שאלה בנוגע ל-ADD

ה צ צ ה

New member
שאלה בנוגע ל-ADD

שלום ליושבי הפורום, רציתי לשאול, האם יתכן שהפרעות קשב וריכוז היו "רדומות", או מאד מאד גבוליות, והתחזקו (או התפרצו) בעקבות פגיעת ראש? יש לי החשש, שבתי (תלמידת כתה ח') סובלת מ-ADD. בדיעבד, תמיד היו איזה שהם סימנים קלילים ביותר, שתמיד נטינו להתייחס אליהם כמשהו שולי, שבטח קיים אצל כל ילד. אבל אני מרגישה שבשנתיים-שלוש האחרונות (ובעצם אחרי אותה פגיעת ראש מדוברת, שהיתה קלה מאד אך עדיין גרמה לדימום תוך-מוחי קטן) חלה החמרה. כשאני קוראת על התופעות שמאפיינות ADD מתחזקת בי התחושה שיותר מדי מאפיינים מתקיימים אצלה. אשמח לקבל את תגובותיכם, כמו גם (במידת הצורך) המלצה למי כדאי לפנות לצורך אבחון וטיפול באיזור שבין חיפה לבין ת"א (כאשר ההעדפה היא לכיוון לא-תרופתי). תודה מראש לכל המגיבים.

zorefs

New member
לא יודעת אם לעודד אבל אצלי גם..

אצלי הבת בת 12.5 היא add ובנוסף לקויית למידה שבעצם מגיל 4 החלו הבעיות בגיל 5 חודשים היא נפלה מהמיטה שלנו בבוקר אולם קודם הגוף ואחר כך הראש לא עשו לה סיטי ראש בזמנו. ואח"כ נפלה בגיל שנה וקצת גם לנו נדמה שאולי קרה משהו וזה גרם לבעיות לימודיות כי אצלנו במשפחה אין אף אחד עם לקוי למידה או add פשוט היא הראשונה ולכן קשה הכל. אנחנו רוצים לנסות עכשיו משהו טבעי צמחי עם אבחון שנעשה דרך הלשון לפי רפואה סינית הם טוענים שהן מרפאים את הקשב והריכוז אצל הסינים זה נחשב כמעין מחלה שקרה בעקבות משהו ואפשר לתקן. ויש גם את התוסף מזון אינטרא שאני יודעת שאנשים נותנים וזה עוזר גם על זה אנחנו חושבים אם אעשה משהו אשמח לידע אותך על כך. בכל מקרה בהצלחה

ה צ צ ה

New member
../images/Emo51.gif

אשמח לשמוע עדכונים על הטיפולים שאתם חושבים לנסות.

05 מיכל

New member
מצריך אבחון זהיר!

אתם זקוקים למה שנקרא "אבחנה מבדלת", כדי להבין מה המקור האמיתי של הבעיה, ובהתאם איך לטפל. במקרה כזה הייתי פונה דווקא לנוירולוג, כיוון שגם פגיעות ראש וגם הפרעות קשב ראשוניות הן בתחום שלו.

ה צ צ ה

New member
../images/Emo51.gif על התשובה

האם נוירולוג לא יטה באופן אוטומאטי לטיפול תרופתי?

05 מיכל

New member
יש לכם חופש להחליט

קודם כול קבלו דיאגנוזה. אחר כך יש לכם חופש להחליט אם לתת טיפול תרופתי או לא. גם אם הוא יטה לזה - כדאי לשמוע את ההסבר. הוא הרי לא יכול להכריח אתכם...

ה צ צ ה

New member
../images/Emo51.gif שוב, ושאלה נוספת:

האם נוירולוג עושה גם אבחון פסיכו-דידקטי? כמו שאפשר להבין, הידע שלי בנושא הוא התחלתי לחלוטין.

דונטלה1

New member
נוירולוגים בד"כ לא עושים אבחון כזה

אבל נוירולוג טוב יוכל להמליץ אם צריך והיכן לעשות.

חוטהשני

New member
מה אומרים הרופאים המטפלים ? והאם יש לה ADD או שזה רק התחושות שלך ?? אני חושבת שבאמת הפגיעה המוחית עוררה איזה קושי שהיה לה בעבר.. גם אני אחרי פגיעה מוחית, ב"ה קלה (או שאני זאת שהתמודדתי עם זה יפה..) - אבל עדיין היה לי קשה ללמוד כמו שלמדתי בעבר (התאונה היתה אחרי התיכון.. ולפני הלימודים האקדמיים..) והיתי צריכה להמציא לי טכניקות למידה שונות.. כשמצאו שיש לבתי הפרעת קשב - המון אפיונים שתארו אותה, יכלתי לתאר דברים שהיו לי- עוד לפני התאונה.. רק שהם היו מינורים.. ולא הפריעו לי ללמידה.. אז יכול להיות שזה שאני 'הומנית' לעומת כל המשפחה הריאלית שלי - נבע מההפרעה.. אבל לא משהו יותר מזה.. ומה שכן שמתי לב שבאמת יתכן וההפרעה הקלה החמירה בעקבות התאונה. שיהיה לכם רק בריאות ../images/Emo57.gif

למעלה