ישתווה לזה של הקידמי. בגלל התנע של האופניים בעת עצירה המשקל "עובר" קדימה ולכן כח הבלימה של המעצור הקידמי תמיד יהיה יותר גדול (=יעצור ותר טוב). זה לא מצב פתיר ולא קשור לגמישות של המשולש ומכאן שבוסטר לא יעזור. כמה שהאופניים והרוכב יותר כבדים כך ההפרש בין הקידמי לאחורי יהיה יותר גדול.

drorz5

New member
Brake booster

פעולת מגבר-בלם אכן מבטלת את רוב הגמישות אליה התייחסת והתוצאה אכן פעולת בלימה משופרת ו/או פחות ספוגית ואשר אינה תלוייה בסוג הבלם עימו הינך משתמש - כל זמן שבמעצורי משיכה, עסקינן. הדברים הללו מתייחסים לאופני ז"ק ונכונים לכל סוגי השלדות בתחום זה, דהיינו:קרבון, אלומיניום וטיטניום. מנסיוני מתקבל אפקט דומה גם בשלדות ש"מ (אצלי, מגברי-בלם עובדים יפה גם בשלדת קרבוןז"ק וגם בשלדת ש"מ)

humaniting

New member
לפי דעתי..

תבדוק את הרפידות.. אולי כדאי לך להחליף אותן, יש לי אויד עם רפידות שקניתי איפה שהוא.. זולות, ובשביל לעצור צריך למשוך את הידית דיי חזק... סחתיין על הפיול.. יש לי פיול 98, עם ידיות XT וברקסים XTR והם עוצרים ב^&*#ה.. הכי חשוב נראה לי לבדוק את הרפידות קודם ובכלל אם הרפידות מכוונות טוב...

oren_hershco

New member
גם אני בעד booster . . .

טוב, לא לגמרי - אני בעד דיסקים, אבל בוסטר נשמע כמו פתרון טוב, אלא אם כן הוא מתנגש בחלק כלשהו בשילדה (אלה אופני ש"מ, לא לשכוח) אורן

למעלה