הרוסית. אם כבר אז הרבה עולים עם שמות דומים כמו דימה למשל עברתו לדן. עד כמה הוא נפוץ בקרב העלייה זאת כבר שאלה מאוד רחבה. לדעתי זה שם בעל תפוצה דומה בקרב עולים ותיקים כמו בקרב צברים
במיוחד בין דוברי רוסית ללא הבדל לאיזו דת הם משייכים את עצמם אם בכלל. מה שאני כן יודע שלמילה "גוי" יש קונוטציה מאוד שלילית אצל רוסים.אני מניח שיש כאלו גם בין קוראי הפורום.לכן תנסי להימנע משימוש במילה הזו. לא צריך לנסות עכשיו להסביר ש"זה לא ככה" ולהצביע על מה שכתוב בתורה, כי גם ברוסית יש הרבה מילים עם משמעות כפולה. בקיצור - אם לא נחשוב לפני שאומרים משהו נמצא את עצמינו בסיטואציה שבכלל לא רצינו להגיע אליה. אני מקווה שתביני.
אם נפגעת אני מצטער-לא הייתה כוונה כזאת. בשאלה קודמת שלך כתבת שזה לצורך העבודה.כנראה שאת חוקרת משהו או מכינה עבודה במהלך הלימודים שלך.כנראה שזה נוגע ליוצאי רוסיה. זאת היתה בסך הכל המלצה ידידותית- הרי רצוי לדעת לא רק מה שכותבים בספרים אלא גם מה שקורא ב"שטח". בהצלחה.