שאלה בנוגע לשינה

פנומן 72

New member
שאלה בנוגע לשינה

לא קשור לחלומות אבל לא ממש מצאתי פורום שעוסק בזה... כשאני הולך לישון אני מרגיש שאני הולך וצולל עמוק עמוק לתוך השינה ואז אני נרדם. כך זה היה כל החיים. לאחרונה משהו השתנה וזה מסקרן וקצת מפחיד. מה שקורה הוא שאני נשכב במיטה ונכנס לתודעה של "אני הולך לישון", עוצם את העיניים ואחרי מספר דקות אני מרגיש נפילה חזקה למצב שינה, לא בצורה לינארית אלכסונית כמו שזה היה עד לא מזמן, אלא ממש תחושה של צלילה במכה, מזכיר מעט את התחושה של מעלית שיורדת פתאום במהירות או תחושה של רכבת הרים והירידה המהירה למטה, תחושה שהיא בראש, באיזור הרקות. גם אחרי הצלילה הזו אני נמצא במצב תודעתי, אני מודע לזה שצללתי חזק, זה מבהיל אותי אבל אני נמצא במצב שאני כבר לא יכול להגיב, כלומר משהו פנימי אומר לי או יותר נכון משכנע אותי שזהו אני לא הולך לפתוח את העיניים עד שממש אתעורר ושבעצם עברתי כאילו גבול שממנו אני מגיע למצב של שינה מלאה. אני זוכר שפעם אפילו ניסיתי לפתוח את העיניים ולא הצלחתי ושוב אני יודע שאני נמצא במצב כמעט ערני למרות הצלילה המהירה, כנראה המוח, הגוף, לא רגיל לסיטואציה הזו ובעיקר כשהיא באה מוקדם מהצפוי כשבעבר עוד הייתי במצב חצי ערני בשלב הזה של השקיעה. השאלה היא האם מישהו מכיר את התופעה הזו ואיך קוראים לה. אני מניח שזה לא ממש גלי אלפא, אבל מה זו הצלילה הזו ולמה היא באה לי פתאום במכה ולא כמו בעבר בשקיעה איטית ??... תודה. (אגב, אם אין זה הפורום הנכון לשאלות האלה אשמח אם תפנו אותי למקום הנכון).

makron2

New member
זה המקום הנכון...

תופעות כאלו ניתן לייחס להתחלה של תהליך ההרדמות(שיתוק שינה)זה מצב נורמלי לחלוטין שבו הגוף נרדם(השרירים נרדמים),בדרך כלל לא מודעים לתהליך עצמו. בתופעה הספצפית של הצלילה החזקה מאוד ותחושת קצת מפחיד ו "רכבת ההרים" "(כמו שתיארת באופן מדוייק)ניתקלתי דיי הרבה פעמים,ניתן לרתום את זה לחלום חלומות צלולים אם רוצים,בפעם הבאה שזה קורה תגיד לעצמך משפט כמו "אני עובר עכשיו לחלום,המקום הבא שאני יהיה בו יהיה חלום" או לדמיין מקום תוך זמן קצר תמצא את עצמך בחלום. לרוב התחושות החזקות האלה נרגעות עם הזמן ודיי נדירות. האם זה קורה לך שאתה חוזר לישון באמצע הלילה או ישר בהתחלה?

פנומן 72

New member
זה קורה לי בהתחלה

כשאני נרדם אני לא מתעורר באמצע הלילה, ואם אני מתעורר לשירותים נניח אז אני נרדם מהר מאוד בלי תחושות של צלילה פתאומית. בוא נגיד שזה לא מפחיד אותי בקטע של זעזוע, אבל זה משהו די חדש לי. אני הייתי רגיל במשך כל חיי לשקיעה לינארית ולא במכה. מה גם שזה מגיע עכשיו מוקדם ממה שהורגלתי אליו, כלומר ממש ב-3-4 דקות הראשונות כשבעבר עוד הייתי במצב די ערני. מכיוון שאני עדיין נמצא במצב תודעתי גם אחרי הצלילה הפתאומית, אז אני מודע למה שקורה לי ואני לא מבוהל או משהו, חוץ מהפתאומיות שתמיד מבהילה אותי למספר שניות. איך קוראים לתופעה הזו ?

makron2

New member
כמו שציינתי

התופעה נקראת שיתוק שינה,תופעה נורמלית. לי זה קורה לעתים רחוקות באמצע הלילה,מה התדירות שזה קורה לך?כמה פעמים עד עכשיו? אני מניח שאם זה קורה בתחילת מחזור שינה תתרחש הרדמות מלאה(כמו שציינת)ולא מעבר לחלום צלול שמתרחש בחלון זמן של שנת REM.

פנומן 72

New member
זה קורה בתחילת השינה - בדקות הראשונות

זה לא קורה כל יום אבל זה קורה המון.

makron2

New member
כל עוד

התופעה המסויימת מסתיימת בהרדמות שגרתית ושנת לילה טובה אז הכול טוב. במידה וזה קצת מציק אז תתעלם מהתופעה לגמריי,גם שזה קורה אתה יודע שזה חולף דיי מהר. לפעמים זה קורה בגלל שעייפים מאוד פיזית אבל יחסית ערניים ומודעים לעצמנו יתר על המידה.

DLS2

New member
גם לי לעיתים זה קורה....

לפעמים שאני הולך לישון כשאני לא עייף - אני יותר שם לב לתהליך ההרדמות. במצבים האלו, שקורים לעיתים רחוקות, אני לאט לאט נכנס לתוך מצב חלימה ואז אני פתאום שומע קולות מאוד חזקים (כמו של רכבת שעוברת ממש מהר או זבוב שטס לידי) וכך גם אני נופל לתוך השינה... סה"כ לא צריך להיבהל :)

למעלה