שאלה בנוגע לשתל

תותית 555

New member
שאלה בנוגע לשתל

אני מושתלת 7 שנים .... לפני הניתוח עשיתי חיסון האים החיסון הוא חד פעמי או שכל כמה שנים צריך לעשות?

rikaaa

New member
חיסון

החיסון שאמורים לעשות לפני ניתוח שתל הוא נגד דלקת ראות. הוא נשמר בגוף 5 שנים בלבד ואז יש לחדש לעוד 5 שנים. לאנשים מבוגרים מומלץ מאד להתחסן כל 5 שנים.. מקוה שעניתי לך בהצלחה

eyal998

New member
ממש לא דלקת ראות

דלקת ראות??? ממש לא! החיסון הוא חיסון נגד דלקת קרום המוח, נדרש לחדש אותו כל 5 שנים, בלי קשר לגיל.

rikaaa

New member
לאייל

אייל סליחה שאני חולקת עליך החיסון שאני התבקשתי לעשות זה נגד פנאומוקל וקסין. ומאחר ואני מתחום הרפואה זה החיסון שנותנים למניעת דלקת ריאות ואולי גם לדלקת קרום המוח. ואכן צריך לחדש כל 5 שנים. שאל את הרופא שלך . מעולם לא נתתי עיצה שלא התנסיתי בה.ושאני לא יודעת עליה

eyal998

New member
תודה על המידע.

ריקה, לא ידעתי שהחיסון הוא גם לדלקת ריאות וטוב לדעת, אבל בכל זאת למושתלים הוא ניתן בהתוויה ככנגד דלקת קרום המוח, וזאת בגלל השתל שיש חשש לזיהום ממנו. והבקשה היא להתחסן כל 5 שנים ללא קשר לגיל. הסיפור של תחילת החיסון הוא די מעניין - בתחילת דרכה של חברת שתלים מסויימת היה ניסיון להכניס את האלקטורודות של השתל עם מוליך מתכתי מסויים, המוליך הזה גרם למספר מושתלים לדלקת קרום המוח והשימוש במוליך הזה הופסק, אולם ההנחיה להתחסן כנגד דלקת קרום המוח נשארה מאז. דרך אגב - לילדים החיסון שניתן הוא פניאומובקס (לא בטוח שכתבתי זאת נכון). אייל.

eyal998

New member
החיסונים הם

דרך אגב, מחיפוש מהיר שערכתי בגוגל: החיסון כנגד דלקת קרום המוח למבוגרים נקרא בשם PNEUMOVAX 23, והוא מכוון כנגד 23 זנים שונים של חיידקי הפנוימוקוקוס. החיסון כנגד דלקת קרום המוח לילדים נקרא בשם PREVNAR,והוא מכוון כנגד 7 זנים שונים של פנוימוקוקים. לגבי החיסון שלך לא מצאתי מידע..

rikaaa

New member
תשובה

האותיות ואס פרושם וקסין חיסון. פניאו זה שוב קיצור של פניאומוקוקוס חיברו את שניהם יחד

chenfk

New member
חיסונים

אני מושתל 10 שנים ואני עשיתי 2 חיסונים נגד דלקת קרום מוח וגם נגד דלקת ריאות ויש לעשות חיסונים כל 5 שנים. עשיתי כבר פעמיים כל אחד. יש לפנות למרכז השתלה שלכם ועם מכתב תפנו לרופא משפחה שיפנה אתכם ולעשות את זה. יש אתר שנקרא שבלולים ושם יש את כל המידע. http://www.shablulim.com/

למעלה