שאלה בנוגע לשחיה

ליה2005

New member
שאלה בנוגע לשחיה

ידוע לי שבריא לנו לשחות. שאלתי היא מדוע עם גמר השחייה (בת כ- 20 דקות) כשאני יוצאת מהמים - יש לי תחושה של כבדות נוראית, כאילו האדמה מושכת אותי כלפי מטה ואני מוכרחה לשבת ולהרגע / לנוח עד שיכולה לקום שוב על הרגליים. עלי לציין שהשחייה עצמה אינה מהווה כל קושי ולא מעייפת אותי כלל.

xלה קxרי

New member
קראתי את שאלתך

וכמובן שאין לי שום יומרה לתת תשובה מדוע זה קורה (ת'אמת?! גם אני לא יודעת), אבל לעומת זאת יש לי ניסיון רב שנים בשחייה (גם טרום הטרשת וגם אחריה). אני רק יכולה לומר שטוב מאוד שאת ממשיכה לשחות (אני מקווה!) למרות ועל אף העייפות שאחרי. כשוחים אין תחושה של משקל הגוף, ולכן הרבה פחות מאמץ מושקע בתנועה. כנראה ששחייה של 20 דקות מאמצת אותך מאוד, ואת התוצאות שלה את מרגישה מיידית כשאת יוצאת מהמים, והרגליים והגוף צריכים לשאת את משקלך האמיתי. עיצה מניסיוני: אל תלחצי על עצמך להגיע מייד אל חדרי ההלבשה, להתקלח ולחזור לשגרה. האיזור סביב הבריכה תמיד רטוב, חלק ומסוכן ועלול, חלילה לעלות לך בנפילה. קחי מגבת ושבי, כמה זמן שצריך. עדיף, אם יש, כסאות נוח שבהם תוכלי להישען, לנשום עמוק ולהירגע. אם אין כאלה (ב"הולמס פלייס" בעזריאלי, למשל, שם היה לי מנוי למשך תקופה מסוימת אין כסאות נוח, רק ספסלים). אם אין גם ספסלים במקום שבו את שוחה, אל תתביישי ותביאי איתך כיסא פלסטיק מתקפל של ים או משהו דומה. אם נזרקים לעברך מבטי תמיהה (גם זה יכול לקרות, מניסיון), תלמדי להתעלם, ל"צפצף" ובקיצור, תגדלי לך לאט עור עבה יותר. מאוד מועיל בהתמודדות עם הרגישויות שכרוכות לפעמים בחיים עם טרשת. ובפראפרזה על צביקה הדר (גם נהיה משורר ראוי לציטוט....): "אל תפסיקי לשחות"!!!

גם לאחר צלילה ושהייה בחלל

יש את הרגשת המשקל הפתאומי על הרגליים. ההסבר די פשוט. בים יש לנו משקל שלילי , כלומר אנחנו צפים. בחלל אין לנו כלל משקל. שרירי הרגלים (השרירים המיועדים לשאת את מקלנו וללכת) לא פעילים ונכנסים למצב של ניוון. כמובן שהזמן הוא מאוד קצר ולכן אין נשק של הניוון רק החלשות מסויימת של השרירים ומכאן הקושי בלהרים את הגוף וללכת מחוץ למים ו/או מחוץ לחלל. * אני חייב להגיד שהתשובה שלי היא על בסיס הניסיון שלי בצלילה ועל ההיגיון הפשוט . לא על ידע שנלמד......

תגובה

במים את יכולה להפעיל את שריריך נקלות יחסית, כאשר את יוצאת מהמים אותם שרירים פועלים מול התנגדות רבה יותר (של כח הכבידה) ולכן במעבר אל מחוץ לבריכה את חווה את שתארת

למעלה