שאלה בנוגע לשבת

gurdesh

New member
שאלה בנוגע לשבת

אני חילוני, ולכן אבקש מראש את סליחתכם, ואשאל שאלת בור. האם פגיעה כלכלית מאד משמעותית (אולם כזאת שהיא עדיין לא דיני נפשות), מאפשרת חילול שבת. לדוגמא: נניח אני מאפסן חלק משמעותי מאד מרכושי במחסן, ואני רואה בשבת שהמחסן נשרף (ללא מצב שהשריפה מסכנת אנשים) - האם אני רשאי לכבות או לקרוא למכבי-אש ? יש לי 2-3 דוגמאות נוספות ושאלת המשך, אולם אשמח לתשובה.
 
תשובה לשאלה

בילקוט יוסף כתוב כך שאם יש סכנה שבתים אחרים יעלו באש אז חובה להתקשר לכיבוי אש גם בשבת אך אם במחסן מרוחק ואין בתים בסביבה אסור לכבות את האש
 
אם אני זוכר היטב

היה זה החזון איש שאמר שבמקרה של נזק לרכוש עקב שריפה יש לכבות את האש על פי מידת האמונה. כלמר ישנה אמת מידה סובייקטיבית לכל אדם ואדם. אמת מידה זו היא האמונה. אם האדם מאמין בכל ליבו שמה שנשרף נשרף וזוהי דרכו של האל אזי לא יכבה. אם חושש האדם מאוד לרכושו ואין מבטחו באל באופן מושלם אזי יכבה. ושניהם, ע"פ החזוניש, אם אינני טועה, נחשבים שומרי שבת.
 
שו"ע אורח חיים סימן של"ד

סימן ארוך וקשה למי שלא בקי בכל הלכות שבת להסיק למעשה מה מותר ומה אסור! אני מניח שבספר שמירת שבת כהלכתו יש תמצית הדברים והוראות מדויקות מה מותר ומה אסור לעשות. אבדוק את זה כשאגיע הביתה בע"ה.
 
למעלה